Je bent hier: Home > Nieuws > Tips om eerder te stoppen met werken

Tips om eerder te stoppen met werken

Tips om eerder te stoppen met werken

03 februari 2023 - door Noah

Waar sommigen ervan houden om te werken, geldt dit voor velen niet. Het liefst gaan zij zo snel mogelijk met pensioen.

Helaas moeten we doorwerken totdat we recht hebben op ons pensioen. Toch? Niet per se. Het kan mogelijk zijn om eerder te stoppen met werken. Hoe? Dat ontdek je aan de hand van de tips hieronder.

Inkomsten en uitgaven in kaart brengen

Ten eerste is het erg belangrijk dat jij heel gedetailleerd jouw inkomsten en uitgaven bij gaat houden. Je hebt namelijk pas een grip op je geld wanneer je weet waar het heen gaat. Op deze manier heb je een duidelijk inzicht en weet je waar je de volgende keer misschien wat op kunt besparen.

Geld voor je laten werken

Het is vaak nodig om te werken voor geld, maar wat als we dit omdraaien en geld laten werken voor jou. Hoe? Dat kan je doen door middel van (een deel van) je spaargeld te beleggen. Dit kun je doen in aandelen, maar je kunt ook meer risico nemen en investeren in cryptomunten. Een hoger risico betekent dat je een hoger rendement kunt realiseren, maar je moet altijd goed beseffen dat je jouw inleg in zo'n geval kunt kwijtspelen.

Wil je op safe spelen, beleg dan in enkele trackers die een index of een sector volgen. Zo is het risico meteen gespreid en speel je niet je ganse vermogen kwijt wanneer een individueel aandeel hard crasht.

Zo veel mogelijk fietsen

Tegenwoordig is het erg duur om steeds maar weer in die auto te rijden. Een beter alternatief is de fiets, als dat mogelijk is natuurlijk. Op deze manier bespaar je kosten en dit kan je terugzien in je rekeningen. 

Vaste lasten besparen

Je moet natuurlijk altijd je vaste lasten kunnen betalen. Echter, vaak kan dit ook goedkoper. Het kan een goed idee zijn om verschillende aanbieders van bijvoorbeeld energie of internet met elkaar te vergelijken. Zo vind jij de beste deal die bij jou past en betaal je niet meer dan nodig is. Natuurlijk kan dit de nodige tijd in beslag nemen, maar uiteindelijk zal je merken dat je met dit stukje onderzoek flink kunt besparen.

Bespaar op boodschappen

Ook het doen van boodschappen wordt steeds duurder. Het is vaak goed om te kijken of je toevallig iets van je boodschappenlijstje kunt schrappen. Vaak gebeurt het namelijk dat we dingen moeten weggooien omdat het over de datum gaat en dat is natuurlijk erg zonde.


Laatste artikels over Sparen


Bunq is winstgevend

23 februari 2023

De neobank bunq is er in geslaagd om winstgevend te worden in het laatste kwartaal van 2022.
Lees meer


Coinbase kijkt aan tegen hoge boete

08 februari 2023

De crypto exchange Coinbase heeft van de Nederlandsche Bank een boete van wel 3,3 miljoen euro gekregen.
Lees meer


Jaar van herstel voor huishoudens

30 januari 2023

Vergeleken met het jaar 2022 gaan er dit jaar veel huishoudens op financieel gebied weer op vooruit.
Lees meer


Sparen voor een uitje

26 december 2022

We hebben allemaal nood aan een beetje ontspanning en dat hoeft niet altijd veel geld te kosten...
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken