Je bent hier: Home > Nieuws > Beleggen voor millennials: tips voor jonge beleggers

Beleggen voor millennials: tips voor jonge beleggers

Beleggen voor millennials: tips voor jonge beleggers

24 augustus 2023 - door Redactie

Als je denkt aan beleggen denk je misschien aan oudere mensen die al een stevig vermogen hebben opgebouwd...

Je denkt misschien dat je tonnen op de bank moet hebben en vijf boeken per week moet lezen om te kunnen begrijpen hoe beleggen werkt. Maar dit is helemaal niet waar. Beleggen is makkelijker dan je denkt en iedereen kan ermee beginnen. Sterker nog, hoe eerder je begint, hoe beter. En je hoeft echt geen kapitalen te hebben om te kunnen beginnen. Kleine bedragen voor een lange periode kunnen uiteindelijk groeien tot veel geld. In deze blog vind je de beste tips om een goed begin te maken aan een succesvol portfolio. 

Begin bij het begin: verdiep je in de wereld van beleggen

Natuurlijk is beleggen niet iets dat je van het een op het andere moment helemaal onder de knie hebt. En hoewel het even wat geduld van je vraagt, is het echt waardevol om je te verdiepen in de principes van beleggen. Als je wat spaargeld hebt staan, of maandelijks een bedrag kunt inleggen, kun je met een basiskennis van beleggen je vermogen laten groeien terwijl jij andere leuke dingen doet. Verwacht niet dat je gelijk vijftig euro kunt omzetten in miljoenen, maar als je bereid bent om te investeren in je kennis en jezelf kun je je vermogen echt laten groeien. 

Stel doelen op voor jezelf: je kunt niet bereiken wat je niet kunt zien

Als je besluit om te gaan beleggen is het belangrijk om te weten wat je wil bereiken. Door duidelijke doelen op te stellen en te weten wat je wil bereiken, is het makkelijker om een plan te maken. Denk ook na over waarin je wilt beleggen, bijvoorbeeld aandelen of munteenheden. Als je een bepaald type investering op het oog hebt, is het belangrijk om je goed te verdiepen in de kenmerken van zo’n belegging. Dan weet je ook of deze investering past bij de doelen die je hebt opgesteld voor jezelf. 

Tip! Maak een duidelijk budget en hou je hieraan 

Beleggen draait niet alleen om investeren, het gaat ook om goed omgaan met geld. Het uiteindelijke doel van beleggen is natuurlijk rijk worden. Dat wil iedereen, maar dat gaat helaas niet vanzelf. Als je in de toekomst een groter vermogen wilt hebben, moet je vandaag offers maken. Stel duidelijke regels op voor jezelf. Wat wil je elke maand sparen? Hoeveel wil je investeren? Wat wil je maandelijks uitgeven? Door dit helder op papier te zetten, kun je jezelf verantwoordelijk houden en is het makkelijker om je doelen te bereiken. 


Laatste artikels over Beleggen


Ontketent chipontwerper ARM nieuwe reeks beursintroducties?

14 september 2023

Vanaf vandaag noteert de Britse chipontwerper ARM op de Amerikaanse Nasdaq beurs. Een succesvolle beursgang is mogelijk het startschot voor meer IPO's.
Lees meer


Meer vraag naar goud door inflatie

11 juli 2023

Het aantal transacties met goud steeg in het eerste half jaar met 17%. Dat blijkt uit cijfers van het Goudwisselkantoor.
Lees meer


De Nederlandsche Bank verhuist goud naar Zeist

16 mei 2023

De DNB heeft in de voorbije weken voor 10,4 miljard euro aan goud verhuisd naar een nieuwe kluis in Zeist.
Lees meer


Veel vrouwen durven niet beleggen

08 mei 2023

Uit onderzoek van ABN AMRO blijkt dat zo'n vier op de tien vrouwen te weinig vertrouwen in zichzelf heeft om te beginnen met beleggen.
Lees meer


Belastingdienst hanteert te hoog fictief rendement op beleggingen

08 maart 2023

Volgens de VEB, de Vereniging van Effectenbezitters, is de manier waarop vermogen belast wordt erg oneerlijk.
Lees meer


Waarom beleggen in vastgoed?

04 januari 2023

Op het moment dat je wilt gaan beleggen, zijn er veel verschillende manieren waarop je dit aan kunt gaan pakken. Daarom kan het soms lastig zijn om te weten wat je het beste kunt doen.
Lees meer


Als je wil beleggen

19 oktober 2022

Iedereen die al langer meedraait op de beurs heeft zo zijn of haar trucjes om tot een goed aandeel te komen, maar als je net bent begonnen kun je het gevoel hebben dat je zonder richting aan het bewegen bent.
Lees meer


Risico's van het beleggen

30 augustus 2022

Heel vaak wordt er gesproken over beleggen en wat de voordelen ervan zijn, maar toch wordt er nog heel weinig gezegd over de risico’s die eraan vast hangen.
Lees meergeld lenen kost geld

Advertentie


Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

Finst
  • Meer dan 40 digitale valuta bij de meest transparante cryptocurrency broker van Nederland met de laagste tarieven.
  • Finst bezoeken »

Populair op Financeinfo.nl