05 juli 2013 - door Redactie
Ondanks de lage rente, stoppen we niet met sparen. Sterker nog: het saldo op spaarrekeningen steeg dit jaar naar maar liefst 328 miljard euro. Waar vindt u de meest aantrekkelijke rente? Verrassend genoeg niet bij de grote, maar juist bij de kleine spaarb
In crisistijd is het altijd prettig om wat geld achter de hand te hebben. Bankbiljetten kunt u ook thuis in een kluis stoppen, maar dat levert u niets extra’s op. Bij een spaarbank ontvangt u tenminste nog rente.
Vrij opneembare spaarrekening
Wilt u altijd bij uw spaargeld kunnen? Dan kunt u het beste kiezen voor een vrij opneembare spaarrekening. De Nationale-Nederlanden Bank heeft deze maand met 1,95% de hoogste rente van de vrij opneembare spaarrekeningen, gevolgd door NIBC Direct met 1,90%, Reaal met 1,85% en MoneYou met 1,80%. Bij de grote banken bent u minder goed af. Zo krijgt u bij ABN Amro slechts 1,3% rente bij een vrij opneembare spaarrekening. Bij de Vermogensspaarrekening is dit 1,2 %. Bij de ING krijgt u 1,35 procent en bij de Bonusrenterekening doet zijn naam ook niet echt meer eer aan met 1% rente over spaargeld onder de €5000,-. Bij de Rabobank krijgt u ook maar 1,3% rente over spaargeld tot €20.000,-.
Deposito 1 jaar
Wilt u meer rente ontvangen? Zet dan uw geld minstens een jaar vast op een deposito. Doe dit alleen niet bij de grote banken, want daar zijn de rentes voor eenjarige deposito’s bedroevend laag. Bij de ABN Amro (0,6%), ING (0,45%) en de Rabobank (0,9%) ligt de rente zelfs een 0,5% tot 1% lager dan op een spaarrekening zonder beperkingen. De banken geven daarvoor vaak als reden op dat deposito’s minder winst opleveren, omdat zij dan meer afhankelijk zijn van de marktrente. Dat valt te betwisten. Blijkbaar zitten de banken niet echt te wachten op spaarders die hun geld voor een korte periode vastzetten. U kunt uw geld beter bij een kleinere spaarbank stallen die een hogere rente bieden bij eenjarige deposito’s. Bij NIBC Direct geeft 2,10% rente als u uw spaargeld een jaar vastzet, Credit Europe Bank 2% en MoneYou 1,9%.
03 juli 2024
Onverwachte kosten kunnen voor aanzienlijke problemen zorgen in Nederlandse huishoudens.
27 juni 2024
Lijfrente is een financieel product waar veel mensen vragen over hebben, omdat het een complexe materie kan zijn om volledig te begrijpen en toe te passen in persoonlijke financiële planning.
25 mei 2024
Mei, de maand waarin de meeste Nederlanders een flinke som vakantiegeld krijgen. Waarvoor wordt dit geld gebruikt?
09 mei 2024
Bitvavo focust zich op het verkrijgen van een MiCAR-licentie in Nederland en heeft zijn diensten in Duitsland voorlopig stopgezet.
29 april 2024
In het jaarverslag van de toezichthouder wordt kritisch gesproken over aanbieders van 'Buy-now-pay-later' betalingen en crypto apps.
26 maart 2024
Klanten van N26 kunnen voortaan genieten van een rente van 2,8% op hun spaargeld. Voor wie een duurder abonnement heeft, loopt de rente zelfs op tot 4%.
22 februari 2024
Uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat zowel jongeren als ouderen veel betalen met contant geld.
19 december 2023
In winkels betaal je tegenwoordig eenvoudig met je smartphone of smartwatch. In Nederland wint deze methode aan belang.
12 september 2023
Rabobank trekt de variabele spaarrente op van 1,5 procent naar 1,7 procent.