Je bent hier: Home > Nieuws > Sparen voor een uitje

Sparen voor een uitje

Sparen voor een uitje

26 december 2022 - door Laurens

We hebben allemaal nood aan een beetje ontspanning en dat hoeft niet altijd veel geld te kosten...

Een uitje maken is voor velen onder ons basis. Sommigen beseffen zelfs niet meer dat het een luxe is om met vrienden te kunnen weggaan, gezellig iets te drinken, een avondje naar de cinema te gaan etc… Over de morele kwesties willen we het vandaag natuurlijk niet hebben, maar wel over het financiële aspect. Een uitje is niet goedkoop als je sowieso al niet veel te besteden hebt. Dat is uiteraard de conclusie waar we hierboven graag toe wouden komen. Sommige mensen moeten echt sparen om een uitje te kunnen maken. In dit artikel gaan we je wat praktische tips proberen te geven om dit een stuk makkelijker te maken. Je hoeft met geen enkel van deze tips akkoord te gaan, dit is alleen hoe wij het zien. Het is aan jou om te beslissen of je er al dan niet iets mee probeert te doen.

Een uitje als ontspanning

Velen onder ons werken hard, heel hard. Zo zijn er zelfs ook heel wat mensen, die het financieel niet breed hebben, die meerdere jobs proberen te combineren om zo het hoofd boven water te houden. Sommigen onder hen geloven dan ook dat ze geen uitjes nodig hebben, want die ‘kosten alleen maar geld’. Wij geloven daar echter wel in. Zeker wie zo’n druk leven heeft, zou zeker eens van een uitje moeten kunnen genieten. Ontspanning is belangrijk om het werk op lange termijn vol te kunnen houden.

Maar hoe organiseer je een uitje met weinig geld?

Het eerste wat wij zouden doen, is even kijken wat er bij jou in de buurt allemaal te doen valt. Verplaatsingen kosten namelijk ook geld en dat geld kan je beter spenderen aan het uitje zelf, dan aan de vervoerskosten. Wie weet zit er bij jou in het dorp wel een leuk terrasje, of is er ergens een leuke activiteit die je zou kunnen doen.

Bij veel activiteiten is het zo dat er duurdere en goedkopere dagen zijn. Het spreekt voor zich dat weekends vaak duurder zijn dan dagen in de week. Eens je dat weet, kan je kijken of je jouw uitje kunt plannen op de goedkopere dagen.

Bij een terrasje is dat echter wat moeilijker. Een pintje kost namelijk iedere dag evenveel. Toch zou je ook hier een oplossing kunnen bedenken. Is er nergens een mooi park of dergelijke in de buurt? Anders kan je ook jouw vrienden daar uitnodigen voor een gezellig drankje en een klein hapje. Wat je in de supermarkt gaat kopen is toch een stuk goedkoper dan wat je op een terras betaalt. Het draait hem nu eenmaal om de ontspanning, niet zozeer om dat terrasje.

Sparen voor je uitje

Ook is het misschien wel een goed idee om te proberen sparen voor je uitjes. Je hoeft zelfs maar een euro per dag te sparen om op het einde van de week al aan 7 euro te komen. Weet je dat er binnen enkele weken iets gepland staat? Dan is dit misschien wel de ideale manier voor jou om er ook van te kunnen genieten, zonder je al te veel zorgen te moeten maken over het geld.


Laatste artikels over Sparen


Bunq is winstgevend

23 februari 2023

De neobank bunq is er in geslaagd om winstgevend te worden in het laatste kwartaal van 2022.
Lees meer


Coinbase kijkt aan tegen hoge boete

08 februari 2023

De crypto exchange Coinbase heeft van de Nederlandsche Bank een boete van wel 3,3 miljoen euro gekregen.
Lees meer


Tips om eerder te stoppen met werken

03 februari 2023

Waar sommigen ervan houden om te werken, geldt dit voor velen niet. Het liefst gaan zij zo snel mogelijk met pensioen.
Lees meer


Jaar van herstel voor huishoudens

30 januari 2023

Vergeleken met het jaar 2022 gaan er dit jaar veel huishoudens op financieel gebied weer op vooruit.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken