Je bent hier: Home > Nieuws > Coinmerce haalt cryptoklanten van Bux binnen

Coinmerce haalt cryptoklanten van Bux binnen

Coinmerce haalt cryptoklanten van Bux binnen

18 december 2023 - door Redactie

Nu Bux volledig in handen is gevallen van ABN Amro, worden de crypto activiteiten stopgezet. Klanten kunnen hun muntjes laten overzetten naar Coinmerce.

De neobroker Bux zat al een tijdje in de problemen en wordt nu ingelijfd door ABN Amro. De jonge klanten zijn een interessante doelgroep voor de bank, maar de crypto activiteiten van Bux is ABN Amro liever kwijt dan rijk. Volgens waarnemers komt dit omdat de DNB skeptisch staat tegenover cryptocurrency. Banken die zich op dit terrein begeven zouden zich dus aan problemen met de regulator mogen verwachten.

Nieuwe grote slag voor Coinmerce

Bux heeft zo'n half miljoen klanten die cryptomunten bezitten en zij worden nu doorverwezen naar Coinmerce. Binnen de Bux app kunnen klanten makkelijk toestemming geven om hun assets over te zetten naar Coinmerce, waarna er automatisch voor hen een account gemaakt wordt. De transfer van de assets is kosteloos en eens alles gemigreerd is, kunnen klanten bij Coinmerce aan de slag.

Er is wel slecht nieuws voor klanten die de Bux token in bezit hebben. Alleen wie meer dan 1.000 van deze tokens heeft, moet een jaar lang geen transactiekosten betalen op Coinmerce. De Bux token is een erfenis van de overname van het Blockport handelsplatform door Bux. Maar binnen Coinmerce is er dus geen toekomst meer voor deze token.

Binance

Coinmerce kwam eerder al in de aandacht doordat ze de klanten van Binance mochten overnemen. Dat platform moest omwille van regelgeving stoppen in Nederland. Dankzij de deal met Binance zag Coinmerce zijn klantenbestand flink aandikken. Honderdduizenden klanten kozen voor de overstapservice en Coinmerce maakte zo een quantum sprong.

De deal met Bux kan voor een nieuwe quantum sprong voor Coinmerce zorgen. Er zouden zo'n half miljoen klanten zijn die cryptomunten bezitten op het Bux platform. Al valt het wel nog af te wachten of al deze klanten hun tegoeden willen overzetten naar Coinmerce.

Voor de toekomst is het uitkijken of Binance opnieuw naar Nederland terugkeert wanneer de Europese MiCA wetgeving is uitgerold. Met een licentie in één land zou Binance dan toegang krijgen tot alle Europese lidstaten. Het is onduidelijk wat dit dan betekent voor Coinmerce en of er daarover afspraken gemaakt zijn met Binance.

Lees hier meer over crypto kopen in Nederland met iDEAL.

Finst

Laatste artikels over Cryptocurrency


Bitvavo verlengt partnerschap met KNVB tot 2026

16 juni 2024

Bitvavo, Nederland's grootste crypto-exchange en trotse partner van de KNVB, heeft een innovatieve manier gevonden om fans te verbinden met het Nederlands Elftal.


Crypto.com krijgt miljoenenboete van DNB

14 maart 2024

Foris DAX MT Limited, de vennootschap boven Crypto.com, heeft een bestuurlijke boete van 2.850.000 euro gekregen van DNB.


Welke crypto exchanges zijn legaal in Nederland?

29 februari 2024

Je wil bitcoin of een andere cryptomunt kopen, maar welke crypto exchange kies je daar voor?


Kraken en Coinbase willen Nederland veroveren

18 februari 2024

Na Coinbase heeft ook Kraken een registratie bij de DNB gekregen.


Bitpanda trekt zich terug uit Nederland

30 januari 2024

Bitpanda, de grote Oostenrijkse beurs, gooit de handdoek in de ring in Nederland. Vanaf 1 februari 2024 zullen Nederlandse klanten afscheid moeten nemen van de diensten die Bitpanda aanbiedt.


Goedkeuring bitcoin ETF's was een sell the news event

22 januari 2024

Op 10 januari keurde de SEC de spot bitcoin ETF's goed, maar ondertussen staat de koers bijna 15 procent lager.


Zowel Bitvavo als Finst lanceren DCA functie

13 januari 2024

Zowel Bitvavo als Finst hebben onlangs de Dollar-Cost Averaging (DCA) functie geïntroduceerd, waarmee cryptocurrency-beleggers automatisch digitale munten kunnen kopen en hun investeringen over tijd kunnen spreiden.


Wat doet een ETF goedkeuring met de bitcoin prijs?

10 december 2023

De bitcoin koers stijgt al een tijdje, ondermeer door speculatie op een nakende goedkeuring van bitcoin spot ETF's in Amerika.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl