Je bent hier: Home > Nieuws > Nederlandse crypto exchange Finst wil Europa veroveren

Nederlandse crypto exchange Finst wil Europa veroveren

Nederlandse crypto exchange Finst wil Europa veroveren

04 juli 2023 - door Redactie

Finst is een nieuwe en snelgroeiende crypto speler, die met de laagste tarieven de hele Europese markt wil veroveren.

Finst werd opgericht door ex-DEGIRO werknemers die in de cryptocurrency markt dezelfde problemen zien als in de online aandelenhandel van weleer: te hoge tarieven, weinig transparantie, beperkte handelsmogelijkheden en te weinig focus op veiligheid.

Het eigen ontwikkelde platform zorgt ervoor dat het kopen van crypto met iDEAL erg gebruiksvriendelijk is. Gebruikers kunnen zelfs kiezen om te investeren in een zogenaamde 'Crypto Bundel', waarbij je met één druk op een knop een blootstelling krijgt aan geselecteerde cryptocurrencies. Zo is er bijvoorbeeld de 'Top 10' bundel, die investeert in de tien grootste cryptomunten. Maandelijks wordt de portefeuille geherbalanceerd. Andere bundels zijn bijvoorbeeld gericht op DeFi of de Metaverse, zodat klanten meteen een gediversifieerde portefeuille kunnen samenstellen.

Vertrouwen

Finst vindt het vertrouwen van klanten erg belangrijk. Uiteraard is er een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) en wordt er met Fireblocks gewerkt voor het bewaren van cryptomunten. Fireblocks staat bekend als een betrouwbare partner voor crypto custody. Verder worden de bezittingen van klanten bewaard op gesegregeerde rekeningen, zodat er geen vermenging mogelijk is met het geld van het bedrijf Finst. In het geval van een faillissement zouden klanten dus niets verliezen, waardoor een scenario zoals bij FTX onmogelijk is.

Lage transactiekosten

Finst tracht zich ook nog op een andere manier te onderscheiden van de concurrentie: met een tarief van 0,15% per transactie is Finst vele malen goedkoper dan andere partijen. Coinbase rekent bijvoorbeeld een commissie van 1,49% en bij Coinmerce betaal je 0,40%. Bij marktleider Bitvavo is de transactiekost 0,25%.

Platform in ontwikkeling

Omdat Finst een nieuwe partij is, moet er nog verder gewerkt worden aan het platform. Zo zal het storten en opnemen van cryptomunten pas binnen enkele weken mogelijk zijn. Ook aan de staking diensten wordt momenteel nog gewerkt.

Ambitie

Finst heeft torenhoge ambities. Binnen 5 jaren willen ze het grootste cryptocurrency platform van Europa worden. De focus ligt nu op het bemachtigen van een MiCA licentie, die past binnen het nieuwe Europese regelgevende kader. Finst zou zo zijn diensten in heel Europa mogen aanbieden.

Lees onze Finst review.

Finst

Laatste artikels over Cryptocurrency


Bitvavo verlengt partnerschap met KNVB tot 2026

16 juni 2024

Bitvavo, Nederland's grootste crypto-exchange en trotse partner van de KNVB, heeft een innovatieve manier gevonden om fans te verbinden met het Nederlands Elftal.


Crypto.com krijgt miljoenenboete van DNB

14 maart 2024

Foris DAX MT Limited, de vennootschap boven Crypto.com, heeft een bestuurlijke boete van 2.850.000 euro gekregen van DNB.


Welke crypto exchanges zijn legaal in Nederland?

29 februari 2024

Je wil bitcoin of een andere cryptomunt kopen, maar welke crypto exchange kies je daar voor?


Kraken en Coinbase willen Nederland veroveren

18 februari 2024

Na Coinbase heeft ook Kraken een registratie bij de DNB gekregen.


Bitpanda trekt zich terug uit Nederland

30 januari 2024

Bitpanda, de grote Oostenrijkse beurs, gooit de handdoek in de ring in Nederland. Vanaf 1 februari 2024 zullen Nederlandse klanten afscheid moeten nemen van de diensten die Bitpanda aanbiedt.


Goedkeuring bitcoin ETF's was een sell the news event

22 januari 2024

Op 10 januari keurde de SEC de spot bitcoin ETF's goed, maar ondertussen staat de koers bijna 15 procent lager.


Zowel Bitvavo als Finst lanceren DCA functie

13 januari 2024

Zowel Bitvavo als Finst hebben onlangs de Dollar-Cost Averaging (DCA) functie geïntroduceerd, waarmee cryptocurrency-beleggers automatisch digitale munten kunnen kopen en hun investeringen over tijd kunnen spreiden.


Coinmerce haalt cryptoklanten van Bux binnen

18 december 2023

Nu Bux volledig in handen is gevallen van ABN Amro, worden de crypto activiteiten stopgezet. Klanten kunnen hun muntjes laten overzetten naar Coinmerce.


Wat doet een ETF goedkeuring met de bitcoin prijs?

10 december 2023

De bitcoin koers stijgt al een tijdje, ondermeer door speculatie op een nakende goedkeuring van bitcoin spot ETF's in Amerika.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl