31 mei 2013 - door Redactie
De financiële sector in Nederland gaat fors meer betalen voor het toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB). Dat meldt RTL Nieuws.
Uit cijfers van De Nederlandsche Bank blijkt dat de eigen bijdragen van bijvoorbeeld banken, verzekeraars en pensioenfondsen uitkomen op ongeveer 130 miljoen euro. Dat is bijna een kwart meer dan vorig jaar. De kosten van het toezicht houden liggen dit jaar 12% hoger en lopen op tot maar liefst 149 miljoen euro, terwijl de bijdrage van de overheid met 19 miljoen juist een derde lager uitvalt. Het gevolg is dat financiële instellingen zelf een groter deel van de kosten zullen moeteng gaan dragen.
Meer toezichthouders
De stijging van de kosten van het toezicht houden zijn volgens DNB voornamelijk het gevolg van de financiële crisis. Hoewel er bij veel banken ontslagen vallen, breidt de toezichthouder juist zijn kantoor met 10% uit. Eind vorig jaar gingen er 550 medewerkers fulltime aan de slag bij de toezichtdivisie van DNB. Dat aantal wordt op dit moment uitgebreid tot ongeveer 600 medewerkers.
03 juli 2024
Onverwachte kosten kunnen voor aanzienlijke problemen zorgen in Nederlandse huishoudens.
27 juni 2024
Lijfrente is een financieel product waar veel mensen vragen over hebben, omdat het een complexe materie kan zijn om volledig te begrijpen en toe te passen in persoonlijke financiële planning.
25 mei 2024
Mei, de maand waarin de meeste Nederlanders een flinke som vakantiegeld krijgen. Waarvoor wordt dit geld gebruikt?
09 mei 2024
Bitvavo focust zich op het verkrijgen van een MiCAR-licentie in Nederland en heeft zijn diensten in Duitsland voorlopig stopgezet.
29 april 2024
In het jaarverslag van de toezichthouder wordt kritisch gesproken over aanbieders van 'Buy-now-pay-later' betalingen en crypto apps.
26 maart 2024
Klanten van N26 kunnen voortaan genieten van een rente van 2,8% op hun spaargeld. Voor wie een duurder abonnement heeft, loopt de rente zelfs op tot 4%.
22 februari 2024
Uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat zowel jongeren als ouderen veel betalen met contant geld.
19 december 2023
In winkels betaal je tegenwoordig eenvoudig met je smartphone of smartwatch. In Nederland wint deze methode aan belang.
12 september 2023
Rabobank trekt de variabele spaarrente op van 1,5 procent naar 1,7 procent.