Je bent hier: Home > Nieuws > Let op voor dure zakelijke kredieten

Let op voor dure zakelijke kredieten

Let op voor dure zakelijke kredieten

18 oktober 2018

Via het internet kan je als MKB'er heel snel een zakelijk krediet regelen. Het gewenste geld kan de volgende dag al op je rekening staan. Maar wees wel op je hoede voor extreem hoge rentetarieven!

Traditionele banken durven weleens hoge eisen stellen bij zakelijke kredieten. Zo kan het zijn dat je onderneming al minstens 2 jaren moet bestaan, er kan een minimum omzet worden vereist, jaarrekeningen enzovoorts. Kleine startende ondernemingen zoeken daarom steeds vaker hun toevlucht tot de online bedrijfskredieten die worden aangeboden door ondermeer Funding Circle, Swishfund of BridgeFund.

Kenmerkend aan veel van deze fintech financiers is het feit dat ze erg snel werken. In sommige gevallen kan het geld de dag na de aanvraag al op je rekening staan.

In tegenstelling tot flitskredieten voor particulieren wordt de markt voor zakelijke leningen niet gereguleerd door de AFM. De spelers hebben dus vrij spel en dat is ook te zien aan sommige rentevoeten die gehanteerd worden. In sommige gevallen is er zelfs sprake van een jaarlijkse rente boven de 15 procent.

Het blijft daarom erg belangrijk om de voorwaarden van zakelijke leningen goed te vergelijken. Maak een afweging op basis van bijvoorbeeld de looptijd, het bedrag van de lening, de rentevoet, bijkomende dossierkosten, de aflossingsvoorwaarden enzovoorts.

Bij sommige aanbieders kan je bijvoorbeeld op slechts 2 jaren lenen, bij anderen leen je dan weer op 5 jaren. Bij sommige aanbieders kan je lenen tegen 3 tot 8 procent, bij anderen betaal je 15 tot 20%. Door de bank genomen kan je stellen dat de rentevoet hoger ligt als er weinig voorwaarden gesteld worden, zoals bijvoorbeeld het overmaken van jaarcijfers of het reeds realiseren van een aanzienlijke omzet.


Laatste artikels over Leningen


Een zakelijk krediet voor een auto

07 februari 2019

Startende ondernemers die een auto willen financieren met een zakelijk krediet zonder jaarcijfers kunnen zich wenden tot een digitale speler op de markt.
Lees meer


Start nu met het aflossen van je aflossingsvrije hypotheek

25 december 2018

Vanaf de jaren 90 van de vorige eeuw werden steeds meer huizen verkocht met een gedeeltelijke of soms zelfs geheel aflossingsvrije hypotheek.
Lees meer


Zal ik een flitslening afsluiten als ik aan het eind van de maand geld tekortkom?

30 november 2018

Als je op een bepaald moment geld tekort komt of geen geld hebt voor een onverwachte uitgave dan kun je via het internet een zogenaamd flitskrediet of minilening afsluiten.
Lees meer


Funding Circle is beste crowdfundplatform 2018

15 november 2018

Vorige week werden de Cashcow Awards 2018 uitgereikt. In de categorie crowdfunding ging Funding Circle met de hoofdprijs naar huis.
Lees meer


Funding Circle verstrekt al meer dan 55 miljoen euro aan leningen in 2018

02 november 2018

Funding Circle, een wereldwijde marktplaats voor zakelijke kredieten, heeft in Nederland in 2018 al meer dan 55,7 miljoen euro uitgeleend.
Lees meer
geld lenen kost geld