Je bent hier: Home > Nieuws > Binance klanten sturen miljoenen aan crypto naar Bitvavo

Binance klanten sturen miljoenen aan crypto naar Bitvavo

Binance klanten sturen miljoenen aan crypto naar Bitvavo

09 juli 2023 - door Redactie

Op 17 juli 2023 is er op Binance geen handel meer mogelijk voor klanten uit Nederland, waardoor miljoenen aan cryptovaluta naar andere exchanges worden gestuurd.

Binance stelt zelf aan zijn klanten voor om over te stappen naar Coinmerce, maar iedereen is uiteraard vrij om zelf een exchange te kiezen. Sommige klanten kiezen voor een andere buitenlandse exchange, maar heel wat klanten kiezen ervoor om hun cryptomunten onder te brengen bij een Nederlandse speler. Marktleider Bitvavo heeft in de afgelopen dagen al tienduizenden klanten geholpen met het overstappen en heeft naar eigen zeggen al miljoenen aan cryptomunten ontvangen van Binance klanten.

Hoe gaat het overstappen?

Er zijn verschillende manieren om van exchange te veranderen. Je zou alles wat je bezit kunnen verkopen en omzetten in euro, om vervolgens deze activa terug aan te kopen op een andere exchange. Bitvavo heeft echter meer dan 190 cryptomunten, waardoor je ook rechtstreeks coins kan versturen naar jouw wallet bij Bitvavo. Kijk dan wel goed uit dat je het juiste adres gebruikt. Een vergissing is snel gebeurd!

Een andere optie is om al je digitale assets om te zetten in bijvoorbeeld XRP en deze blockchain te gebruiken om snel alles te versturen naar Bitvavo. Dit gaat snel en tegen lage kosten, wat een voordeel is. Bij Bitvavo kan je vervolgens deze XRP weer inruilen voor de cryptomunten die je in portefeuille wil houden. De eerste 10.000 euro aan aankopen zijn bij Bitvavo trouwens zonder transactiekosten.

Als je niet van plan bent om te traden met cryptomunten, kan je best deze activa naar een eigen cold wallet sturen.

Grote instroom

Bitvavo zegt dat ze door de problemen bij Binance ook een instroom merken van klanten uit andere Europese landen, hoewel ze daar geen actieve campagnes voeren om Binance klanten te lokken. Ondanks het groot aantal nieuwe klanten, verloopt het onboarden volgens Bitvavo erg soepel en snel.

Open hier jouw Bitvavo account.

Finst

Laatste artikels over Sparen


Onthuld: wat doen we met ons vakantiegeld?

25 mei 2024

Mei, de maand waarin de meeste Nederlanders een flinke som vakantiegeld krijgen. Waarvoor wordt dit geld gebruikt?


Bitvavo verlaat Duitse markt en gaat voor AFM vergunning

09 mei 2024

Bitvavo focust zich op het verkrijgen van een MiCAR-licentie in Nederland en heeft zijn diensten in Duitsland voorlopig stopgezet.


AFM wil meer regels rond BNPL en crypto apps

29 april 2024

In het jaarverslag van de toezichthouder wordt kritisch gesproken over aanbieders van 'Buy-now-pay-later' betalingen en crypto apps.


N26 stunt met hoogrentende spaarrekening in Nederland

26 maart 2024

Klanten van N26 kunnen voortaan genieten van een rente van 2,8% op hun spaargeld. Voor wie een duurder abonnement heeft, loopt de rente zelfs op tot 4%.


Jongeren gebruiken vaak contant geld

22 februari 2024

Uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat zowel jongeren als ouderen veel betalen met contant geld.


Nederland loopt voorop in betalingen met digital wallets

19 december 2023

In winkels betaal je tegenwoordig eenvoudig met je smartphone of smartwatch. In Nederland wint deze methode aan belang.


Spaarrente stijgt weer bij Rabobank

12 september 2023

Rabobank trekt de variabele spaarrente op van 1,5 procent naar 1,7 procent.


Hogere rente levert banken meer winst op

12 augustus 2023

De snelle rentestijging legt ook de winstgevendheid van de banken geen windeieren. Spaarders blijven echter nog steeds op hun honger zitten.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl