15 december 2013 - door Redactie
Wanneer je de volgende keer op het punt staat om geld uit te geven, denk dan eerst even aan deze tips...
Accepteer geen gekreukte bankbiljetten als wisselgeld.
Uit onderzoek dat opgenomen is in de Journal of Consumer Research blijkt dat we oude, vieze en gekreukte briefjes eerder uitgeven dan briefjes die net ‘nieuw’ uit de pinautomaat komen. Uit een onderzoek dat op de markt werd gehouden blijkt dat wanneer de klant met gekreukte briefjes wilde betalen, het lastiger was om een goede prijs bij de marktkoopman te bedingen.
Doe hoge hakken aan wanneer je gaat winkelen.
Uit onderzoek van de Brigham Young University blijkt dat mensen die lastig in evenwicht blijven bijna nooit het duurste product kopen. Deze tip is vooral nuttig in de supermarkt. Om te zorgen dat je goed in evenwicht blijft staan, focus je je op het middelpunt. In de supermarkt zijn de producten die in het midden staan vaak uit de middelste prijsklasse.
Neem maar 1 bankrekening.
Uit onderzoek van de universiteit van Utah blijkt dat mensen die maar een bankrekening hebben veel minder geld uitgeven. Dit komt doordat met 1 bankrekening veel beter bij te houden is wat er binnen komt en wat er uit gaat.
Drink lekker veel water voordat je gaat winkelen.
Als je nodig moet plassen tijdens het winkelen, schijn je beter je zelfbeheersing te kunnen bewaren, zo zeggen onderzoekers van de universiteit van Twente. Zo voorkom je misschien dat je met teveel en te dure aankopen thuiskomt.
Ga winkelen ten tijde van (gezonde) stress.
Als je ontspannen bent, geef je meer geld uit.
Stop een foto in je portemonnee.
Onderzoekers van universiteiten van Toronto en Virginia menen dat je bewuster bent van wat je uitgeeft wanneer je een foto van je kinderen in je portemonnee hebt. Het kan ook helpen om een foto bij je te dragen waar een product op staat waarvoor je aan het sparen bent.
Bron: Telegraaf
12 december 2024
Consumenten zullen binnenkort het advies krijgen om een voorraad contant geld in huis te hebben. Dit is een voorzorgsmaatregel tegen mogelijke verstoringen van de betaalinfrastructuur, bijvoorbeeld door cyberaanvallen.
08 december 2024
Jonge mannen investeren steeds meer in cryptocurrency en ETF’s (Exchange Traded Funds), zo blijkt uit een onderzoek van DPG Media en Panel Inzicht.
03 juli 2024
Onverwachte kosten kunnen voor aanzienlijke problemen zorgen in Nederlandse huishoudens.
27 juni 2024
Lijfrente is een financieel product waar veel mensen vragen over hebben, omdat het een complexe materie kan zijn om volledig te begrijpen en toe te passen in persoonlijke financiële planning.
25 mei 2024
Mei, de maand waarin de meeste Nederlanders een flinke som vakantiegeld krijgen. Waarvoor wordt dit geld gebruikt?
09 mei 2024
Bitvavo focust zich op het verkrijgen van een MiCAR-licentie in Nederland en heeft zijn diensten in Duitsland voorlopig stopgezet.
29 april 2024
In het jaarverslag van de toezichthouder wordt kritisch gesproken over aanbieders van 'Buy-now-pay-later' betalingen en crypto apps.
26 maart 2024
Klanten van N26 kunnen voortaan genieten van een rente van 2,8% op hun spaargeld. Voor wie een duurder abonnement heeft, loopt de rente zelfs op tot 4%.
22 februari 2024
Uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat zowel jongeren als ouderen veel betalen met contant geld.