Je bent hier: Home > Nieuws > De gevolgen van een BKR-registratie

De gevolgen van een BKR-registratie

De gevolgen van een BKR-registratie

12 augustus 2018 - door Redactie

Het Bureau Kredietregistratie in Tiel (BKR) heeft al veel mensen in de problemen gebracht of van een illusie beroofd. Bij dit bureau worden alle langlopende financiële verplichtingen geregistreerd die een privépersoon aangaat.

En daar kunnen dingen bij staan waar je zelf niet eens bij stil staat. Je merkt het pas als je een lening of hypotheek wilt afsluiten en het verzoek wordt afgewezen.

Niet alleen een afwijzing bij achterstanden

Als je een huis wilt kopen dan zal de hypotheekverstrekker altijd nagaan wat voor financiële verplichtingen je hebt. Een creditcard, privé leaseauto en een duur telefoonabonnement horen daar ook bij en staan dus geregistreerd bij het BKR. De kosten die hier maandelijks aan verbonden zijn worden bij elkaar opgeteld en vervolgens beoordeelt de bank of er genoeg geld overblijft voor een hypotheek of lening. Soms krijg je de lening wel, maar voor een lager bedrag dan je had gevraagd.

Hoe kan ik mijn BKR-registratie beperken?

Je kunt wel iets doen aan je BKR-registratie. Je kunt bijvoorbeeld je creditcard opzeggen of de bestedingslimiet verlagen. Ook kun je kiezen voor een goedkoper telefoonabonnement. Als je zelf een smartphone aanschaft in plaats van deze met je abonnement te financieren levert je dit geen registratie bij het BKR op.

Probeer lopende leningen versneld af te lossen als je van plan bent om een huis te kopen, zodat je financiële situatie er beter uit komt te zien.

Overigens kun je vaak bepaalde zaken simpel weer terugdraaien. Heb je je kredietlimiet voor je creditcard verlaagd om een hypotheek te krijgen, dan kun je die vaak nadat de hypotheek is afgesloten weer verhogen. Maar het blijft natuurlijk verstandig om er een verantwoord financieel beleid op na te houden zodat je niet na een jaar alweer je huis moet verkopen omdat je de hypotheek niet meer kunt betalen.

Finst

Laatste artikels over Leningen


BridgeFund haalde 100 miljoen euro op voor zakelijke kredieten

29 december 2023

BridgeFund, de website waar je geld leent aan het mkb, kreeg in 2023 maar liefst 100 miljoen euro binnen van beleggers.


Maximaal leenbedrag gaat omlaag

08 september 2023

Door de inflatie passen de kredietverleners het maximale leenbedrag aan.


MKB zoekt financiering steeds vaker buiten traditionele banken

13 augustus 2023

Ondernemers die op zoek zijn naar financiering doen steeds vaker beroep op spelers buiten de banksector.


Lenen bij de autodealer is meestal duurder

10 juli 2023

Wie op zoek is naar een lening voor een nieuwe auto, is meestal het goedkoopst af bij een gespecialiseerde kredietverstrekker.


Persoonlijke leningen flink duurder

24 april 2023

De hogere rente sijpelt ook door naar de consumptieve kredieten, die traditioneel een nog hogere rentevoet hanteren.


Zo leen je als particulier geld voor grote uitgaven

25 maart 2023

Blijkt het repareren van je kapotte auto de moeite niet meer waard te zijn? Wil je op korte termijn een nieuwe fiets bestellen voor je kinderen?


BKR gaat hypotheekschuld registreren waardoor huizenbezitters vrezen voor hun privacy

12 december 2022

Vanaf volgend jaar wil het Bureau Krediet Registratie ook de hypotheekschulden die miljoenen Nederlanders hebben bij gaan houden.


De voor- en nadelen van het afsluiten van een persoonlijke lening

27 oktober 2022

Een persoonlijke lening kan soms handig zijn als je een grote aankoop moet doen, maar daar niet de financiële middelen voor hebt.


Rente over studielening zorgt voor veel onvrede bij studentenbonden

19 oktober 2022

Per 1 januari 2023 wordt de rente over de studielening verhoogd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl