Je bent hier: Home > Nieuws > Zowel Bitvavo als Finst lanceren DCA functie

Zowel Bitvavo als Finst lanceren DCA functie

Zowel Bitvavo als Finst lanceren DCA functie

13 januari 2024 - door Redactie

Zowel Bitvavo als Finst hebben onlangs de Dollar-Cost Averaging (DCA) functie geïntroduceerd, waarmee cryptocurrency-beleggers automatisch digitale munten kunnen kopen en hun investeringen over tijd kunnen spreiden.

Deze nieuwe functionaliteit is een reactie op de volatiliteit van de cryptocurrency-markt, waarin koersen snel kunnen fluctueren.

Bitvavo's Periodieke Aankoopfunctie

Bitvavo introduceerde een functie waarmee gebruikers automatisch cryptocurrencies kunnen kopen vanuit het saldo op hun rekening. De DCA-methode houdt in dat beleggers regelmatig een vast bedrag investeren, ongeacht de huidige marktomstandigheden. Hierdoor ontstaat een gemiddelde aankoopkoers over een langere periode, wat gunstig kan zijn in een volatiele markt.

Om gebruik te maken van deze functie in de Bitvavo app, navigeer je naar je wallet en selecteer je 'Periodiek Aankopen'. Hier kies je de gewenste cryptocurrency, bepaal je de frequentie (wekelijks, tweewekelijks of maandelijks) en stel je het bedrag in dat je per keer wilt investeren. Bitvavo toont vervolgens het verwachte jaarlijkse investeringsbedrag.

Het automatische aankoopproces maakt gebruik van het euro saldo op de rekening van de gebruiker. Voorafgaand aan elke transactie ontvangt de gebruiker een melding, en drie dagen voor de volgende aankoop wordt gecontroleerd of het saldo toereikend is.

Open hier jouw Bitvavo account.

Finst's Auto Invest voor DCA

Finst presenteerde dan weer 'Auto Invest', een vergelijkbare functie die het automatisch en periodiek investeren in bitcoin of andere cryptocurrencies mogelijk maakt. Auto Invest stelt gebruikers in staat om op regelmatige basis aankopen te doen volgens de DCA-methode.

Deze automatisering van het DCA-proces verwijdert emoties uit het handelen en helpt beleggers om op consistente wijze te investeren, ongeacht de marktomstandigheden. Auto Invest is beschikbaar voor investeringen vanaf slechts 10 euro en biedt gebruikers de keuze tussen wekelijkse, tweewekelijkse of maandelijkse aankopen. Finst ondersteunt meer dan 100 digitale valuta op hun platform.

Een uniek kenmerk van Finst is dat de automatische aankopen direct naar het adres van de eigen hardware wallet kunnen worden verzonden, waardoor gebruikers meer controle hebben over hun cryptomunten en deze niet op een exchange hoeven te bewaren.

De Auto-Invest functie van Finst is ook van toepassing op de Finst crypto bundels, waarmee gebruikers direct kunnen investeren in samengestelde portefeuilles van de top 10 of top 25 cryptomunten. Finst voert maandelijks automatische herallocaties uit om ervoor te zorgen dat gebruikers altijd de top cryptomunten van dat moment bezitten.

Wat betreft de kosten hanteert Finst geen specifieke kosten voor de Auto Invest-dienst, afgezien van de normale transactiekosten van 0,15% per transactie.

Open hier jouw Finst account.

Deze nieuwe functies van Bitvavo en Finst bieden cryptocurrency-beleggers in Nederland meer gemak en flexibiliteit bij het opbouwen van hun digitale portefeuilles.

Lees hier meer over crypto kopen met iDEAL.

Finst

Laatste artikels over Cryptocurrency


Crypto.com krijgt miljoenenboete van DNB

14 maart 2024

Foris DAX MT Limited, de vennootschap boven Crypto.com, heeft een bestuurlijke boete van 2.850.000 euro gekregen van DNB.


Welke crypto exchanges zijn legaal in Nederland?

29 februari 2024

Je wil bitcoin of een andere cryptomunt kopen, maar welke crypto exchange kies je daar voor?


Kraken en Coinbase willen Nederland veroveren

18 februari 2024

Na Coinbase heeft ook Kraken een registratie bij de DNB gekregen.


Bitpanda trekt zich terug uit Nederland

30 januari 2024

Bitpanda, de grote Oostenrijkse beurs, gooit de handdoek in de ring in Nederland. Vanaf 1 februari 2024 zullen Nederlandse klanten afscheid moeten nemen van de diensten die Bitpanda aanbiedt.


Goedkeuring bitcoin ETF's was een sell the news event

22 januari 2024

Op 10 januari keurde de SEC de spot bitcoin ETF's goed, maar ondertussen staat de koers bijna 15 procent lager.


Coinmerce haalt cryptoklanten van Bux binnen

18 december 2023

Nu Bux volledig in handen is gevallen van ABN Amro, worden de crypto activiteiten stopgezet. Klanten kunnen hun muntjes laten overzetten naar Coinmerce.


Wat doet een ETF goedkeuring met de bitcoin prijs?

10 december 2023

De bitcoin koers stijgt al een tijdje, ondermeer door speculatie op een nakende goedkeuring van bitcoin spot ETF's in Amerika.


Finst lanceert staking met hoge beloningen

06 december 2023

De snelgroeiende crypto exchange Finst lanceert vandaag zijn staking dienst en komt met hogere rewards dan de concurrentie.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl