Je bent hier: Home > Nieuws > Week van het Geld 2022

Week van het Geld 2022

Week van het Geld 2022

02 april 2022 - door Redactie

Enkele dagen geleden, op 28 maart, is de Week van het Geld van start gegaan. In het bijzijn van Minister van Financiën Sigrid Kaag opende Koningin Maxima de elfde editie.

Dit jaar is er extra aandacht voor de digitalisering van het geld en online bankieren. Deze editie staat dan ook niet voor niets bekend als Van doekoe tot digi. 

Regulier programma

Tijdens de Week van het Geld komen bankmedewerkers gastlessen geven. Dit doen ze in de vorm van Bank voor de klas. Dit alles heeft te maken met het feit dat banken ervoor willen zorgen dat iedereen voor zijn achttiende weet hoe hij of zij zich financieel moet redden. De gastlessen op de scholen worden gegeven tot en met half juni.

Dit jaar is er voor het eerst ook ruimte voor het voortgezet onderwijs en mbo. Het gaat om allerlei online tools die in het teken staan van online bankieren. In de tools zijn ook handvaten te vinden, zodat de deelnemers financiële kennis kunnen opdoen die ze nog niet hadden.

Pilot in het mbo

Door de banken wordt er dit jaar, naast het reguliere programma, ook een pilot voor het mbo uitgevoerd. Met behulp van een lesbrief kunnen mbo-docenten eerst zelf les geven en daarna een gastdocent vragen. De gastdocent is dan een gespecialiseerde budgetcoach van een bank.

De budgetcoach gaat in gesprek met de leerlingen. Het gaat dan bijvoorbeeld over online bankieren, vragen om hulp bij financiële problemen en schulden of het voorkomen van schulden. Mocht het nodig zijn, dan kan de budgetcoach ook praktische hulp bieden.

De pilot duurt tot 15 juni. Dan wordt deze afgesloten met een slotdialoog tussen mbo-leerlingen en enkele directieleden van banken. De dialogen staan gepland op 4 verschillende locaties. Het gaat om Amsterdam, Utrecht en Amersfoort.

Finst

Laatste artikels over Sparen


Onverwachte kosten zorgen snel voor financiële problemen

03 juli 2024

Onverwachte kosten kunnen voor aanzienlijke problemen zorgen in Nederlandse huishoudens.


Alles wat je moet weten over lijfrente

27 juni 2024

Lijfrente is een financieel product waar veel mensen vragen over hebben, omdat het een complexe materie kan zijn om volledig te begrijpen en toe te passen in persoonlijke financiële planning.


Onthuld: wat doen we met ons vakantiegeld?

25 mei 2024

Mei, de maand waarin de meeste Nederlanders een flinke som vakantiegeld krijgen. Waarvoor wordt dit geld gebruikt?


Bitvavo verlaat Duitse markt en gaat voor AFM vergunning

09 mei 2024

Bitvavo focust zich op het verkrijgen van een MiCAR-licentie in Nederland en heeft zijn diensten in Duitsland voorlopig stopgezet.


AFM wil meer regels rond BNPL en crypto apps

29 april 2024

In het jaarverslag van de toezichthouder wordt kritisch gesproken over aanbieders van 'Buy-now-pay-later' betalingen en crypto apps.


N26 stunt met hoogrentende spaarrekening in Nederland

26 maart 2024

Klanten van N26 kunnen voortaan genieten van een rente van 2,8% op hun spaargeld. Voor wie een duurder abonnement heeft, loopt de rente zelfs op tot 4%.


Jongeren gebruiken vaak contant geld

22 februari 2024

Uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat zowel jongeren als ouderen veel betalen met contant geld.


Nederland loopt voorop in betalingen met digital wallets

19 december 2023

In winkels betaal je tegenwoordig eenvoudig met je smartphone of smartwatch. In Nederland wint deze methode aan belang.


Spaarrente stijgt weer bij Rabobank

12 september 2023

Rabobank trekt de variabele spaarrente op van 1,5 procent naar 1,7 procent.



geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl