Je bent hier: Home > Nieuws > Amerikaanse exchange Kraken neemt BCM over

Amerikaanse exchange Kraken neemt BCM over

Amerikaanse exchange Kraken neemt BCM over

05 oktober 2023 - door Redactie

BCM, de opvolger van Bitcoin Meester, wordt overgenomen door de Amerikaanse exchange Kraken.

Kraken is één van de grootste exchanges ter wereld met veel liquiditeit en heeft een goede reputatie. In tegenstelling tot een speler als Binance heeft Kraken steeds getracht te voldoen aan de eisen van regulatoren. 

Kraken koopt met BCM een cryptodienstverlener die geregistreerd staat bij De Nederlandsche Bank. Het platform begon in 2017 als Bitcoin Meester en werd in Nederland een bekende crypto broker met een groot aanbod aan virtuele valuta.

In Europa treedt weldra de Markets in Crypto-Assets (MiCA) regulering in voege, die duidelijkheid schept over de regels waaraan exchanges moeten voldoen. Kraken wil verder groeien op de Europese markt en hoopt dat proces te versnellen door een lokale speler te kopen met veel ervaring. MiCA legt alvast een duidelijk kader vast waarbinnen de exchanges zich verder kunnen ontwikkelen. Dat staat in schril contrast met de wispelturige regulatoren in de Amerikaanse thuismarkt van Kraken.

Top vier

Uit het recente onderzoek van Diamond Pigs bleek dat Bitcoin Meester in Nederland een marktaandeel had van 5%, terwijl Kraken zelf ook 5% van de markt in handen heeft. Samen komen ze zo aan 10% en moeten ze alleen Coinbase, Binance en Bitvavo nog voor zich dulden.

De overname van BCM moet nog wel goedgekeurd worden door de DNB.

Lees hier meer over bitcoin kopen met iDEAL.

Finst

Laatste artikels over Cryptocurrency


Crypto.com krijgt miljoenenboete van DNB

14 maart 2024

Foris DAX MT Limited, de vennootschap boven Crypto.com, heeft een bestuurlijke boete van 2.850.000 euro gekregen van DNB.


Welke crypto exchanges zijn legaal in Nederland?

29 februari 2024

Je wil bitcoin of een andere cryptomunt kopen, maar welke crypto exchange kies je daar voor?


Kraken en Coinbase willen Nederland veroveren

18 februari 2024

Na Coinbase heeft ook Kraken een registratie bij de DNB gekregen.


Bitpanda trekt zich terug uit Nederland

30 januari 2024

Bitpanda, de grote Oostenrijkse beurs, gooit de handdoek in de ring in Nederland. Vanaf 1 februari 2024 zullen Nederlandse klanten afscheid moeten nemen van de diensten die Bitpanda aanbiedt.


Goedkeuring bitcoin ETF's was een sell the news event

22 januari 2024

Op 10 januari keurde de SEC de spot bitcoin ETF's goed, maar ondertussen staat de koers bijna 15 procent lager.


Zowel Bitvavo als Finst lanceren DCA functie

13 januari 2024

Zowel Bitvavo als Finst hebben onlangs de Dollar-Cost Averaging (DCA) functie geïntroduceerd, waarmee cryptocurrency-beleggers automatisch digitale munten kunnen kopen en hun investeringen over tijd kunnen spreiden.


Coinmerce haalt cryptoklanten van Bux binnen

18 december 2023

Nu Bux volledig in handen is gevallen van ABN Amro, worden de crypto activiteiten stopgezet. Klanten kunnen hun muntjes laten overzetten naar Coinmerce.


Wat doet een ETF goedkeuring met de bitcoin prijs?

10 december 2023

De bitcoin koers stijgt al een tijdje, ondermeer door speculatie op een nakende goedkeuring van bitcoin spot ETF's in Amerika.


Finst lanceert staking met hoge beloningen

06 december 2023

De snelgroeiende crypto exchange Finst lanceert vandaag zijn staking dienst en komt met hogere rewards dan de concurrentie.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl