Je bent hier: Home > Nieuws > Voordelen van een energievergelijker en jaarlijks overstappen

Voordelen van een energievergelijker en jaarlijks overstappen

Voordelen van een energievergelijker en jaarlijks overstappen

17 mei 2017

Wist je dat jaarlijks energie besparen en overstappen je flink wat geld kan opleveren? Soms wel tot €400,- per jaar. Geld waar je allemaal mooie dingen van kunt doen. Hieronder lees je waarom energiekosten vergelijken nou zo slim is en waarom je jaarlijks zou moeten overstappen via een energievergelijker.

Het is makkelijk en snel

De vele energieleveranciers willen allemaal zichtbaar zijn op de verschillende energievergelijkingswebsites. De concurrentie is dan ook moordend, want allen willen ze er alles aan doen om jou als klant binnen te halen, en dat betekent aantrekkelijke prijzen. Als je via een vergelijker overstapt, is de vergelijking in slechts enkele minuten gemaakt en de overstap zo geregeld. Je nieuwe leverancier zorgt dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd en je komt nooit zonder stroom en/of gas te zitten.

Vergelijken en overstappen is gratis

Overstappen via een vergelijker is gratis. Dus voor het maken van de vergelijking en het overstapproces hoef je niet te betalen. De vergelijker ontvangt een vergoeding voor elke nieuwe klant die hij aanlevert, maar daar betaal jij als klant niks extra’s voor. Ondanks het feit dat de leveranciers een bedrag aan de vergelijkers betalen voor elke nieuwe klant, heeft de leverancier geen invloed op de resultaten. De vergelijker toont alleen de scherpste aanbiedingen voor jouw situatie. Ben je van plan over te stappen? Check dan wel of je contractvrij bent. Stap je te vroeg over, dus voordat je huidige contract is verlopen, dan bestaat de kans dat je een opzegvergoeding moet betalen. Het zou natuurlijk zonde zijn als je een boete moet betalen.

Jaarlijks overstappen is jaarlijks profiteren van welkomstkortingen

Nooit meer teveel betalen voor je energierekening, betekent jaarlijks een vergelijking doen en overstappen. Door elk jaar te switchen van leverancier blijf je namelijk telkens profiteren van de scherpe welkomstkortingen die de leveranciers aanbieden op een vergelijkingssite.

Wanneer ga jij op zoek naar de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie?


Laatste artikels over Energie


Vaste lasten huishoudens stijgen verder in 2022

10 december 2021

Volgens de Vastelastenbond zal een Nederlands gezin in 2022 gemiddeld 900 euro meer uitgeven aan de vaste lasten.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken