Je bent hier: Home > Nieuws > ABN Amro koopt beleggingsapp Bux

ABN Amro koopt beleggingsapp Bux

ABN Amro koopt beleggingsapp Bux

14 december 2023 - door Redactie

De hippe beleggingsapp Bux, die zo'n half miljoen jonge klanten telt, zat in woelig vaarwater en wordt nu ondergebracht bij ABN Amro.

Bux is een gebruiksvriendelijk app naar het voorbeeld van het razend populaire Robin Hood in de VS. Bux is in Europa actief in meerdere landen en telt klanten in ondermeer België, Duitsland, Spanje, Frankrijk enzovoorts. Ondanks de stevige groei in het klantenbestand bleef de omzet achterwege en werden de verliezen uitgediept. In oktober raakte nog bekend dat Bux stevig moest herstructureren om overeind te blijven. Zowat de helft van het personeel werd aan de deur gezet.

ABN Amro ziet nu brood in het verhaal van Bux en gooit de beleggingsapp een reddingsboei toe. Er komt een volledige overname, die nog moet goedgekeurd worden door de toezichthouders. Een overnameprijs werd niet gecommuniceerd.

Dat Bux jonge klanten kan aanzetten om te starten met beleggen is uiteraard mooi meegenomen voor ABN Amro. Het is een doelgroep die door de traditionele banken moeilijker bereikt wordt. Maar als deze klanten ouder worden, hebben ze wel nood aan meer gespecialiseerd advies. Door Bux nu te kopen hoopt ABN Amro dat ze deze doelgroep later kunnen bedienen met andere beleggingsdiensten. Bovendien biedt Bux mogelijkheden voor ABN Amro om verder te groeien binnen Europa.

Cryptocurrency

ABN Amro zegt dat de overname geen betrekking heeft op de cryptocurrency activiteiten van Bux. Op het platform van Bux kunnen klanten namelijk cryptomunten kopen, iets wat bij de grootbanken momenteel onmogelijk is en waar banken liever hun handen van af houden. Het is nog onduidelijk wat er met de crypto tak van Bux zal gebeuren. Mogelijk wordt deze dienst ondergebracht bij een crypto exchange. Lees hier meer over bitcoin kopen in Nederland met iDEAL.

Zowat een kwart van de Bux klanten belegt in cryptocurrency. Door het afstoten van de crypto tak zouden er dus ook wel wat klanten kunnen wegvloeien uit het platform. Ook bij Bux geven ze toe dat met crypto gemakkelijker jonge mensen kunnen aangetrokken worden. Toch denken ze dat het stopzetten van deze dienst geen groot effect zal hebben op het klantenbestand.

Finst

Laatste artikels over Beleggen


Opkomst van deepfakes: een groeiend gevaar voor oplichting

18 januari 2024

Diepgaande nepvideo's, ook wel bekend als deepfakes, vormen een toenemende bedreiging voor online oplichting.


Jongeren beleggen om woning te kunnen kopen

24 november 2023

Uit een onderzoek van MeDirect blijkt dat zowat de helft van de jongeren geld wil beleggen om in de toekomst een woning te kunnen kopen.


Neobroker Bux moet herstructureren

16 oktober 2023

Bux boekte ook vorig jaar weer flinke verliezen en voert nu een stevige reorganisatie door.


Ontketent chipontwerper ARM nieuwe reeks beursintroducties?

14 september 2023

Vanaf vandaag noteert de Britse chipontwerper ARM op de Amerikaanse Nasdaq beurs. Een succesvolle beursgang is mogelijk het startschot voor meer IPO's.


Beleggen voor millennials: tips voor jonge beleggers

24 augustus 2023

Als je denkt aan beleggen denk je misschien aan oudere mensen die al een stevig vermogen hebben opgebouwd...


Meer vraag naar goud door inflatie

11 juli 2023

Het aantal transacties met goud steeg in het eerste half jaar met 17%. Dat blijkt uit cijfers van het Goudwisselkantoor.


De Nederlandsche Bank verhuist goud naar Zeist

16 mei 2023

De DNB heeft in de voorbije weken voor 10,4 miljard euro aan goud verhuisd naar een nieuwe kluis in Zeist.


Veel vrouwen durven niet beleggen

08 mei 2023

Uit onderzoek van ABN AMRO blijkt dat zo'n vier op de tien vrouwen te weinig vertrouwen in zichzelf heeft om te beginnen met beleggen.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl