Je bent hier: Home > Nieuws > Tips om eerder te stoppen met werken

Tips om eerder te stoppen met werken

Tips om eerder te stoppen met werken

03 februari 2023 - door Noah

Waar sommigen ervan houden om te werken, geldt dit voor velen niet. Het liefst gaan zij zo snel mogelijk met pensioen.

Helaas moeten we doorwerken totdat we recht hebben op ons pensioen. Toch? Niet per se. Het kan mogelijk zijn om eerder te stoppen met werken. Hoe? Dat ontdek je aan de hand van de tips hieronder.

Inkomsten en uitgaven in kaart brengen

Ten eerste is het erg belangrijk dat jij heel gedetailleerd jouw inkomsten en uitgaven bij gaat houden. Je hebt namelijk pas een grip op je geld wanneer je weet waar het heen gaat. Op deze manier heb je een duidelijk inzicht en weet je waar je de volgende keer misschien wat op kunt besparen.

Geld voor je laten werken

Het is vaak nodig om te werken voor geld, maar wat als we dit omdraaien en geld laten werken voor jou. Hoe? Dat kan je doen door middel van (een deel van) je spaargeld te beleggen. Dit kun je doen in obligaties, maar je kan ook meer risico nemen door aandelen te kopen. Een hoger risico betekent dat je een hoger rendement kunt realiseren, maar je moet altijd goed beseffen dat je jouw inleg in zo'n geval kunt kwijtspelen.

Wil je op safe spelen, beleg dan in enkele trackers die een index of een sector volgen. Zo is het risico meteen gespreid en speel je niet je ganse vermogen kwijt wanneer een individueel aandeel hard crasht.

Zo veel mogelijk fietsen

Tegenwoordig is het erg duur om steeds maar weer in die auto te rijden. Een beter alternatief is de fiets, als dat mogelijk is natuurlijk. Op deze manier bespaar je kosten en dit kan je terugzien in je rekeningen. 

Vaste lasten besparen

Je moet natuurlijk altijd je vaste lasten kunnen betalen. Echter, vaak kan dit ook goedkoper. Het kan een goed idee zijn om verschillende aanbieders van bijvoorbeeld energie of internet met elkaar te vergelijken. Zo vind jij de beste deal die bij jou past en betaal je niet meer dan nodig is. Natuurlijk kan dit de nodige tijd in beslag nemen, maar uiteindelijk zal je merken dat je met dit stukje onderzoek flink kunt besparen.

Bespaar op boodschappen

Ook het doen van boodschappen wordt steeds duurder. Het is vaak goed om te kijken of je toevallig iets van je boodschappenlijstje kunt schrappen. Vaak gebeurt het namelijk dat we dingen moeten weggooien omdat het over de datum gaat en dat is natuurlijk erg zonde.

Finst

Laatste artikels over Sparen


Onthuld: wat doen we met ons vakantiegeld?

25 mei 2024

Mei, de maand waarin de meeste Nederlanders een flinke som vakantiegeld krijgen. Waarvoor wordt dit geld gebruikt?


Bitvavo verlaat Duitse markt en gaat voor AFM vergunning

09 mei 2024

Bitvavo focust zich op het verkrijgen van een MiCAR-licentie in Nederland en heeft zijn diensten in Duitsland voorlopig stopgezet.


AFM wil meer regels rond BNPL en crypto apps

29 april 2024

In het jaarverslag van de toezichthouder wordt kritisch gesproken over aanbieders van 'Buy-now-pay-later' betalingen en crypto apps.


N26 stunt met hoogrentende spaarrekening in Nederland

26 maart 2024

Klanten van N26 kunnen voortaan genieten van een rente van 2,8% op hun spaargeld. Voor wie een duurder abonnement heeft, loopt de rente zelfs op tot 4%.


Jongeren gebruiken vaak contant geld

22 februari 2024

Uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat zowel jongeren als ouderen veel betalen met contant geld.


Nederland loopt voorop in betalingen met digital wallets

19 december 2023

In winkels betaal je tegenwoordig eenvoudig met je smartphone of smartwatch. In Nederland wint deze methode aan belang.


Spaarrente stijgt weer bij Rabobank

12 september 2023

Rabobank trekt de variabele spaarrente op van 1,5 procent naar 1,7 procent.


Hogere rente levert banken meer winst op

12 augustus 2023

De snelle rentestijging legt ook de winstgevendheid van de banken geen windeieren. Spaarders blijven echter nog steeds op hun honger zitten.


Binance klanten sturen miljoenen aan crypto naar Bitvavo

09 juli 2023

Op 17 juli 2023 is er op Binance geen handel meer mogelijk voor klanten uit Nederland, waardoor miljoenen aan cryptovaluta naar andere exchanges worden gestuurd.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl