Je bent hier: Home > Nieuws > Funding Circle verstrekt al meer dan 55 miljoen euro aan leningen in 2018

Funding Circle verstrekt al meer dan 55 miljoen euro aan leningen in 2018

Funding Circle verstrekt al meer dan 55 miljoen euro aan leningen in 2018

02 november 2018

Funding Circle, een wereldwijde marktplaats voor zakelijke kredieten, heeft in Nederland in 2018 al meer dan 55,7 miljoen euro uitgeleend.

Funding Circle brengt investeerders en ondernemingen samen op een online platform. Investeerders zijn op zoek naar een hogere rente dan wat ze op een spaarrekening kunnen krijgen en kiezen daarom voor het financieren van zakelijke kredieten via online platformen. Deze vorm van peer-to-peer lending wordt steeds populairder. Wereldwijd verzamelde Funding Circle al meer dan 85.000 investeerders die samen meer dan 6,7 miljard euro hebben uitgeleend. In Nederland werd in totaal al meer dan 110 miljoen euro uitgeleend.

Jeroen Broekema, Directeur van Funding Circle Nederland, zegt dat het de ambitie is om de eerste keuze te worden voor zakelijke kredieten aan kleine ondernemingen in Nederland.  Voor investeerders wil Funding Circle eerlijke rendementen blijven genereren.

In 2018 kunnen investeerders rekenen op een rendement van zo'n 6,4 à 8,4%. Wie geld wil investeren kan dit beter verdelen over verschillende projecten die geld willen ophalen. Zo wordt het risico op wanbetalingen sterk terug gedrongen. Bij zo'n 2,2 tot 4,2% van de leningen zijn er namelijk terugbetalingsproblemen. Dit percentage ligt laag omdat de analisten van Funding Circle eerst een kredietbeoordeling maken vooraleer projecten op de website worden gepubliceerd. Deze projecten krijgen bovendien een kredietklasse mee die de rente zal bepalen: hoe hoger het risico, hoe hoger de rente. Investeerders kunnen dus zelf kiezen hoeveel risico ze willen lopen.

In Nederland werden op deze manier al meer dan 2.500 ondernemingen geholpen. Funding Circle leent alleen geld uit aan bedrijven die minimaal 2 jaren bestaan en een omzet genereren van minimaal 30.000 euro per jaar. Uit de statistieken blijkt dat er vooral geleend wordt door gevestigde ondernemingen: de gemiddelde ontlener bestaat reeds 13 jaar. Vooral het snelle aanvraagproces trekt deze ondernemingen over de streep. Een kredietaanvraag kan namelijk in 10 minuten worden ingediend en binnen 24u wordt al dan niet een goedkeuring gegeven.


Laatste artikels over Leningen


Een zakelijk krediet voor een auto

07 februari 2019

Startende ondernemers die een auto willen financieren met een zakelijk krediet zonder jaarcijfers kunnen zich wenden tot een digitale speler op de markt.
Lees meer


Start nu met het aflossen van je aflossingsvrije hypotheek

25 december 2018

Vanaf de jaren 90 van de vorige eeuw werden steeds meer huizen verkocht met een gedeeltelijke of soms zelfs geheel aflossingsvrije hypotheek.
Lees meer


Zal ik een flitslening afsluiten als ik aan het eind van de maand geld tekortkom?

30 november 2018

Als je op een bepaald moment geld tekort komt of geen geld hebt voor een onverwachte uitgave dan kun je via het internet een zogenaamd flitskrediet of minilening afsluiten.
Lees meer


Funding Circle is beste crowdfundplatform 2018

15 november 2018

Vorige week werden de Cashcow Awards 2018 uitgereikt. In de categorie crowdfunding ging Funding Circle met de hoofdprijs naar huis.
Lees meer
geld lenen kost geld