Je bent hier: Home > Nieuws > Welke crypto exchanges zijn legaal in Nederland?

Welke crypto exchanges zijn legaal in Nederland?

Welke crypto exchanges zijn legaal in Nederland?

29 februari 2024 - door Redactie

Je wil bitcoin of een andere cryptomunt kopen, maar welke crypto exchange kies je daar voor?

Bitcoin is in 2024 opnieuw aan een sterke stijging bezig en dat lokt altijd nieuwe mensen die graag zelf bitcoin willen kopen. Maar iedereen weet ook dat er veel malafide partijen in het crypto wereldje actief zijn. Hoe kies je dus een goede exchange, waarbij je veilig bitcoin koopt via iDEAL?

Registratie DNB

Cryptodienstverleners moeten in Nederland verplicht geregistreerd zijn bij de DNB. Anders mogen ze hun diensten niet aanbieden of zijn ze illegaal actief op de Nederlandse markt. Exchanges die geen registratie hebben kunnen tegen de lamp lopen en worden dan gedwongen om hun diensten stop te zetten. Klanten moeten dan hun cryptomunten naar een andere exchange overmaken.

Gelukkig zijn er in Nederland voldoende partijen actief die wel over de nodige registratie beschikken. We bekijken er enkele.

Bitvavo

Bitvavo is een in Nederland gevestigde exchange die een breed scala aan digitale valuta's aanbiedt, waaronder Bitcoin, Ethereum en Solana. In totaal worden er momenteel meer dan 200 cryptomunten verhandeld op Bitvavo.

Het platform staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface en lage transactiekosten. Bitvavo telt meer dan 1,5 miljoen klanten en is aan het uitgroeien tot één van de grootste Europese spelers.

Open hier je Bitvavo account.

Finst

Finst is een nieuwe speler op de markt maar groeit erg sterk. Dat komt door het grote aanbod aan cryptomunten en de lage transactiekosten. Finst is wat dat betreft één van de goedkoopste partijen op de markt. Lees hier onze Finst review.

Uniek bij Finst zijn ook de crypto bundels, waardoor je met één druk op de knop in meerdere cryptomunten tegelijk kan beleggen. Zo kan je makkelijk een mandje van de tien belangrijkste crypto's kopen, dat maandelijks wordt geherbalanceerd. Je zal dus steeds de tien grootste cryptocoins bezitten.

Open hier je Finst account.

Kraken

Kraken is een grote Amerikaanse exchange die ook een registratie bij de DNB heeft. Vooral meer gevorderde crypto beleggers kiezen graag voor Kraken. De exchange biedt bijvoorbeeld een professioneel platform aan voor mensen die op korte termijn willen handelen.

Open hier je Kraken account.

Andere exchanges

Er zijn nog heel wat andere namen actief in Nederland, die allemaal geregistreerd zijn bij de DNB. Voorbeelden zijn Anycoin Direct, Bitonic, Blox, Coinbase, Coinmerce,...

Finst

Laatste artikels over Cryptocurrency


Bitvavo verlengt partnerschap met KNVB tot 2026

16 juni 2024

Bitvavo, Nederland's grootste crypto-exchange en trotse partner van de KNVB, heeft een innovatieve manier gevonden om fans te verbinden met het Nederlands Elftal.


Crypto.com krijgt miljoenenboete van DNB

14 maart 2024

Foris DAX MT Limited, de vennootschap boven Crypto.com, heeft een bestuurlijke boete van 2.850.000 euro gekregen van DNB.


Kraken en Coinbase willen Nederland veroveren

18 februari 2024

Na Coinbase heeft ook Kraken een registratie bij de DNB gekregen.


Bitpanda trekt zich terug uit Nederland

30 januari 2024

Bitpanda, de grote Oostenrijkse beurs, gooit de handdoek in de ring in Nederland. Vanaf 1 februari 2024 zullen Nederlandse klanten afscheid moeten nemen van de diensten die Bitpanda aanbiedt.


Goedkeuring bitcoin ETF's was een sell the news event

22 januari 2024

Op 10 januari keurde de SEC de spot bitcoin ETF's goed, maar ondertussen staat de koers bijna 15 procent lager.


Zowel Bitvavo als Finst lanceren DCA functie

13 januari 2024

Zowel Bitvavo als Finst hebben onlangs de Dollar-Cost Averaging (DCA) functie geïntroduceerd, waarmee cryptocurrency-beleggers automatisch digitale munten kunnen kopen en hun investeringen over tijd kunnen spreiden.


Coinmerce haalt cryptoklanten van Bux binnen

18 december 2023

Nu Bux volledig in handen is gevallen van ABN Amro, worden de crypto activiteiten stopgezet. Klanten kunnen hun muntjes laten overzetten naar Coinmerce.


Wat doet een ETF goedkeuring met de bitcoin prijs?

10 december 2023

De bitcoin koers stijgt al een tijdje, ondermeer door speculatie op een nakende goedkeuring van bitcoin spot ETF's in Amerika.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl