Je bent hier: Home > Nieuws > Sparen voor een uitje

Sparen voor een uitje

Sparen voor een uitje

26 december 2022 - door Laurens

We hebben allemaal nood aan een beetje ontspanning en dat hoeft niet altijd veel geld te kosten...

Een uitje maken is voor velen onder ons basis. Sommigen beseffen zelfs niet meer dat het een luxe is om met vrienden te kunnen weggaan, gezellig iets te drinken, een avondje naar de cinema te gaan etc… Over de morele kwesties willen we het vandaag natuurlijk niet hebben, maar wel over het financiële aspect. Een uitje is niet goedkoop als je sowieso al niet veel te besteden hebt. Dat is uiteraard de conclusie waar we hierboven graag toe wouden komen. Sommige mensen moeten echt sparen om een uitje te kunnen maken. In dit artikel gaan we je wat praktische tips proberen te geven om dit een stuk makkelijker te maken. Je hoeft met geen enkel van deze tips akkoord te gaan, dit is alleen hoe wij het zien. Het is aan jou om te beslissen of je er al dan niet iets mee probeert te doen.

Een uitje als ontspanning

Velen onder ons werken hard, heel hard. Zo zijn er zelfs ook heel wat mensen, die het financieel niet breed hebben, die meerdere jobs proberen te combineren om zo het hoofd boven water te houden. Sommigen onder hen geloven dan ook dat ze geen uitjes nodig hebben, want die ‘kosten alleen maar geld’. Wij geloven daar echter wel in. Zeker wie zo’n druk leven heeft, zou zeker eens van een uitje moeten kunnen genieten. Ontspanning is belangrijk om het werk op lange termijn vol te kunnen houden.

Maar hoe organiseer je een uitje met weinig geld?

Het eerste wat wij zouden doen, is even kijken wat er bij jou in de buurt allemaal te doen valt. Verplaatsingen kosten namelijk ook geld en dat geld kan je beter spenderen aan het uitje zelf, dan aan de vervoerskosten. Wie weet zit er bij jou in het dorp wel een leuk terrasje, of is er ergens een leuke activiteit die je zou kunnen doen.

Bij veel activiteiten is het zo dat er duurdere en goedkopere dagen zijn. Het spreekt voor zich dat weekends vaak duurder zijn dan dagen in de week. Eens je dat weet, kan je kijken of je jouw uitje kunt plannen op de goedkopere dagen.

Bij een terrasje is dat echter wat moeilijker. Een pintje kost namelijk iedere dag evenveel. Toch zou je ook hier een oplossing kunnen bedenken. Is er nergens een mooi park of dergelijke in de buurt? Anders kan je ook jouw vrienden daar uitnodigen voor een gezellig drankje en een klein hapje. Wat je in de supermarkt gaat kopen is toch een stuk goedkoper dan wat je op een terras betaalt. Het draait hem nu eenmaal om de ontspanning, niet zozeer om dat terrasje.

Sparen voor je uitje

Ook is het misschien wel een goed idee om te proberen sparen voor je uitjes. Je hoeft zelfs maar een euro per dag te sparen om op het einde van de week al aan 7 euro te komen. Weet je dat er binnen enkele weken iets gepland staat? Dan is dit misschien wel de ideale manier voor jou om er ook van te kunnen genieten, zonder je al te veel zorgen te moeten maken over het geld.

Finst

Laatste artikels over Sparen


Onverwachte kosten zorgen snel voor financiële problemen

03 juli 2024

Onverwachte kosten kunnen voor aanzienlijke problemen zorgen in Nederlandse huishoudens.


Alles wat je moet weten over lijfrente

27 juni 2024

Lijfrente is een financieel product waar veel mensen vragen over hebben, omdat het een complexe materie kan zijn om volledig te begrijpen en toe te passen in persoonlijke financiële planning.


Onthuld: wat doen we met ons vakantiegeld?

25 mei 2024

Mei, de maand waarin de meeste Nederlanders een flinke som vakantiegeld krijgen. Waarvoor wordt dit geld gebruikt?


Bitvavo verlaat Duitse markt en gaat voor AFM vergunning

09 mei 2024

Bitvavo focust zich op het verkrijgen van een MiCAR-licentie in Nederland en heeft zijn diensten in Duitsland voorlopig stopgezet.


AFM wil meer regels rond BNPL en crypto apps

29 april 2024

In het jaarverslag van de toezichthouder wordt kritisch gesproken over aanbieders van 'Buy-now-pay-later' betalingen en crypto apps.


N26 stunt met hoogrentende spaarrekening in Nederland

26 maart 2024

Klanten van N26 kunnen voortaan genieten van een rente van 2,8% op hun spaargeld. Voor wie een duurder abonnement heeft, loopt de rente zelfs op tot 4%.


Jongeren gebruiken vaak contant geld

22 februari 2024

Uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat zowel jongeren als ouderen veel betalen met contant geld.


Nederland loopt voorop in betalingen met digital wallets

19 december 2023

In winkels betaal je tegenwoordig eenvoudig met je smartphone of smartwatch. In Nederland wint deze methode aan belang.


Spaarrente stijgt weer bij Rabobank

12 september 2023

Rabobank trekt de variabele spaarrente op van 1,5 procent naar 1,7 procent.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl