18 december 2023 - door Redactie
Nu Bux volledig in handen is gevallen van ABN Amro, worden de crypto activiteiten stopgezet. Klanten kunnen hun muntjes laten overzetten naar Coinmerce.
De neobroker Bux zat al een tijdje in de problemen en wordt nu ingelijfd door ABN Amro. De jonge klanten zijn een interessante doelgroep voor de bank, maar de crypto activiteiten van Bux is ABN Amro liever kwijt dan rijk. Volgens waarnemers komt dit omdat de DNB skeptisch staat tegenover cryptocurrency. Banken die zich op dit terrein begeven zouden zich dus aan problemen met de regulator mogen verwachten.
Bux heeft zo'n half miljoen klanten die cryptomunten bezitten en zij worden nu doorverwezen naar Coinmerce. Binnen de Bux app kunnen klanten makkelijk toestemming geven om hun assets over te zetten naar Coinmerce, waarna er automatisch voor hen een account gemaakt wordt. De transfer van de assets is kosteloos en eens alles gemigreerd is, kunnen klanten bij Coinmerce aan de slag.
Er is wel slecht nieuws voor klanten die de Bux token in bezit hebben. Alleen wie meer dan 1.000 van deze tokens heeft, moet een jaar lang geen transactiekosten betalen op Coinmerce. De Bux token is een erfenis van de overname van het Blockport handelsplatform door Bux. Maar binnen Coinmerce is er dus geen toekomst meer voor deze token.
Coinmerce kwam eerder al in de aandacht doordat ze de klanten van Binance mochten overnemen. Dat platform moest omwille van regelgeving stoppen in Nederland. Dankzij de deal met Binance zag Coinmerce zijn klantenbestand flink aandikken. Honderdduizenden klanten kozen voor de overstapservice en Coinmerce maakte zo een quantum sprong.
De deal met Bux kan voor een nieuwe quantum sprong voor Coinmerce zorgen. Er zouden zo'n half miljoen klanten zijn die cryptomunten bezitten op het Bux platform. Al valt het wel nog af te wachten of al deze klanten hun tegoeden willen overzetten naar Coinmerce.
Voor de toekomst is het uitkijken of Binance opnieuw naar Nederland terugkeert wanneer de Europese MiCA wetgeving is uitgerold. Met een licentie in één land zou Binance dan toegang krijgen tot alle Europese lidstaten. Het is onduidelijk wat dit dan betekent voor Coinmerce en of er daarover afspraken gemaakt zijn met Binance.
Lees hier meer over crypto kopen in Nederland met iDEAL.
25 maart 2025
De cryptocurrency-markt is voortdurend in beweging, en XRP vormt hierop geen uitzondering. In de afgelopen maanden heeft XRP verschillende schommelingen doorgemaakt, wat zowel kansen als uitdagingen biedt voor investeerders en geïnteresseerden.
18 september 2024
Tokyo Electric Power Company (TEPCO), het grootste elektriciteitsbedrijf van Japan, heeft een innovatieve stap gezet in de richting van efficiënter energiegebruik door te starten met het mijnen van bitcoin.
16 juni 2024
Bitvavo, Nederland's grootste crypto-exchange en trotse partner van de KNVB, heeft een innovatieve manier gevonden om fans te verbinden met het Nederlands Elftal.
14 maart 2024
Foris DAX MT Limited, de vennootschap boven Crypto.com, heeft een bestuurlijke boete van 2.850.000 euro gekregen van DNB.
29 februari 2024
Je wil bitcoin of een andere cryptomunt kopen, maar welke crypto exchange kies je daar voor?
18 februari 2024
Na Coinbase heeft ook Kraken een registratie bij de DNB gekregen.
30 januari 2024
Bitpanda, de grote Oostenrijkse beurs, gooit de handdoek in de ring in Nederland. Vanaf 1 februari 2024 zullen Nederlandse klanten afscheid moeten nemen van de diensten die Bitpanda aanbiedt.
22 januari 2024
Op 10 januari keurde de SEC de spot bitcoin ETF's goed, maar ondertussen staat de koers bijna 15 procent lager.
13 januari 2024
Zowel Bitvavo als Finst hebben onlangs de Dollar-Cost Averaging (DCA) functie geïntroduceerd, waarmee cryptocurrency-beleggers automatisch digitale munten kunnen kopen en hun investeringen over tijd kunnen spreiden.