Je bent hier: Home > Nieuws > Misschien ben jij ook rijker dan je denkt

Misschien ben jij ook rijker dan je denkt

Misschien ben jij ook rijker dan je denkt

23 augustus 2022 - door Laurens

Heel wat mensen hebben thuis nog spullen liggen die ze nooit meer gebruiken. Soms is het zo, dat enkele van die stukken best aardig wat geld waard zijn.

Wie weet is het ook voor jou de hoogste tijd om even op zolder te gaan kijken. Wie weet wat je daar nog zult vinden. In dit artikel gaan we dieper in op waardevolle voorwerpen die vaak vergeten worden. Ze verkopen zou best een mooi bedrag kunnen opleveren. Ideaal toch in een tijd waarin alles steeds duurder en duurder wordt.

Antieke stukken

Vazen, beeldjes of zelfs schilderijen. De meesten onder ons hebben er vast wel wat liggen op de zolder, of gewoon in de tuinberging. Je hebt ze misschien ooit gekregen van je grootouders, of je kwam dat tegen op een rommelmarkt en je vond het destijds best mooi. De kans is groot dat je deze spullen na verloop van tijd gewoon vergeet. Nochtans zitten hier soms wel enkele waardevolle stukken tussen.

De vraag is alleen of het gaat om echte antiek, of gewoon om een stuk uit serie- of massaproductie. Als je er helemaal geen ervaring mee hebt, dan is het onderscheid niet altijd even makkelijk te maken. Het eerste wat je altijd zou moeten doen, is op zoek gaan naar een naam. Dit kan een merknaam zijn, maar net zo goed een eigennaam van de kunstenaar in kwestie.

Als je effectief een naam zou vinden, dan kan je die best even opzoeken op het internet. Daaraan zul je al snel merken of je effectief met een speciaal stuk te maken hebt, of gewoon met een decoratiestukje. Denk je dat je te maken hebt met iets waardevols? Dan kan je langs gaan bij een gespecialiseerde winkel. Daar kunnen ze je vertellen wat het effectief waard is. Om minder risico te lopen op oplichting, kan het goed zijn om ook een tweede opinie te vragen bij een andere winkel.

Goud en sierraden

De klassiekers zijn natuurlijk goud en andere sierraden. De kans dat goud verloren raakt is vrij klein, maar zeker voor sierraden moet je goed oppassen. Het is best mogelijk dat je enkele juwelen van zoveel jaar geleden had opgeborgen. Wie weet zitten er wel enkele waardevolle stukken bij.

Bij goud draait het dan eerder om munten. Vroeger was het vaak de gewoonte om een gouden munt te schenken bij een speciale gelegenheid. Misschien heb je er destijds niet veel aandacht aan besteedt, maar als je ze nog kunt terugvinden kan ze best wel sterk in waarde zijn gestegen.

Elektrische toestellen

Tot slot zijn er ook nog veel mensen die hun oude gsm of tablet bewaren in een schuif. Je zou het misschien op het eerste zicht niet denken, maar afhankelijk van het merk, het type en de staat van het toestel, kan het best nog wel iets waard zijn. Weet wel dat dit niet geldt voor alle elektrische toestellen. De kans dat je jouw mixer van 15 jaar oud nog kunt verkopen is klein…

Finst

Laatste artikels over Sparen


Onverwachte kosten zorgen snel voor financiële problemen

03 juli 2024

Onverwachte kosten kunnen voor aanzienlijke problemen zorgen in Nederlandse huishoudens.


Alles wat je moet weten over lijfrente

27 juni 2024

Lijfrente is een financieel product waar veel mensen vragen over hebben, omdat het een complexe materie kan zijn om volledig te begrijpen en toe te passen in persoonlijke financiële planning.


Onthuld: wat doen we met ons vakantiegeld?

25 mei 2024

Mei, de maand waarin de meeste Nederlanders een flinke som vakantiegeld krijgen. Waarvoor wordt dit geld gebruikt?


Bitvavo verlaat Duitse markt en gaat voor AFM vergunning

09 mei 2024

Bitvavo focust zich op het verkrijgen van een MiCAR-licentie in Nederland en heeft zijn diensten in Duitsland voorlopig stopgezet.


AFM wil meer regels rond BNPL en crypto apps

29 april 2024

In het jaarverslag van de toezichthouder wordt kritisch gesproken over aanbieders van 'Buy-now-pay-later' betalingen en crypto apps.


N26 stunt met hoogrentende spaarrekening in Nederland

26 maart 2024

Klanten van N26 kunnen voortaan genieten van een rente van 2,8% op hun spaargeld. Voor wie een duurder abonnement heeft, loopt de rente zelfs op tot 4%.


Jongeren gebruiken vaak contant geld

22 februari 2024

Uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat zowel jongeren als ouderen veel betalen met contant geld.


Nederland loopt voorop in betalingen met digital wallets

19 december 2023

In winkels betaal je tegenwoordig eenvoudig met je smartphone of smartwatch. In Nederland wint deze methode aan belang.


Spaarrente stijgt weer bij Rabobank

12 september 2023

Rabobank trekt de variabele spaarrente op van 1,5 procent naar 1,7 procent.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl