Je bent hier: Home > Nieuws > Hoge energiekosten zorgen voor kopzorgen bij schaatsbanen

Hoge energiekosten zorgen voor kopzorgen bij schaatsbanen

Hoge energiekosten zorgen voor kopzorgen bij schaatsbanen

03 oktober 2022 - door Dylan

Het schaatsseizoen is weer begonnen en dat moet reden zijn voor meer dan genoeg plezier. Toch zitten de schaatsbanen in Nederland met een probleem.

De hoge energiekosten zorgen voor grote zorgen. Want hoe lang kunnen de schaatsbanen nu nog openblijven? Net als de zwembaden krijgen ook de schaatsbanen dus te maken met grote kopzorgen.

Verschil in kosten per locatie

Hoe hoog de kosten voor de schaatsbaan zijn, is wisselend per locatie. Dit heeft te maken met het contract dat door de schaatsbaan is afgesloten. Schaatsbanen die dit jaar of volgend jaar een nieuw energiecontract af moeten sluiten, krijgen te maken met nog hogere kosten dan de huidige kosten.

Geen innovaties door corona

Een enkele ijsbaan heeft gekozen voor verduurzaming in de hoop zo de kosten te kunnen blijven dekken. Vooralsnog heeft het niet het gewenste effect, want de kosten blijven ook voor die locaties gewoon stijgen. Het grootste gedeelte van de branche heeft niet eens de kans gekregen om in te zetten op verduurzaming. Als reden hiervoor wordt gekeken naar het coronavirus. Zo wordt er gezegd dat er destijds geen investeringen gedaan konden worden en ook de gemeenten stelden zich niet behulpzaam op. De branchevereniging roept de overheid nu op om te starten met een noodfonds. 

Sluiting als gevolg

De stijging van de energiekosten op zichzelf is natuurlijk al zorgwekkend, maar er zijn ook daadwerkelijk schaatsbanen die moeten stoppen door de hoge kosten. Een voorbeeld daarvan is de ijsbaan in Enschede. Daar is het onmogelijk geworden om de kosten nog te dekken en dus is er een sluiting aangekondigd. Het ligt in de lijn der verwachting dat er nog meer schaatsbanen zijn die in dergelijke situaties terecht gaan komen. Het is in ieder geval duidelijk dat de schaatswereld te maken krijgt met grote problemen.

Finst

Laatste artikels over Sparen


Onthuld: wat doen we met ons vakantiegeld?

25 mei 2024

Mei, de maand waarin de meeste Nederlanders een flinke som vakantiegeld krijgen. Waarvoor wordt dit geld gebruikt?


Bitvavo verlaat Duitse markt en gaat voor AFM vergunning

09 mei 2024

Bitvavo focust zich op het verkrijgen van een MiCAR-licentie in Nederland en heeft zijn diensten in Duitsland voorlopig stopgezet.


AFM wil meer regels rond BNPL en crypto apps

29 april 2024

In het jaarverslag van de toezichthouder wordt kritisch gesproken over aanbieders van 'Buy-now-pay-later' betalingen en crypto apps.


N26 stunt met hoogrentende spaarrekening in Nederland

26 maart 2024

Klanten van N26 kunnen voortaan genieten van een rente van 2,8% op hun spaargeld. Voor wie een duurder abonnement heeft, loopt de rente zelfs op tot 4%.


Jongeren gebruiken vaak contant geld

22 februari 2024

Uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat zowel jongeren als ouderen veel betalen met contant geld.


Nederland loopt voorop in betalingen met digital wallets

19 december 2023

In winkels betaal je tegenwoordig eenvoudig met je smartphone of smartwatch. In Nederland wint deze methode aan belang.


Spaarrente stijgt weer bij Rabobank

12 september 2023

Rabobank trekt de variabele spaarrente op van 1,5 procent naar 1,7 procent.


Hogere rente levert banken meer winst op

12 augustus 2023

De snelle rentestijging legt ook de winstgevendheid van de banken geen windeieren. Spaarders blijven echter nog steeds op hun honger zitten.


Binance klanten sturen miljoenen aan crypto naar Bitvavo

09 juli 2023

Op 17 juli 2023 is er op Binance geen handel meer mogelijk voor klanten uit Nederland, waardoor miljoenen aan cryptovaluta naar andere exchanges worden gestuurd.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl