Je bent hier: Home > Nieuws > Kraken en Coinbase willen Nederland veroveren

Kraken en Coinbase willen Nederland veroveren

Kraken en Coinbase willen Nederland veroveren

18 februari 2024 - door Redactie

Na Coinbase heeft ook Kraken een registratie bij de DNB gekregen.

Cryptodienstverleners die in Nederland actief willen zijn moeten zich registreren bij de DNB. In het verleden waren er veel buitenlandse partijen actief in Nederland, zonder over de juiste registratie te beschikken. Je kon er bijvoorbeeld bitcoin kopen via iDEAL, wat alleen in Nederland een betaalmethode is.

Coinbase kreeg al eerder een boete van 3,3 miljoen euro van de DNB omdat ze haar diensten heeft aangeboden zonder een registratie. Ook Binance kreeg al een boete en deze exchange heeft ervoor gekozen om Nederland te verlaten.

Coinbase stelde zich echter wel in regel en kreeg al in september 2022 een DNB registratie. Stilaan zal duidelijk worden dat Coinbase meer diensten zal aanbieden die specifiek op Nederland gericht zijn. Ook reclame uitingen van Coinbase zullen vaker zichtbaar zijn.

Ook Kraken, een andere grote Amerikaanse exchange, heeft nu zo'n registratie van de DNB. Dat betekent dat beide Amerikaanse crypto exchanges de Nederlandse markt mogen betreden en actief klanten mogen werven. Het is uitkijken welk effect dit zal hebben op de Nederlandse cryptodienstverleners die momenteel marktleider zijn.

MiCA

Kraken heeft trouwens enkele maanden geleden ook BCM overgenomen, de opvolger van Bitcoin Meester. Kraken zegt dat Nederland een strategisch belangrijke markt in Europa is en dat het een sleutelrol zal spelen in zijn Europese groeistrategie. Door de invoering van de Europese MiCA regulering is er een duidelijk kader waarbinnen de crypto exchanges mogen opereren. In de VS ontbreekt dat voorlopig en deelt de SEC regelmatig boetes uit. Amerikaanse partijen kijken daarom naar Europa als een markt waar ze op een legale manier hun activiteiten kunnen ontplooien.

Finst

Laatste artikels over Cryptocurrency


Bitvavo verlengt partnerschap met KNVB tot 2026

16 juni 2024

Bitvavo, Nederland's grootste crypto-exchange en trotse partner van de KNVB, heeft een innovatieve manier gevonden om fans te verbinden met het Nederlands Elftal.


Crypto.com krijgt miljoenenboete van DNB

14 maart 2024

Foris DAX MT Limited, de vennootschap boven Crypto.com, heeft een bestuurlijke boete van 2.850.000 euro gekregen van DNB.


Welke crypto exchanges zijn legaal in Nederland?

29 februari 2024

Je wil bitcoin of een andere cryptomunt kopen, maar welke crypto exchange kies je daar voor?


Bitpanda trekt zich terug uit Nederland

30 januari 2024

Bitpanda, de grote Oostenrijkse beurs, gooit de handdoek in de ring in Nederland. Vanaf 1 februari 2024 zullen Nederlandse klanten afscheid moeten nemen van de diensten die Bitpanda aanbiedt.


Goedkeuring bitcoin ETF's was een sell the news event

22 januari 2024

Op 10 januari keurde de SEC de spot bitcoin ETF's goed, maar ondertussen staat de koers bijna 15 procent lager.


Zowel Bitvavo als Finst lanceren DCA functie

13 januari 2024

Zowel Bitvavo als Finst hebben onlangs de Dollar-Cost Averaging (DCA) functie geïntroduceerd, waarmee cryptocurrency-beleggers automatisch digitale munten kunnen kopen en hun investeringen over tijd kunnen spreiden.


Coinmerce haalt cryptoklanten van Bux binnen

18 december 2023

Nu Bux volledig in handen is gevallen van ABN Amro, worden de crypto activiteiten stopgezet. Klanten kunnen hun muntjes laten overzetten naar Coinmerce.


Wat doet een ETF goedkeuring met de bitcoin prijs?

10 december 2023

De bitcoin koers stijgt al een tijdje, ondermeer door speculatie op een nakende goedkeuring van bitcoin spot ETF's in Amerika.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl