Je bent hier: Home > Nieuws > Sparen vrouwen egoïstischer dan mannen?

Sparen vrouwen egoïstischer dan mannen?

Sparen vrouwen egoïstischer dan mannen?

03 september 2013 - door Redactie

U kent het wel. Het kassameisje bij de Albert Heijn dat vraagt of u er ook een bonuskaart bij heeft. De verkoopmedewerkster bij de Vroom en Dreesman die wil weten of u ook Airmiles spaart.

Bij de Blokker hebben ze een spaaractie, bij de Kruidvat geven ze u zegeltjes bij uw aankopen en bij de Ikea wordt uw klantenkaart gescand. In de gemiddelde portemonnee zitten toch al gauw een aantal pasjes die gekoppeld zijn aan een spaarsysteem. Dit alles zodat u kunt sparen voor kortingen op producten en diensten of zodat u bij genoeg spaarpunten een cadeau mee naar huis krijgt.

Sparen voor kortingen en/of producten komt dus veel voor. Maar waar sparen mensen dan precies voor? En aan welk gezinslid worden de spaarpunten besteed? Internet onderneming ZeroDeals heeft onderzoek gedaan naar spaargedrag onder 680 Nederlanders die tussen de 16 en 65 jaar oud zijn en online winkelen. Uit de resultaten bleek dat Nederlanders graag sparen voor onder andere elektronische apparatuur, parfum en keukenapparatuur. Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat vrouwen meestal meedoen met spaaracties om ‘producten te kopen die voor zichzelf bestemd zijn’. Dit terwijl mannen juist meestal sparen ‘om de partner ergens mee te kunnen verrassen’. Slechts 9 procent van de vrouwen geeft aan dat ze spaart voor haar partner, terwijl wel 24 procent van de mannen spaart om iets voor zijn partner te kunnen kopen.

Finst

Laatste artikels over Sparen


Onthuld: wat doen we met ons vakantiegeld?

25 mei 2024

Mei, de maand waarin de meeste Nederlanders een flinke som vakantiegeld krijgen. Waarvoor wordt dit geld gebruikt?


Bitvavo verlaat Duitse markt en gaat voor AFM vergunning

09 mei 2024

Bitvavo focust zich op het verkrijgen van een MiCAR-licentie in Nederland en heeft zijn diensten in Duitsland voorlopig stopgezet.


AFM wil meer regels rond BNPL en crypto apps

29 april 2024

In het jaarverslag van de toezichthouder wordt kritisch gesproken over aanbieders van 'Buy-now-pay-later' betalingen en crypto apps.


N26 stunt met hoogrentende spaarrekening in Nederland

26 maart 2024

Klanten van N26 kunnen voortaan genieten van een rente van 2,8% op hun spaargeld. Voor wie een duurder abonnement heeft, loopt de rente zelfs op tot 4%.


Jongeren gebruiken vaak contant geld

22 februari 2024

Uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat zowel jongeren als ouderen veel betalen met contant geld.


Nederland loopt voorop in betalingen met digital wallets

19 december 2023

In winkels betaal je tegenwoordig eenvoudig met je smartphone of smartwatch. In Nederland wint deze methode aan belang.


Spaarrente stijgt weer bij Rabobank

12 september 2023

Rabobank trekt de variabele spaarrente op van 1,5 procent naar 1,7 procent.


Hogere rente levert banken meer winst op

12 augustus 2023

De snelle rentestijging legt ook de winstgevendheid van de banken geen windeieren. Spaarders blijven echter nog steeds op hun honger zitten.


Binance klanten sturen miljoenen aan crypto naar Bitvavo

09 juli 2023

Op 17 juli 2023 is er op Binance geen handel meer mogelijk voor klanten uit Nederland, waardoor miljoenen aan cryptovaluta naar andere exchanges worden gestuurd.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl