Je bent hier: Home > Nieuws > Jongeren beleggen om woning te kunnen kopen

Jongeren beleggen om woning te kunnen kopen

Jongeren beleggen om woning te kunnen kopen

24 november 2023 - door Redactie

Uit een onderzoek van MeDirect blijkt dat zowat de helft van de jongeren geld wil beleggen om in de toekomst een woning te kunnen kopen.

MeDirect voelde zo'n 600 beleggers aan de tand en zocht naar hun beleggingsdoelen. Maar liefst 47% van de respondenten geeft aan dat ze beleggen om een pensioenpotje aan te leggen. Een andere belangrijke reden is het aanleggen van een reserve voor de kinderen. Maar vooral opvallend zijn de jongeren tussen 18 en 25 jaar, waar bijna de helft aangeeft dat ze beleggen om meer budget te hebben voor het aankopen van een woning.

De jongeren hebben hierbij niet altijd realistische verwachtingen. De helft van de ondervraagden denkt dat ze binnen de vijf jaren hun doelstelling kunnen bereiken, terwijl beleggen toch iets is dat je normaal op wat langere termijn doet. De mensen die beleggen voor hun pensioen hebben bijvoorbeeld een tijdshorizon van meer dan tien jaren.

Jongeren beleggen ook voor andere uitgaven beter te kunnen financieren. Zo geeft meer dan 20% aan dat ze met hun beleggingsopbrengsten op vakantie willen gaan. Nog eens 20% zegt dat ze door te beleggen een duurder nieuw voertuig zullen kunnen kopen.

Risico's

Het hebben van een duidelijk doel kan helpen om de juiste beleggingsstrategie te bepalen. Belangrijk is wel om goed rekening te houden met de risico's. Door de aantrekkende cryptokoersen is het kopen van bitcoin in Nederland bijvoorbeeld opnieuw aan belang aan het winnen. Maar de volatiele aard van de cryptocurrency koersen is er ook een groot risico op een stevig verlies.

Finst

Laatste artikels over Beleggen


Opkomst van deepfakes: een groeiend gevaar voor oplichting

18 januari 2024

Diepgaande nepvideo's, ook wel bekend als deepfakes, vormen een toenemende bedreiging voor online oplichting.


ABN Amro koopt beleggingsapp Bux

14 december 2023

De hippe beleggingsapp Bux, die zo'n half miljoen jonge klanten telt, zat in woelig vaarwater en wordt nu ondergebracht bij ABN Amro.


Neobroker Bux moet herstructureren

16 oktober 2023

Bux boekte ook vorig jaar weer flinke verliezen en voert nu een stevige reorganisatie door.


Ontketent chipontwerper ARM nieuwe reeks beursintroducties?

14 september 2023

Vanaf vandaag noteert de Britse chipontwerper ARM op de Amerikaanse Nasdaq beurs. Een succesvolle beursgang is mogelijk het startschot voor meer IPO's.


Beleggen voor millennials: tips voor jonge beleggers

24 augustus 2023

Als je denkt aan beleggen denk je misschien aan oudere mensen die al een stevig vermogen hebben opgebouwd...


Meer vraag naar goud door inflatie

11 juli 2023

Het aantal transacties met goud steeg in het eerste half jaar met 17%. Dat blijkt uit cijfers van het Goudwisselkantoor.


De Nederlandsche Bank verhuist goud naar Zeist

16 mei 2023

De DNB heeft in de voorbije weken voor 10,4 miljard euro aan goud verhuisd naar een nieuwe kluis in Zeist.


Veel vrouwen durven niet beleggen

08 mei 2023

Uit onderzoek van ABN AMRO blijkt dat zo'n vier op de tien vrouwen te weinig vertrouwen in zichzelf heeft om te beginnen met beleggen.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl