Je bent hier: Home > Nieuws > Overstappen naar een andere spaarrekening in 3 stappen

Overstappen naar een andere spaarrekening in 3 stappen

Overstappen naar een andere spaarrekening in 3 stappen

14 november 2012 - door Redactie

Bent u niet meer tevreden over uw huidige spaarbank? Of heeft u een spaarbank gevonden waar u tegen een betere rente kan sparen? U kunt makkelijker overstappen naar een andere bank dan u waarschijnlijk denkt.

De procedure om over te stappen verschilt per bank, maar in grote lijnen komt het met elkaar overeen. In 3 stappen kunt u overstappen naar een andere spaarrekening.

Stap 1
Om over te stappen naar een andere spaarrekening kan u het beste eerst op zoek gaan de bank waar u een spaarrekening wilt openen. De vele aanbieders in spaarrekening concurreren met elkaar met de verschillende rentes, voorwaarden en services. Het openen van een spaarrekening brengt bij sommige banken kosten met zich mee. Vergelijk de banken.

Stap 2
Wanneer u een passende bank heeft gevonden, is het de bedoeling dat u uw huidige spaarrekening leeg maakt. Het geld kan direct overmaken naar de nieuwe spaarrekening of u kan er voor kiezen het geld op te nemen en het bij de bank te storten.

Stap 3
De spaarrekening is leeg. Nu moet je bank alleen nog op de hoogte worden gesteld dat u uw huidige rekening wilt opzeggen. U kunt dit telefonisch doorgeven aan de bank, maar er wordt vaak gevraagd om een schriftelijke bevestiging. Via het internet is het ook mogelijk om de spaarrekening op te zeggen, maar dan moet u wel gebruik kunnen maken van internetbankieren.

Tip: Houdt uw huidige rekening open staan voor het geval de rente fiks stijgt. Uw spaargeld is dan makkelijk terug te boeken en loopt u de rente niet mis.

Finst

Laatste artikels over Sparen


Onthuld: wat doen we met ons vakantiegeld?

25 mei 2024

Mei, de maand waarin de meeste Nederlanders een flinke som vakantiegeld krijgen. Waarvoor wordt dit geld gebruikt?


Bitvavo verlaat Duitse markt en gaat voor AFM vergunning

09 mei 2024

Bitvavo focust zich op het verkrijgen van een MiCAR-licentie in Nederland en heeft zijn diensten in Duitsland voorlopig stopgezet.


AFM wil meer regels rond BNPL en crypto apps

29 april 2024

In het jaarverslag van de toezichthouder wordt kritisch gesproken over aanbieders van 'Buy-now-pay-later' betalingen en crypto apps.


N26 stunt met hoogrentende spaarrekening in Nederland

26 maart 2024

Klanten van N26 kunnen voortaan genieten van een rente van 2,8% op hun spaargeld. Voor wie een duurder abonnement heeft, loopt de rente zelfs op tot 4%.


Jongeren gebruiken vaak contant geld

22 februari 2024

Uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat zowel jongeren als ouderen veel betalen met contant geld.


Nederland loopt voorop in betalingen met digital wallets

19 december 2023

In winkels betaal je tegenwoordig eenvoudig met je smartphone of smartwatch. In Nederland wint deze methode aan belang.


Spaarrente stijgt weer bij Rabobank

12 september 2023

Rabobank trekt de variabele spaarrente op van 1,5 procent naar 1,7 procent.


Hogere rente levert banken meer winst op

12 augustus 2023

De snelle rentestijging legt ook de winstgevendheid van de banken geen windeieren. Spaarders blijven echter nog steeds op hun honger zitten.


Binance klanten sturen miljoenen aan crypto naar Bitvavo

09 juli 2023

Op 17 juli 2023 is er op Binance geen handel meer mogelijk voor klanten uit Nederland, waardoor miljoenen aan cryptovaluta naar andere exchanges worden gestuurd.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl