Je bent hier: Home > Nieuws > Coinmerce zes keer zo groot door overstap Binance klanten

Coinmerce zes keer zo groot door overstap Binance klanten

Coinmerce zes keer zo groot door overstap Binance klanten

17 augustus 2023 - door Redactie

Het Nederlandse cryptoplatform maakt een kwantumsprong door de klanten van Binance over te nemen.

Het fel geplaagde Binance kon ook in Nederland geen vergunning krijgen bij de DNB en moest noodgedwongen het land verlaten. De erg populaire exchange telde honderd duizenden klanten in Nederland, die allemaal op zoek moesten naar een nieuwe exchange. Een deel van deze klanten is overgestapt naar een andere internationale exchange, maar heel wat klanten kozen ook voor een Nederlandse partij. Zo gaf marktleider Bitvavo aan dat ze voor miljoenen euro's aan activa van Binance klanten hadden ontvangen.

Coinmerce

Omdat Binance zijn klanten niet zomaar in de kou kon laten staan, zorgde de exchange ook voor een alternatief. Het was vrij opmerkelijk dat Binance met Coinmerce voor een minder bekende partij koos om zijn klanten naar door te verwijzen. Coinmerce is al lang actief in Nederland, maar had volgens een recent onderzoek slechts 1% van de markt in handen.

Binance maakte de overstap voor klanten erg gebruiksvriendelijk. Na het inloggen konden klanten ervoor kiezen om hun tegoeden over te zetten naar een Coinmerce account. Dat werd ook massaal gedaan. Coinmerce geeft geen cijfers vrij, maar zegt dat het aantal klanten sinds de aankondiging verzesvoudigd is. Als de cijfers uit het marktonderzoek dus representatief zijn, zou Coinmerce zijn marktaandeel zien stijgen tot zo'n 6%. Daarmee blijft het nog ver achter Bitvavo, dat zo'n 40% van de markt in handen heeft.

Nieuwe speler

Ondanks de bikkelharde concurrentie werd er dit jaar ook een nieuwe speler actief op de Nederlandse markt. Finst wil met lage tarieven de markt veroveren en wil met crypto bundels de markt toegankelijk maken voor beleggers zonder ervaring in cryptocurrency.

Lees hier meer over cryptocurrency kopen met iDEAL.

Wie meer wil leren over bitcoin en crypto, doet er goed aan om een gratis bitcoin boek te lezen.

Finst

Laatste artikels over Cryptocurrency


Bitvavo verlengt partnerschap met KNVB tot 2026

16 juni 2024

Bitvavo, Nederland's grootste crypto-exchange en trotse partner van de KNVB, heeft een innovatieve manier gevonden om fans te verbinden met het Nederlands Elftal.


Crypto.com krijgt miljoenenboete van DNB

14 maart 2024

Foris DAX MT Limited, de vennootschap boven Crypto.com, heeft een bestuurlijke boete van 2.850.000 euro gekregen van DNB.


Welke crypto exchanges zijn legaal in Nederland?

29 februari 2024

Je wil bitcoin of een andere cryptomunt kopen, maar welke crypto exchange kies je daar voor?


Kraken en Coinbase willen Nederland veroveren

18 februari 2024

Na Coinbase heeft ook Kraken een registratie bij de DNB gekregen.


Bitpanda trekt zich terug uit Nederland

30 januari 2024

Bitpanda, de grote Oostenrijkse beurs, gooit de handdoek in de ring in Nederland. Vanaf 1 februari 2024 zullen Nederlandse klanten afscheid moeten nemen van de diensten die Bitpanda aanbiedt.


Goedkeuring bitcoin ETF's was een sell the news event

22 januari 2024

Op 10 januari keurde de SEC de spot bitcoin ETF's goed, maar ondertussen staat de koers bijna 15 procent lager.


Zowel Bitvavo als Finst lanceren DCA functie

13 januari 2024

Zowel Bitvavo als Finst hebben onlangs de Dollar-Cost Averaging (DCA) functie geïntroduceerd, waarmee cryptocurrency-beleggers automatisch digitale munten kunnen kopen en hun investeringen over tijd kunnen spreiden.


Coinmerce haalt cryptoklanten van Bux binnen

18 december 2023

Nu Bux volledig in handen is gevallen van ABN Amro, worden de crypto activiteiten stopgezet. Klanten kunnen hun muntjes laten overzetten naar Coinmerce.


Wat doet een ETF goedkeuring met de bitcoin prijs?

10 december 2023

De bitcoin koers stijgt al een tijdje, ondermeer door speculatie op een nakende goedkeuring van bitcoin spot ETF's in Amerika.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl