Je bent hier: Home > Nieuws > Veiling spaarrente brengt niet veel op

Veiling spaarrente brengt niet veel op

Veiling spaarrente brengt niet veel op

26 februari 2014 - door Redactie

De spaarrente is momenteel bij de meeste banken niet erg hoog en de Consumentenbond probeerde hier iets tegen te doen. De Consumentenbond was van plan om het spaargeld van leden van de Consumentenbond te veilen aan de bieder die de hoogte rente bood.

36.000 spaarders hadden zich aangemeld voor de actie van de Consumentenbond. Bij elkaar boden deze spaarders meer dan een miljard euro aan. Helaas was er geen enkele bank die heeft geboden op het spaargeld van de leden van de Consumentenbond. Het is de Consumentenbond dan ook niet gelukt om een hogere rente voor hen te bedingen.

Voor zowel de Consumentenbond als voor de spaarders zelf was het zeer teleurstellend dat geen enkele bank op het aanbod besloot in te gaan. Volgens de directeur van de Consumentenbond happen banken niet toe omdat ze niet willen of niet durven. Voor hem is het hierdoor duidelijk dat er niet genoeg concurrentie is in de financiële sector. Ook kan het zijn dat de banken de aanbieding gewoon niet aantrekkelijk genoeg vonden. De banken moesten bijvoorbeeld de spaarders een hogere rente geven en ook 18 euro per klant betalen aan de Consumentenbond.

De Consumentenbond is de actie gestart omdat er nu een groot deel van spaargeld verdwijnt naar de belastingdienst. Als spaarders namelijk ook vermogensbelasting moeten betalen, houden ze bijna helemaal geen rente meer over.

Wilt u ondanks de lage rente toch nog een goed rentepercentage ontvangen over uw spaargeld? Dan zult u goed de spaarrentes vergelijken moeten. Voor zowel spaarrekeningen als spaardeposito’s.

Finst

Laatste artikels over Sparen


Onthuld: wat doen we met ons vakantiegeld?

25 mei 2024

Mei, de maand waarin de meeste Nederlanders een flinke som vakantiegeld krijgen. Waarvoor wordt dit geld gebruikt?


Bitvavo verlaat Duitse markt en gaat voor AFM vergunning

09 mei 2024

Bitvavo focust zich op het verkrijgen van een MiCAR-licentie in Nederland en heeft zijn diensten in Duitsland voorlopig stopgezet.


AFM wil meer regels rond BNPL en crypto apps

29 april 2024

In het jaarverslag van de toezichthouder wordt kritisch gesproken over aanbieders van 'Buy-now-pay-later' betalingen en crypto apps.


N26 stunt met hoogrentende spaarrekening in Nederland

26 maart 2024

Klanten van N26 kunnen voortaan genieten van een rente van 2,8% op hun spaargeld. Voor wie een duurder abonnement heeft, loopt de rente zelfs op tot 4%.


Jongeren gebruiken vaak contant geld

22 februari 2024

Uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat zowel jongeren als ouderen veel betalen met contant geld.


Nederland loopt voorop in betalingen met digital wallets

19 december 2023

In winkels betaal je tegenwoordig eenvoudig met je smartphone of smartwatch. In Nederland wint deze methode aan belang.


Spaarrente stijgt weer bij Rabobank

12 september 2023

Rabobank trekt de variabele spaarrente op van 1,5 procent naar 1,7 procent.


Hogere rente levert banken meer winst op

12 augustus 2023

De snelle rentestijging legt ook de winstgevendheid van de banken geen windeieren. Spaarders blijven echter nog steeds op hun honger zitten.


Binance klanten sturen miljoenen aan crypto naar Bitvavo

09 juli 2023

Op 17 juli 2023 is er op Binance geen handel meer mogelijk voor klanten uit Nederland, waardoor miljoenen aan cryptovaluta naar andere exchanges worden gestuurd.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl