Je bent hier: Home > Nieuws > Nieuw: Rekening delen

Nieuw: Rekening delen

Nieuw: Rekening delen

20 september 2013 - door Redactie

U kent het wel. U gaat uit eten en schiet na afloop, uit beleefdheid of uit gemak, de rekening voor. Uw vrienden beloven te gaan betalen, maar een paar komen deze belofte zoals gewoonlijk niet na.

In dit geval zou het handig zijn dat u de rekening kunt delen met uw vrienden en u ook een betaalherinnering kunt sturen. ABN-AMRO komt nu met zo’n handige tool op hun mobiele applicatie. Via deze tool kunt u achteraf eenvoudig een gezamenlijke rekening betalen. U ziet zo gemakkelijk wie er al betaald heeft en wie u eventueel nog een betaalherinnering moet sturen. Ook is het mogelijk om iedereen vooraf te laten betalen. Dat is bijvoorbeeld erg handig voor het geval u samen met uw vrienden of familie een verjaardagscadeau voor iemand wilt kopen.

Rekening Delen werkt erg simpel. U opent de applicatie en u zoekt de afschrijving die iedereen moet betalen. Achter deze afschrijving staat een icoontje met Rekening Delen. Deze klikt u aan en u kan vervolgens maximaal 12 deelnemers toe voegen. U heeft alleen de e-mailadressen nodig van de personen van wie u een bedrag wilt ontvangen. U kan dan bij de betaling eventueel het bedrag, afbeelding, de verdeling en de naam ervan aanpassen. Daarna kunt u nog een persoonlijke tekst toevoegen. Er wordt dan een e-mailbericht aangemaakt die naar de deelnemers verzonden. U moet wel de deelnemers op de hoogte stellen van het verzonden e-mailbericht, anders komen de betalingen alsnog te laat binnen. In het e-mailbericht staat het te betalen bedrag en een unieke code. Zodoende kunt u gemakkelijk zien wie er al betaalt heeft en wie er nog een betaalherinnering nodig heeft. Handig!

Nu uw debiteuren alles netjes en op tijd betalen kunt u dat geld mooi op een spaardeposito zetten. Kijk nu op Spaardepositovergelijken.nl welk spaardeposito het meeste rente geeft. Zo haalt u nog meer rendement uit uw vermogen.

Rekening Delen is inmiddels beschikbaar voor de Iphone, Ipad en Android.

Finst

Laatste artikels over Sparen


Onverwachte kosten zorgen snel voor financiële problemen

03 juli 2024

Onverwachte kosten kunnen voor aanzienlijke problemen zorgen in Nederlandse huishoudens.


Alles wat je moet weten over lijfrente

27 juni 2024

Lijfrente is een financieel product waar veel mensen vragen over hebben, omdat het een complexe materie kan zijn om volledig te begrijpen en toe te passen in persoonlijke financiële planning.


Onthuld: wat doen we met ons vakantiegeld?

25 mei 2024

Mei, de maand waarin de meeste Nederlanders een flinke som vakantiegeld krijgen. Waarvoor wordt dit geld gebruikt?


Bitvavo verlaat Duitse markt en gaat voor AFM vergunning

09 mei 2024

Bitvavo focust zich op het verkrijgen van een MiCAR-licentie in Nederland en heeft zijn diensten in Duitsland voorlopig stopgezet.


AFM wil meer regels rond BNPL en crypto apps

29 april 2024

In het jaarverslag van de toezichthouder wordt kritisch gesproken over aanbieders van 'Buy-now-pay-later' betalingen en crypto apps.


N26 stunt met hoogrentende spaarrekening in Nederland

26 maart 2024

Klanten van N26 kunnen voortaan genieten van een rente van 2,8% op hun spaargeld. Voor wie een duurder abonnement heeft, loopt de rente zelfs op tot 4%.


Jongeren gebruiken vaak contant geld

22 februari 2024

Uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat zowel jongeren als ouderen veel betalen met contant geld.


Nederland loopt voorop in betalingen met digital wallets

19 december 2023

In winkels betaal je tegenwoordig eenvoudig met je smartphone of smartwatch. In Nederland wint deze methode aan belang.


Spaarrente stijgt weer bij Rabobank

12 september 2023

Rabobank trekt de variabele spaarrente op van 1,5 procent naar 1,7 procent.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl