Je bent hier: Home > Nieuws > Funding Circle verstrekt al meer dan 55 miljoen euro aan leningen in 2018

Funding Circle verstrekt al meer dan 55 miljoen euro aan leningen in 2018

Funding Circle verstrekt al meer dan 55 miljoen euro aan leningen in 2018

02 november 2018

Funding Circle, een wereldwijde marktplaats voor zakelijke kredieten, heeft in Nederland in 2018 al meer dan 55,7 miljoen euro uitgeleend.

Funding Circle brengt investeerders en ondernemingen samen op een online platform. Investeerders zijn op zoek naar een hogere rente dan wat ze op een spaarrekening kunnen krijgen en kiezen daarom voor het financieren van zakelijke kredieten via online platformen. Deze vorm van peer-to-peer lending wordt steeds populairder. Wereldwijd verzamelde Funding Circle al meer dan 85.000 investeerders die samen meer dan 6,7 miljard euro hebben uitgeleend. In Nederland werd in totaal al meer dan 110 miljoen euro uitgeleend.

Jeroen Broekema, Directeur van Funding Circle Nederland, zegt dat het de ambitie is om de eerste keuze te worden voor zakelijke kredieten aan kleine ondernemingen in Nederland.  Voor investeerders wil Funding Circle eerlijke rendementen blijven genereren.

In 2018 kunnen investeerders rekenen op een rendement van zo'n 6,4 à 8,4%. Wie geld wil investeren kan dit beter verdelen over verschillende projecten die geld willen ophalen. Zo wordt het risico op wanbetalingen sterk terug gedrongen. Bij zo'n 2,2 tot 4,2% van de leningen zijn er namelijk terugbetalingsproblemen. Dit percentage ligt laag omdat de analisten van Funding Circle eerst een kredietbeoordeling maken vooraleer projecten op de website worden gepubliceerd. Deze projecten krijgen bovendien een kredietklasse mee die de rente zal bepalen: hoe hoger het risico, hoe hoger de rente. Investeerders kunnen dus zelf kiezen hoeveel risico ze willen lopen.

In Nederland werden op deze manier al meer dan 2.500 ondernemingen geholpen. Funding Circle leent alleen geld uit aan bedrijven die minimaal 2 jaren bestaan en een omzet genereren van minimaal 30.000 euro per jaar. Uit de statistieken blijkt dat er vooral geleend wordt door gevestigde ondernemingen: de gemiddelde ontlener bestaat reeds 13 jaar. Vooral het snelle aanvraagproces trekt deze ondernemingen over de streep. Een kredietaanvraag kan namelijk in 10 minuten worden ingediend en binnen 24u wordt al dan niet een goedkeuring gegeven.


Laatste artikels over Leningen


Duizenden euro's besparen door het oversluiten van een lening

19 juni 2019

Heb je in het verleden meerdere leningen afgesloten waarover je nu veel kosten betaalt? Door het samenvoegen van verschillende afgesloten leningen ben je weer in het bezit van een enkele lening met een gunstig rentetarief en een voordelige looptijd.
Lees meer


Steeds minder hypotheken met betalingsachterstand

18 mei 2019

Op een half jaar tijd daalde het aantal hypotheken met betaalachterstand verder. Sinds 2015 gaat het over zo'n 40.000 mensen die hun achterstand konden wegwerken.
Lees meer


Ondernemers vinden banken niet innovatief

10 mei 2019

De Nederlandse MKB ondernemers zien een rooskleurige toekomst voor de jonge fintech spelers. De traditionele banken krijgen het volgens hen nog zwaar te verduren.
Lees meer


Vers geld voor kleine Nederlandse ondernemingen

22 april 2019

De website voor zakelijk krediet Funding Circle krijgt een injectie van 100 miljoen euro van de Europese Investeringsbank, om uit te lenen aan Nederlandse en Duitse ondernemingen. 
Lees meer


Een zakelijk krediet voor een auto

07 februari 2019

Startende ondernemers die een auto willen financieren met een zakelijk krediet zonder jaarcijfers kunnen zich wenden tot een digitale speler op de markt.
Lees meer
geld lenen kost geld