Je bent hier: Home > Nieuws > Sparen voor het goede doel

Sparen voor het goede doel

Sparen voor het goede doel

14 oktober 2013 - door Redactie

Iedereen wil wel geld geven aan een goed doel. Het komt er alleen niet altijd van…

De ING maakt een gift geven aan het goede doel nu wel erg eenvoudig. Ze introduceren namelijk een spaarrekening waarbij gewoon rente wordt uitgekeerd, maar ook een bedrag naar Unicef wordt overgemaakt. Van het spaarbedrag wordt elk jaar 0,1 procent overgemaakt naar Unicef, die de donatie besteedt aan onderwijs voor kleuters in Madagaskar. In Madagaskar is voor negen op de tien kinderen geen kleuterschool. Uiteraard gaat de gift niet ten koste van de klant. Het bedrag dat naar het goede doel gaat, gaat niet van het spaargeld of de spaarrente van de klant af.

Spaarders die tot 5.000 euro sparen krijgen 1,25 % rente, over een bedrag tussen de 5.000 en 25.000 ontvangen ze 1,35 % rente, spaargeld tussen de 25.000 en 75.000 wordt beloond met 1,5 % rente en tenslotte krijgen klanten met een saldo tussen 75.000 en 250.000 euro 1,7 % rente. Wilt u meer rente ontvangen over uw spaargeld? Vergelijk dan hier spaardeposito’s.

Kien onderzocht, in opdracht van de ING, hoeveel Nederlanders de afgelopen twaalf maanden geld hebben gedoneerd aan een goed doel. Uit dit onderzoek kwam dat ruim drie kwart van de Nederlanders zegt jaarlijks geld te geven aan een goed doel. Een Nederlander wil gemiddeld ongeveer 124 euro uitgeven aan een goed doel. De keuze voor een goed doel hangt vooraf af van hoe transparant het goede doel is, vooral bij jongeren. Meestal wordt een financiële bijdrage aan een goed doel gegeven door middel van een overschrijving, het sturen van een sms of een collecte. Ook gaat er geld naar een goed doel dankzij Nederlanders die producten kopen waarvan een deel van de opbrengst naar een goed doel gaat. Vooral jongeren kopen dergelijke producten.

Finst

Laatste artikels over Sparen


Onthuld: wat doen we met ons vakantiegeld?

25 mei 2024

Mei, de maand waarin de meeste Nederlanders een flinke som vakantiegeld krijgen. Waarvoor wordt dit geld gebruikt?


Bitvavo verlaat Duitse markt en gaat voor AFM vergunning

09 mei 2024

Bitvavo focust zich op het verkrijgen van een MiCAR-licentie in Nederland en heeft zijn diensten in Duitsland voorlopig stopgezet.


AFM wil meer regels rond BNPL en crypto apps

29 april 2024

In het jaarverslag van de toezichthouder wordt kritisch gesproken over aanbieders van 'Buy-now-pay-later' betalingen en crypto apps.


N26 stunt met hoogrentende spaarrekening in Nederland

26 maart 2024

Klanten van N26 kunnen voortaan genieten van een rente van 2,8% op hun spaargeld. Voor wie een duurder abonnement heeft, loopt de rente zelfs op tot 4%.


Jongeren gebruiken vaak contant geld

22 februari 2024

Uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat zowel jongeren als ouderen veel betalen met contant geld.


Nederland loopt voorop in betalingen met digital wallets

19 december 2023

In winkels betaal je tegenwoordig eenvoudig met je smartphone of smartwatch. In Nederland wint deze methode aan belang.


Spaarrente stijgt weer bij Rabobank

12 september 2023

Rabobank trekt de variabele spaarrente op van 1,5 procent naar 1,7 procent.


Hogere rente levert banken meer winst op

12 augustus 2023

De snelle rentestijging legt ook de winstgevendheid van de banken geen windeieren. Spaarders blijven echter nog steeds op hun honger zitten.


Binance klanten sturen miljoenen aan crypto naar Bitvavo

09 juli 2023

Op 17 juli 2023 is er op Binance geen handel meer mogelijk voor klanten uit Nederland, waardoor miljoenen aan cryptovaluta naar andere exchanges worden gestuurd.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl