Je bent hier: Home > Nieuws > Neobroker Bux moet herstructureren

Neobroker Bux moet herstructureren

Neobroker Bux moet herstructureren

16 oktober 2023 - door Redactie

Bux boekte ook vorig jaar weer flinke verliezen en voert nu een stevige reorganisatie door.

Bux is een neobroker die gebouwd werd naar het succes van de Amerikaanse beleggingsapp Robin Hood. Met zijn hippe, gebruiksvriendelijke app en de ultralage kosten kon Bux een nieuw segment onder de online beleggers aanboren. Vooral jonge mensen vonden op deze manier de weg naar de beurs.

Bux groeide als kool maar de omzet bleef achterwege. Volgens de krant Het Financiële Dagblad boekte Bux in 2022 een verlies van 16 miljoen euro. Een jaar eerder bedroeg het verlies 17,7 miljoen euro. Omwille van de slechtere economische omstandigheden stokte de groei van het klantenbestand en werd er bovendien veel minder gehandeld.

Begin dit jaar veranderde Bux daarom al zijn businessmodel. Vroeger betaalden klanten slechts 1 euro per order, maar nu werkt Bux deels met een abonnementsformule. Klanten betalen een vergoeding van 2,99 euro per maand om de app te kunnen gebruiken. Orders op Europese beurzen kosten 1,99 euro en op de VS wordt een tarief van 0,99 euro gehanteerd.

Reorganisatie

Om overeind te blijven in de moeilijke marktomstandigheden haalde Bux geld op bij zijn investeerders. In de zomer werd er 5,1 miljoen euro in de broker gepompt. Tegelijk werd ook het personeelsbestand bijna gehalveerd.

Daarnaast gaat Bux ook zijn activiteit van CFD broker stopzetten. Deze dienst staat momenteel in de etalage en naar verluidt zijn er wel enkele geïnteresseerde kandidaten om deze klanten over te nemen. CFD's zijn hefboomproducten die gebruikt worden voor korte termijn speculatie.

Finst

Laatste artikels over Beleggen


Opkomst van deepfakes: een groeiend gevaar voor oplichting

18 januari 2024

Diepgaande nepvideo's, ook wel bekend als deepfakes, vormen een toenemende bedreiging voor online oplichting.


ABN Amro koopt beleggingsapp Bux

14 december 2023

De hippe beleggingsapp Bux, die zo'n half miljoen jonge klanten telt, zat in woelig vaarwater en wordt nu ondergebracht bij ABN Amro.


Jongeren beleggen om woning te kunnen kopen

24 november 2023

Uit een onderzoek van MeDirect blijkt dat zowat de helft van de jongeren geld wil beleggen om in de toekomst een woning te kunnen kopen.


Ontketent chipontwerper ARM nieuwe reeks beursintroducties?

14 september 2023

Vanaf vandaag noteert de Britse chipontwerper ARM op de Amerikaanse Nasdaq beurs. Een succesvolle beursgang is mogelijk het startschot voor meer IPO's.


Beleggen voor millennials: tips voor jonge beleggers

24 augustus 2023

Als je denkt aan beleggen denk je misschien aan oudere mensen die al een stevig vermogen hebben opgebouwd...


Meer vraag naar goud door inflatie

11 juli 2023

Het aantal transacties met goud steeg in het eerste half jaar met 17%. Dat blijkt uit cijfers van het Goudwisselkantoor.


De Nederlandsche Bank verhuist goud naar Zeist

16 mei 2023

De DNB heeft in de voorbije weken voor 10,4 miljard euro aan goud verhuisd naar een nieuwe kluis in Zeist.


Veel vrouwen durven niet beleggen

08 mei 2023

Uit onderzoek van ABN AMRO blijkt dat zo'n vier op de tien vrouwen te weinig vertrouwen in zichzelf heeft om te beginnen met beleggen.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl