Je bent hier: Home > Nieuws > Beste spaarrekening 2013

Beste spaarrekening 2013

Beste spaarrekening 2013

20 november 2012

Het jaar 2012 is al weer bijna voorbij. Een jaar met veel gebeurtenissen: spaarrentes die dalen, koopkracht gaat achteruit , het eigen risico voor de zorgverzekering is met meer dan €100 verhoogd en tot slot is er een nieuw kabinet.

Het kabinet heeft in oktober een definitief regeerakkoord gepubliceerd en door de publicatie van het regeerakkoord staan er nog meer veranderingen te wachten voor de komende jaren. Reden genoeg om te gaan sparen in 2013!

Het is fijn om een centje achter de hand te hebben. Bijvoorbeeld wanneer er een noodzakelijk huishoudelijk apparaat ermee stopt. Kleding wassen in een teiltje met water, dat is niet meer van deze tijd. En dan voor alle werkende. Zal er nog een redelijk pensioen voor u zijn, wanneer u de 67 jaar passeert. Waarschijnlijk ligt de leeftijd wanneer u met pensioen kan dan alweer een stuk hoger. Het is fijn dat u dan een redelijk gevulde spaarrekening heeft waar u op kan terugvallen. Het leven is steeds luxer geworden. We willen steeds meer leuke dingen doen en dat kost geld. Nog meer redenen om te gaan sparen in 2013!

Om zoveel mogelijk rendement uit uw spaarrekening te halen is een hoge spaarrente noodzakelijk. De spaarrentes op de spaarrekeningen verschillen per bank. Een spaardeposito heeft over het algemeen een hogere rente dan een vrij opneembare spaarrekening. Welke spaarbank of spaarrekening is het beste voor 2013?

Spaardeposito
Bigbank staat bekend om de hoge rentes. Op dit moment heeft zij een rente tot 4,2%*. Het nadeel is dat het een spaarbank uit Estland is en om die reden niet is aangesloten bij het Nederlands garantiestelsel. NIBC Direct en Centraal Beheer horen ook vaak bij de banken met de hoogste rente. Op dit moment hebben zij een rente die oploopt tot 4%*. Het voordeel van NIBC Direct is dat u geen minimuminleg heeft in tegenstelling tot Centraal Beheer die een minimuminleg van €500.- hanteert. Als we kijken naar een spaardeposito voor 1 jaar dan heeft Moneyou de hoogste rente op dit moment, namelijk 2,6%*. Hierbij is wel een minimuminleg verplicht van €500.-. Aegon en Credit Europe Bank horen bij de middenmoot als het gaat om de hoogte van de spaarrente. Wel kan u bij Credit Europe Bank al terecht voor een spaardeposito voor 6 maanden en Aegon heeft geen minimuminleg.
*Spaarrentes november 2012.

Spaarrekening
WestlandUtrecht heeft op dit moment de hoogste rente op de vrij opneembare spaarrekening met 2,5%*. Het is een variabele rente die elk moment aangepast kan worden. Reaal is ook een spaarbank die over het algemeen aantrekkelijke rentes heeft op de vrij opneembare spaarrekening. Op dit moment heeft Reaal een rente van 2,45%*.
*Spaarrentes november 2012.

Duurzame bank
ASN Bank is een interessante bank, omdat het een duurzame bank is. Zij zorgen voor een goed rendement voor de klant, maar denken daarbij ook aan het milieu en maatschappij. De rente van ASN Bank ligt bij de middenmoot.

Een goed voornemen voor het nieuwe jaar 2013: vind de beste spaarrente! De spaarrentes kunnen elk moment veranderen. Vooral voor de vrij opneembare spaarrekeningen. Deze rentes zijn variabel. Kortom om de beste spaarrekening 2013 te vinden, adviseren wij u vooral te vergelijken.

Vergelijk spaarrekeningen en vind de beste spaarrekening 2013.


Laatste artikels over Sparen


Help, ik heb een grote prijs gewonnen

12 november 2018

Iedereen die meespeelt in loterijen droomt van een grote klapper. Maar wat als het je werkelijk overkomt? Dan weten veel mensen vaak niet wat ze moeten doen met zoveel geld.
Lees meer


Wat is beter: Sparen of lenen?

30 oktober 2018

Als je voor een bepaalde uitgave geld nodig hebt zijn er twee mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Je kunt ervoor sparen, maar je kunt ook besluiten om er geld voor te lenen.
Lees meer


Een huishoudboekje bijhouden is zo gek nog niet

17 juli 2018

Het blijft een actueel thema: Een relatief hoog percentage huishoudens kampt met financiële problemen. En dat zijn lang niet alleen mensen met een uitkering of minimuminkomen.
Lees meer


Sparen voor je oude dag

26 juni 2018

De leeftijd waarop je met pensioen gaat en een uitkering ontvangt gaat de komende jaren omhoog. Vanwege de hogere levensverwachting vindt de regering heit niet langer haalbaar om werknemers op hun 65e met pensioen te laten gaan.
Lees meer


Waar vind je nog een aantrekkelijke spaarrente?

28 mei 2018

De spaarrente is al jaren historisch laag. Het is bijna niet voor te stellen dat je in de jaren 90 van de vorige eeuw tot wel 8% rente op je spaargeld kon krijgen.
Lees meer
geld lenen kost geld