Je bent hier: Home > Nieuws > Funding Circle verstrekt al meer dan 55 miljoen euro aan leningen in 2018

Funding Circle verstrekt al meer dan 55 miljoen euro aan leningen in 2018

Funding Circle verstrekt al meer dan 55 miljoen euro aan leningen in 2018

02 november 2018 - door Redactie

Funding Circle, een wereldwijde marktplaats voor zakelijke kredieten, heeft in Nederland in 2018 al meer dan 55,7 miljoen euro uitgeleend.

Funding Circle brengt investeerders en ondernemingen samen op een online platform. Investeerders zijn op zoek naar een hogere rente dan wat ze op een spaarrekening kunnen krijgen en kiezen daarom voor het financieren van zakelijke kredieten via online platformen. Deze vorm van peer-to-peer lending wordt steeds populairder. Wereldwijd verzamelde Funding Circle al meer dan 85.000 investeerders die samen meer dan 6,7 miljard euro hebben uitgeleend. In Nederland werd in totaal al meer dan 110 miljoen euro uitgeleend.

Jeroen Broekema, Directeur van Funding Circle Nederland, zegt dat het de ambitie is om de eerste keuze te worden voor zakelijke kredieten aan kleine ondernemingen in Nederland.  Voor investeerders wil Funding Circle eerlijke rendementen blijven genereren.

In 2018 kunnen investeerders rekenen op een rendement van zo'n 6,4 à 8,4%. Wie geld wil investeren kan dit beter verdelen over verschillende projecten die geld willen ophalen. Zo wordt het risico op wanbetalingen sterk terug gedrongen. Bij zo'n 2,2 tot 4,2% van de leningen zijn er namelijk terugbetalingsproblemen. Dit percentage ligt laag omdat de analisten van Funding Circle eerst een kredietbeoordeling maken vooraleer projecten op de website worden gepubliceerd. Deze projecten krijgen bovendien een kredietklasse mee die de rente zal bepalen: hoe hoger het risico, hoe hoger de rente. Investeerders kunnen dus zelf kiezen hoeveel risico ze willen lopen.

In Nederland werden op deze manier al meer dan 2.500 ondernemingen geholpen. Funding Circle leent alleen geld uit aan bedrijven die minimaal 2 jaren bestaan en een omzet genereren van minimaal 30.000 euro per jaar. Uit de statistieken blijkt dat er vooral geleend wordt door gevestigde ondernemingen: de gemiddelde ontlener bestaat reeds 13 jaar. Vooral het snelle aanvraagproces trekt deze ondernemingen over de streep. Een kredietaanvraag kan namelijk in 10 minuten worden ingediend en binnen 24u wordt al dan niet een goedkeuring gegeven.

Finst

Laatste artikels over Leningen


BridgeFund haalde 100 miljoen euro op voor zakelijke kredieten

29 december 2023

BridgeFund, de website waar je geld leent aan het mkb, kreeg in 2023 maar liefst 100 miljoen euro binnen van beleggers.


Maximaal leenbedrag gaat omlaag

08 september 2023

Door de inflatie passen de kredietverleners het maximale leenbedrag aan.


MKB zoekt financiering steeds vaker buiten traditionele banken

13 augustus 2023

Ondernemers die op zoek zijn naar financiering doen steeds vaker beroep op spelers buiten de banksector.


Lenen bij de autodealer is meestal duurder

10 juli 2023

Wie op zoek is naar een lening voor een nieuwe auto, is meestal het goedkoopst af bij een gespecialiseerde kredietverstrekker.


Persoonlijke leningen flink duurder

24 april 2023

De hogere rente sijpelt ook door naar de consumptieve kredieten, die traditioneel een nog hogere rentevoet hanteren.


Zo leen je als particulier geld voor grote uitgaven

25 maart 2023

Blijkt het repareren van je kapotte auto de moeite niet meer waard te zijn? Wil je op korte termijn een nieuwe fiets bestellen voor je kinderen?


BKR gaat hypotheekschuld registreren waardoor huizenbezitters vrezen voor hun privacy

12 december 2022

Vanaf volgend jaar wil het Bureau Krediet Registratie ook de hypotheekschulden die miljoenen Nederlanders hebben bij gaan houden.


De voor- en nadelen van het afsluiten van een persoonlijke lening

27 oktober 2022

Een persoonlijke lening kan soms handig zijn als je een grote aankoop moet doen, maar daar niet de financiële middelen voor hebt.


Rente over studielening zorgt voor veel onvrede bij studentenbonden

19 oktober 2022

Per 1 januari 2023 wordt de rente over de studielening verhoogd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl