Je bent hier: Home > Nieuws > Binance stuurt klanten naar Coinmerce

Binance stuurt klanten naar Coinmerce

Binance stuurt klanten naar Coinmerce

06 juli 2023 - door Redactie

De grootste crypto exchange Binance moet op 17 juli 2023 stoppen met het aanbieden van zijn diensten in Nederland. De exchange zal zijn klanten doorverwijzen naar de Nederlandse speler Coinmerce.

Binance heeft honderdduizenden Nederlandse klanten die op zoek zijn naar een nieuwe exchange. Daarbij zijn er in Nederland diverse mogelijke partijen die deze klanten willen verwelkomen. Heel wat van deze platformen schermen ook met promoties om deze klanten binnen te halen. Binance zelf zal zijn klanten doorverwijzen naar Coinmerce, waardoor deze speler in één klap fors groter zal worden. Coinmerce zou op deze manier zelfs het grootste cryptoplatform van Nederland kunnen worden.

Het is momenteel nog onduidelijk waarom Binance juist voor Coinmerce kiest en wat de plannen van de exchange zijn, want zomaar klanten weggeven lijkt wel uitgesloten. Binance zal vermoedelijk na de intrede van de MiCA regulering opnieuw in Europa willen actief worden, mogelijk zal Coinmerce daarbij dan ook een rol te spelen hebben.

Coinmerce Exchange

Coinmerce staat bekend als broker, maar heeft nu ook zelf een exchange, waar meer dan 300 cryptomunten kunnen verhandeld worden tegen de stablecoin USDT. De handelstarieven worden ook per direct gehalveerd en de commissie komt nu uit op 0,20%. Hiermee plaatst Coinmerce zich net tussen Finst (0,15%) en Bitvavo (0,25%) en lijkt er een einde te komen aan de hogere tarieven die Nederlandse spelers traditioneel hanteerden.

Overstapproces

Binance gaat zijn klanten inlichten over het overstapproces, waardoor digitale assets kunnen overgezet worden naar Coinmerce. Volgens Coinmerce co-founder Nick Smits van Oyen zal de transitie soepel verlopen. "In samenspraak met Binance hebben we dit voor hun klanten zo eenvoudig mogelijk gemaakt. In de mail van Binance is een simpel stappenplan voorzien om de transfer op te starten", klinkt het.

Finst

Laatste artikels over Cryptocurrency


Bitvavo verlengt partnerschap met KNVB tot 2026

16 juni 2024

Bitvavo, Nederland's grootste crypto-exchange en trotse partner van de KNVB, heeft een innovatieve manier gevonden om fans te verbinden met het Nederlands Elftal.


Crypto.com krijgt miljoenenboete van DNB

14 maart 2024

Foris DAX MT Limited, de vennootschap boven Crypto.com, heeft een bestuurlijke boete van 2.850.000 euro gekregen van DNB.


Welke crypto exchanges zijn legaal in Nederland?

29 februari 2024

Je wil bitcoin of een andere cryptomunt kopen, maar welke crypto exchange kies je daar voor?


Kraken en Coinbase willen Nederland veroveren

18 februari 2024

Na Coinbase heeft ook Kraken een registratie bij de DNB gekregen.


Bitpanda trekt zich terug uit Nederland

30 januari 2024

Bitpanda, de grote Oostenrijkse beurs, gooit de handdoek in de ring in Nederland. Vanaf 1 februari 2024 zullen Nederlandse klanten afscheid moeten nemen van de diensten die Bitpanda aanbiedt.


Goedkeuring bitcoin ETF's was een sell the news event

22 januari 2024

Op 10 januari keurde de SEC de spot bitcoin ETF's goed, maar ondertussen staat de koers bijna 15 procent lager.


Zowel Bitvavo als Finst lanceren DCA functie

13 januari 2024

Zowel Bitvavo als Finst hebben onlangs de Dollar-Cost Averaging (DCA) functie geïntroduceerd, waarmee cryptocurrency-beleggers automatisch digitale munten kunnen kopen en hun investeringen over tijd kunnen spreiden.


Coinmerce haalt cryptoklanten van Bux binnen

18 december 2023

Nu Bux volledig in handen is gevallen van ABN Amro, worden de crypto activiteiten stopgezet. Klanten kunnen hun muntjes laten overzetten naar Coinmerce.


Wat doet een ETF goedkeuring met de bitcoin prijs?

10 december 2023

De bitcoin koers stijgt al een tijdje, ondermeer door speculatie op een nakende goedkeuring van bitcoin spot ETF's in Amerika.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl