Je bent hier: Home > Nieuws > Veel vrouwen durven niet beleggen

Veel vrouwen durven niet beleggen

Veel vrouwen durven niet beleggen

08 mei 2023 - door Redactie

Uit onderzoek van ABN AMRO blijkt dat zo'n vier op de tien vrouwen te weinig vertrouwen in zichzelf heeft om te beginnen met beleggen.

Beleggen is vooral populair bij mannen, slechts weinig vrouwen hebben interesse in de financiële markten. Mannen houden vaak van risico's en wagen al snel de stap naar het beleggen. Bovendien geeft vier op de tien mannen aan dat ze veel kennis in huis hebben, terwijl slechts 27% van de vrouwen vindt dat ze goed op de hoogte zijn. Zo'n 40% van de vrouwen zegt dat ze te weinig zelfvertrouwen hebben om te beleggen. Bij mannen is dit slechts 25%. Hierdoor waagt slechts 23% van de vrouwen zich aan het beleggen, terwijl dit bij mannen 39% is.

Jargon

De financiële pers gebruikt een specifiek jargon, dat veel vrouwen afschrikt. Ze gebruiken daarom vaker de social media om zich te informeren over financiële zaken. door de opkomst van vrouwelijke finfluencers wordt de financiële wereld meer toegankelijk gemaakt voor vrouwen. Toch blijven vrouwen nuchter en zegt maar 13% dat ze sociale media als een betrouwbare bron zien.

Risicobewust

Vrouwen zijn vaker meer bewust van de risico's dan mannen, waardoor ze minder geneigd zijn om actief te gaan beleggen. Met de juiste uitleg en voorbeelden kunnen ze de risico's wel goed inschatten en zijn ze vaak ook bereid om deze te accepteren. Door zich meer te richten op een degelijke begeleiding proberen banken de drempels voor vrouwen verder te verlagen.


Laatste artikels over Beleggen


De Nederlandsche Bank verhuist goud naar Zeist

16 mei 2023

De DNB heeft in de voorbije weken voor 10,4 miljard euro aan goud verhuisd naar een nieuwe kluis in Zeist.
Lees meer


Belastingdienst hanteert te hoog fictief rendement op beleggingen

08 maart 2023

Volgens de VEB, de Vereniging van Effectenbezitters, is de manier waarop vermogen belast wordt erg oneerlijk.
Lees meer


Waarom beleggen in vastgoed?

04 januari 2023

Op het moment dat je wilt gaan beleggen, zijn er veel verschillende manieren waarop je dit aan kunt gaan pakken. Daarom kan het soms lastig zijn om te weten wat je het beste kunt doen.
Lees meer


Als je wil beleggen

19 oktober 2022

Iedereen die al langer meedraait op de beurs heeft zo zijn of haar trucjes om tot een goed aandeel te komen, maar als je net bent begonnen kun je het gevoel hebben dat je zonder richting aan het bewegen bent.
Lees meer