Je bent hier: Home > Nieuws > Veel vrouwen durven niet beleggen

Veel vrouwen durven niet beleggen

Veel vrouwen durven niet beleggen

08 mei 2023 - door Redactie

Uit onderzoek van ABN AMRO blijkt dat zo'n vier op de tien vrouwen te weinig vertrouwen in zichzelf heeft om te beginnen met beleggen.

Beleggen is vooral populair bij mannen, slechts weinig vrouwen hebben interesse in de financiële markten. Mannen houden vaak van risico's en wagen al snel de stap naar het beleggen. Bovendien geeft vier op de tien mannen aan dat ze veel kennis in huis hebben, terwijl slechts 27% van de vrouwen vindt dat ze goed op de hoogte zijn. Zo'n 40% van de vrouwen zegt dat ze te weinig zelfvertrouwen hebben om te beleggen. Bij mannen is dit slechts 25%. Hierdoor waagt slechts 23% van de vrouwen zich aan het beleggen, terwijl dit bij mannen 39% is.

Jargon

De financiële pers gebruikt een specifiek jargon, dat veel vrouwen afschrikt. Ze gebruiken daarom vaker de social media om zich te informeren over financiële zaken. door de opkomst van vrouwelijke finfluencers wordt de financiële wereld meer toegankelijk gemaakt voor vrouwen. Toch blijven vrouwen nuchter en zegt maar 13% dat ze sociale media als een betrouwbare bron zien.

Risicobewust

Vrouwen zijn vaker meer bewust van de risico's dan mannen, waardoor ze minder geneigd zijn om actief te gaan beleggen. Met de juiste uitleg en voorbeelden kunnen ze de risico's wel goed inschatten en zijn ze vaak ook bereid om deze te accepteren. Door zich meer te richten op een degelijke begeleiding proberen banken de drempels voor vrouwen verder te verlagen.

Finst

Laatste artikels over Beleggen


Opkomst van deepfakes: een groeiend gevaar voor oplichting

18 januari 2024

Diepgaande nepvideo's, ook wel bekend als deepfakes, vormen een toenemende bedreiging voor online oplichting.


ABN Amro koopt beleggingsapp Bux

14 december 2023

De hippe beleggingsapp Bux, die zo'n half miljoen jonge klanten telt, zat in woelig vaarwater en wordt nu ondergebracht bij ABN Amro.


Jongeren beleggen om woning te kunnen kopen

24 november 2023

Uit een onderzoek van MeDirect blijkt dat zowat de helft van de jongeren geld wil beleggen om in de toekomst een woning te kunnen kopen.


Neobroker Bux moet herstructureren

16 oktober 2023

Bux boekte ook vorig jaar weer flinke verliezen en voert nu een stevige reorganisatie door.


Ontketent chipontwerper ARM nieuwe reeks beursintroducties?

14 september 2023

Vanaf vandaag noteert de Britse chipontwerper ARM op de Amerikaanse Nasdaq beurs. Een succesvolle beursgang is mogelijk het startschot voor meer IPO's.


Beleggen voor millennials: tips voor jonge beleggers

24 augustus 2023

Als je denkt aan beleggen denk je misschien aan oudere mensen die al een stevig vermogen hebben opgebouwd...


Meer vraag naar goud door inflatie

11 juli 2023

Het aantal transacties met goud steeg in het eerste half jaar met 17%. Dat blijkt uit cijfers van het Goudwisselkantoor.


De Nederlandsche Bank verhuist goud naar Zeist

16 mei 2023

De DNB heeft in de voorbije weken voor 10,4 miljard euro aan goud verhuisd naar een nieuwe kluis in Zeist.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl