Je bent hier: Home > Nieuws > Bitpanda trekt zich terug uit Nederland

Bitpanda trekt zich terug uit Nederland

Bitpanda trekt zich terug uit Nederland

30 januari 2024 - door Redactie

Bitpanda, de grote Oostenrijkse beurs, gooit de handdoek in de ring in Nederland. Vanaf 1 februari 2024 zullen Nederlandse klanten afscheid moeten nemen van de diensten die Bitpanda aanbiedt.

Bitpanda, oorspronkelijk uit Oostenrijk, is inmiddels uitgegroeid tot een Europese krachtpatser met meer dan 4 miljoen klanten. Ze stonden bekend om hun aanbod van crypto-investeringen, maar je kon er ook je geld investeren in grondstoffen en fractionele aandelen. Verder leverden ze ook prepaid creditcards die je kon koppelen aan je Bitpanda crypto wallet. Je betaalt op deze manier gewoon in de winkel met euro's en bij elke transactie zal het vereiste aantal cryptomunten automatisch verkocht worden uit jouw crypto wallet.

De Nederlandse gebruikers zijn nu op de hoogte gesteld dat ze vanaf 1 februari 2024 niet meer kunnen handelen op Bitpanda. Wat opvalt, is dat Bitpanda op deze manier aangeeft geen registratie bij de DNB (De Nederlandsche Bank) te zullen aanvragen. Een opmerkelijke beslissing, vooral omdat Bitpanda wel groen licht heeft gekregen in andere Europese landen zoals Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Zweden en Noorwegen. Misschien willen ze nu vooral focussen op enkele van deze landen om zich zo goed te kunnen voorbereiden op nieuwe Europese regelgeving. Het feit dat Nederland met Bitvavo al een grote exchange heeft, zal ook wel meegespeeld hebben in de beslissing.

Verkoop tijdig

Bitpanda suggereert dat Nederlandse gebruikers kunnen overstappen naar Bitvavo, maar er werd niets uitgewerkt om dit automatisch te doen. Gebruikers zullen dus zelf hun cryptomunten moeten verzenden naar Bitvavo. Voor de andere assets, zoals de fractionele aandelen, investeringen in goud of zilver, is zulks niet mogelijk. Gebruikers moeten dit dan verkopen en kunnen vervolgens euro's laten uitbetalen of dit geld weer omzetten in crypto om alsnog naar een andere exchange te sturen.

Gelukkig kunnen populaire cryptomunten zoals bitcoin en Ethereum gemakkelijk worden overgedragen naar andere beurzen, zoals Finst of Bitvavo, beiden geregistreerd bij de DNB. Nieuwe gebruikers bij Finst kunnen zelfs een bonus van 10 euro ontvangen door tijdens de registratie de promotiecode FINST10 te gebruiken.

Let wel op: Kies verstandig en ga voor een exchange met een Nederlandse registratie. Anders loop je het risico om weer in een vergelijkbare situatie te belanden, wanneer een exchange haar diensten in Nederland moet stopzetten.

Tijdelijke exit?

Dat Bitpanda nu Nederland verlaat zal waarschijnlijk slechts tijdelijk zijn. Wanneer de Europese MiCA regulering volledig is uitgerold, kan Bitpanda met een licentie vanuit een andere Europees land alsnog de Nederlandse markt betreden.

Finst

Laatste artikels over Cryptocurrency


Crypto.com krijgt miljoenenboete van DNB

14 maart 2024

Foris DAX MT Limited, de vennootschap boven Crypto.com, heeft een bestuurlijke boete van 2.850.000 euro gekregen van DNB.


Welke crypto exchanges zijn legaal in Nederland?

29 februari 2024

Je wil bitcoin of een andere cryptomunt kopen, maar welke crypto exchange kies je daar voor?


Kraken en Coinbase willen Nederland veroveren

18 februari 2024

Na Coinbase heeft ook Kraken een registratie bij de DNB gekregen.


Goedkeuring bitcoin ETF's was een sell the news event

22 januari 2024

Op 10 januari keurde de SEC de spot bitcoin ETF's goed, maar ondertussen staat de koers bijna 15 procent lager.


Zowel Bitvavo als Finst lanceren DCA functie

13 januari 2024

Zowel Bitvavo als Finst hebben onlangs de Dollar-Cost Averaging (DCA) functie geïntroduceerd, waarmee cryptocurrency-beleggers automatisch digitale munten kunnen kopen en hun investeringen over tijd kunnen spreiden.


Coinmerce haalt cryptoklanten van Bux binnen

18 december 2023

Nu Bux volledig in handen is gevallen van ABN Amro, worden de crypto activiteiten stopgezet. Klanten kunnen hun muntjes laten overzetten naar Coinmerce.


Wat doet een ETF goedkeuring met de bitcoin prijs?

10 december 2023

De bitcoin koers stijgt al een tijdje, ondermeer door speculatie op een nakende goedkeuring van bitcoin spot ETF's in Amerika.


Finst lanceert staking met hoge beloningen

06 december 2023

De snelgroeiende crypto exchange Finst lanceert vandaag zijn staking dienst en komt met hogere rewards dan de concurrentie.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl