Je bent hier: Home > Nieuws > Goedkeuring bitcoin ETF's was een sell the news event

Goedkeuring bitcoin ETF's was een sell the news event

Goedkeuring bitcoin ETF's was een sell the news event

22 januari 2024 - door Redactie

Op 10 januari keurde de SEC de spot bitcoin ETF's goed, maar ondertussen staat de koers bijna 15 procent lager.

De SEC keurde op 10 januari maar liefst 11 spot bitcoin ETF's goed, waardoor heel wat nieuwe beleggers nu gemakkelijk toegang krijgen tot bitcoin. In aanloop naar de goedkeuring deden er de wildste koersdoelen de ronde voor bitcoin, waarbij veel mensen op een enorme stijging na het fiat van de SEC. Dat gebeurde echter niet.

Buy the rumor, sell the news

"Buy the rumor, sell the news" is een bekend fenomeen binnen de financiële markten. Dit betekent dat beleggers al activa kopen op basis van speculaties en geruchten vóór een belangrijke aankondiging of gebeurtenis. Wanneer het nieuws dan officieel wordt bevestigd, nemen deze handelaars winst en sluiten ze hun positie.

De marktprijs van een aandeel of cryptomunt zou eigenlijk altijd rekening moeten houden met alle beschikbare informatie. Het nieuws over de mogelijke goedkeuring van de bitcoin ETF's werd op deze manier al ingeprijsd in de aanloop naar de aankondiging. 

Zodra het nieuws effectief bevestigd werd, begonnen heel wa traders hun winsten veilig te stellen door te verkopen. Ook andere traders, die gegokt hadden op een sterke stijging na de goedkeuring, sloten teleurgesteld hun posities. Op deze manier kan een daling versterkt worden. 

Hoewel "buy the rumor, sell the news" strategisch kan zijn voor korte-termijnhandelaren, is het belangrijk om te benadrukken dat marktomstandigheden en reacties op nieuwsgebeurtenissen onvoorspelbaar blijven.

Verkoopdruk

Een andere reden voor de dalende bitcoin koers was de verkoopdruk bij Grayscale. Heel wat partijen hebben lang vastgezeten in dit fonds, dat met een grote korting werd verhandeld. Door de omvorming naar een ETF werd deze korting weggewerkt en dat zette heel wat mensen aan om eindelijk uit te stappen. Er wordt ook gezegd dat de curatoren van FTX miljoenen aandelen van Grayscale hebben verkocht. Om het faillissement af te wikkelen hebben zij natuurlijk dollars nodig.

Lees hier meer over bitcoin kopen met iDEAL.

Finst

Laatste artikels over Cryptocurrency


Bitvavo verlengt partnerschap met KNVB tot 2026

16 juni 2024

Bitvavo, Nederland's grootste crypto-exchange en trotse partner van de KNVB, heeft een innovatieve manier gevonden om fans te verbinden met het Nederlands Elftal.


Crypto.com krijgt miljoenenboete van DNB

14 maart 2024

Foris DAX MT Limited, de vennootschap boven Crypto.com, heeft een bestuurlijke boete van 2.850.000 euro gekregen van DNB.


Welke crypto exchanges zijn legaal in Nederland?

29 februari 2024

Je wil bitcoin of een andere cryptomunt kopen, maar welke crypto exchange kies je daar voor?


Kraken en Coinbase willen Nederland veroveren

18 februari 2024

Na Coinbase heeft ook Kraken een registratie bij de DNB gekregen.


Bitpanda trekt zich terug uit Nederland

30 januari 2024

Bitpanda, de grote Oostenrijkse beurs, gooit de handdoek in de ring in Nederland. Vanaf 1 februari 2024 zullen Nederlandse klanten afscheid moeten nemen van de diensten die Bitpanda aanbiedt.


Zowel Bitvavo als Finst lanceren DCA functie

13 januari 2024

Zowel Bitvavo als Finst hebben onlangs de Dollar-Cost Averaging (DCA) functie geïntroduceerd, waarmee cryptocurrency-beleggers automatisch digitale munten kunnen kopen en hun investeringen over tijd kunnen spreiden.


Coinmerce haalt cryptoklanten van Bux binnen

18 december 2023

Nu Bux volledig in handen is gevallen van ABN Amro, worden de crypto activiteiten stopgezet. Klanten kunnen hun muntjes laten overzetten naar Coinmerce.


Wat doet een ETF goedkeuring met de bitcoin prijs?

10 december 2023

De bitcoin koers stijgt al een tijdje, ondermeer door speculatie op een nakende goedkeuring van bitcoin spot ETF's in Amerika.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl