Je bent hier: Home > Nieuws > Let op voor dure zakelijke kredieten

Let op voor dure zakelijke kredieten

Let op voor dure zakelijke kredieten

18 oktober 2018 - door Redactie

Via het internet kan je als MKB'er heel snel een zakelijk krediet regelen. Het gewenste geld kan de volgende dag al op je rekening staan. Maar wees wel op je hoede voor extreem hoge rentetarieven!

Traditionele banken durven weleens hoge eisen stellen bij zakelijke kredieten. Zo kan het zijn dat je onderneming al minstens 2 jaren moet bestaan, er kan een minimum omzet worden vereist, jaarrekeningen enzovoorts. Kleine startende ondernemingen zoeken daarom steeds vaker hun toevlucht tot de online bedrijfskredieten die worden aangeboden door ondermeer Funding Circle, Swishfund of BridgeFund.

Kenmerkend aan veel van deze fintech financiers is het feit dat ze erg snel werken. In sommige gevallen kan het geld de dag na de aanvraag al op je rekening staan.

In tegenstelling tot flitskredieten voor particulieren wordt de markt voor zakelijke leningen niet gereguleerd door de AFM. De spelers hebben dus vrij spel en dat is ook te zien aan sommige rentevoeten die gehanteerd worden. In sommige gevallen is er zelfs sprake van een jaarlijkse rente boven de 15 procent.

Het blijft daarom erg belangrijk om de voorwaarden van zakelijke leningen goed te vergelijken. Maak een afweging op basis van bijvoorbeeld de looptijd, het bedrag van de lening, de rentevoet, bijkomende dossierkosten, de aflossingsvoorwaarden enzovoorts.

Bij sommige aanbieders kan je bijvoorbeeld op slechts 2 jaren lenen, bij anderen leen je dan weer op 5 jaren. Bij sommige aanbieders kan je lenen tegen 3 tot 8 procent, bij anderen betaal je 15 tot 20%. Door de bank genomen kan je stellen dat de rentevoet hoger ligt als er weinig voorwaarden gesteld worden, zoals bijvoorbeeld het overmaken van jaarcijfers of het reeds realiseren van een aanzienlijke omzet.

Finst

Laatste artikels over Leningen


BridgeFund haalde 100 miljoen euro op voor zakelijke kredieten

29 december 2023

BridgeFund, de website waar je geld leent aan het mkb, kreeg in 2023 maar liefst 100 miljoen euro binnen van beleggers.


Maximaal leenbedrag gaat omlaag

08 september 2023

Door de inflatie passen de kredietverleners het maximale leenbedrag aan.


MKB zoekt financiering steeds vaker buiten traditionele banken

13 augustus 2023

Ondernemers die op zoek zijn naar financiering doen steeds vaker beroep op spelers buiten de banksector.


Lenen bij de autodealer is meestal duurder

10 juli 2023

Wie op zoek is naar een lening voor een nieuwe auto, is meestal het goedkoopst af bij een gespecialiseerde kredietverstrekker.


Persoonlijke leningen flink duurder

24 april 2023

De hogere rente sijpelt ook door naar de consumptieve kredieten, die traditioneel een nog hogere rentevoet hanteren.


Zo leen je als particulier geld voor grote uitgaven

25 maart 2023

Blijkt het repareren van je kapotte auto de moeite niet meer waard te zijn? Wil je op korte termijn een nieuwe fiets bestellen voor je kinderen?


BKR gaat hypotheekschuld registreren waardoor huizenbezitters vrezen voor hun privacy

12 december 2022

Vanaf volgend jaar wil het Bureau Krediet Registratie ook de hypotheekschulden die miljoenen Nederlanders hebben bij gaan houden.


De voor- en nadelen van het afsluiten van een persoonlijke lening

27 oktober 2022

Een persoonlijke lening kan soms handig zijn als je een grote aankoop moet doen, maar daar niet de financiële middelen voor hebt.


Rente over studielening zorgt voor veel onvrede bij studentenbonden

19 oktober 2022

Per 1 januari 2023 wordt de rente over de studielening verhoogd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl