Je bent hier: Home > Nieuws > Een euromunt met onze koning

Een euromunt met onze koning

Een euromunt met onze koning

06 oktober 2013 - door Redactie

Ter ere van de viering van tweehonderd koninkrijk krijgt Nederland een nieuwe euromunt. Eurolanden mogen namelijk bij speciale gelegenheden een nieuwe twee euro munt ontwerpen.

Deze nieuwe euromunt is vanaf volgende week verkrijgbaar in de webwinkel van de Koninklijke Munt. Hoe deze euromunt er precies uit komt te zien is nog niet bekend. Wel is zeker dat onze koning Willem-Alexander er op te zien zal zijn.

Het is niet de eerste munt waarop koning Willem-Alexander afgebeeld staat. Naar aanleiding van de troonswisseling werd eerder dit jaar ook een extra euromunt gemaakt, waarop Koning Willem-Alexander en koningin Beatrix samen afgebeeld staan. Ook is koning Willem-Alexander afgebeeld op twee munten die alleen maar in Nederland geaccepteerd worden als wettig betaalmiddel, namelijk het koningstientje en het Vredespaleis Vijfje. De ‘normale’ euromunten met onze nieuwe koning er op moeten nog gemaakt worden. Ook van deze munt is nog niet duidelijk hoe deze er uit zal komen te zien of door wie de munt ontworpen is.

Spaart u speciale euromunten? Of heeft u nog oude guldens thuis liggen? Of spaart u liever op de bank dan dat u munten spaart? Vergelijk dan de spaardeposito rentes op www.spaardepositovergelijken.nl.

Finst

Laatste artikels over Sparen


Onthuld: wat doen we met ons vakantiegeld?

25 mei 2024

Mei, de maand waarin de meeste Nederlanders een flinke som vakantiegeld krijgen. Waarvoor wordt dit geld gebruikt?


Bitvavo verlaat Duitse markt en gaat voor AFM vergunning

09 mei 2024

Bitvavo focust zich op het verkrijgen van een MiCAR-licentie in Nederland en heeft zijn diensten in Duitsland voorlopig stopgezet.


AFM wil meer regels rond BNPL en crypto apps

29 april 2024

In het jaarverslag van de toezichthouder wordt kritisch gesproken over aanbieders van 'Buy-now-pay-later' betalingen en crypto apps.


N26 stunt met hoogrentende spaarrekening in Nederland

26 maart 2024

Klanten van N26 kunnen voortaan genieten van een rente van 2,8% op hun spaargeld. Voor wie een duurder abonnement heeft, loopt de rente zelfs op tot 4%.


Jongeren gebruiken vaak contant geld

22 februari 2024

Uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat zowel jongeren als ouderen veel betalen met contant geld.


Nederland loopt voorop in betalingen met digital wallets

19 december 2023

In winkels betaal je tegenwoordig eenvoudig met je smartphone of smartwatch. In Nederland wint deze methode aan belang.


Spaarrente stijgt weer bij Rabobank

12 september 2023

Rabobank trekt de variabele spaarrente op van 1,5 procent naar 1,7 procent.


Hogere rente levert banken meer winst op

12 augustus 2023

De snelle rentestijging legt ook de winstgevendheid van de banken geen windeieren. Spaarders blijven echter nog steeds op hun honger zitten.


Binance klanten sturen miljoenen aan crypto naar Bitvavo

09 juli 2023

Op 17 juli 2023 is er op Binance geen handel meer mogelijk voor klanten uit Nederland, waardoor miljoenen aan cryptovaluta naar andere exchanges worden gestuurd.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl