Je bent hier: Home > Nieuws > Een verantwoord uitgavenpatroon, hoe regel ik dat ?

Een verantwoord uitgavenpatroon, hoe regel ik dat ?

Een verantwoord uitgavenpatroon, hoe regel ik dat ?

16 december 2018 - door Redactie

Geen schulden hebben of deze in ieder geval niet verder laten oplopen is iets wat veel mensen wel willen maar vaak lukt het ze niet.

Als je niet zoveel te besteden hebt kan het soms lastig zijn om de eindjes aan elkaar te knopen. Natuurlijk is het het beste om maandelijks te sparen, maar veel mensen lukt dat niet. Vaak denken ze ook dat er geen enkele mogelijkheid is om te bezuinigen. Maar soms zijn er toch nog mogelijkheden om de uitgaven wat naar beneden te krijgen.

Loop je abonnementen na

Een abonnement wordt vaak afgesloten en vervolgens loopt het achteloos jarenlang door. Vaak zijn er goedkopere alternatieven of is een abonnement niet meer relevant. Een tijdschrift dat ongelezen bij het oud papier wordt gegooid kan je opzeggen. Een reisverzekering die niet meer wordt gebruikt omdat je eigenlijk nooit meer met vakantie gaat kan je stopzetten. Bel eens naar de provider van je internetabonnement of dat van je mobiele telefoon. Vaak willen ze een leuk aanbod doen als je aangeeft te willen overstappen naar een concurrent. Of vergelijk de abonnementen voor internet, bellen en televisie.

Doe verantwoord boodschappen

Als je een beperkt budget hebt kun je niet gedachteloos boodschappen doen. Maak een lijstje van wat er nodig is en houd je daar aan. Bekijk welke producten bij de supermarkten bij jou in de buurt in de aanbieding zijn en pas je menukeuze daar op aan. Het kan soms echt de moeite waard zijn om bij verschillende supermarkten je boodschappen te doen. Artikelen zoals shampoo, waspoeder en vaatwastabletten zijn zo vaak in de aanbieding dat je die eigenlijk nooit voor de normale prijs hoeft te kopen.

Heb je het meest voordelige energiecontract?

Betaal je niet te veel voor gas en stroom? Bekijk de prijzen bij andere aanbieders of bij collectieven zoals UnitedConsumers en overweeg of het de moeite waard is om over te stappen. Vaak krijg je dan ook nog een leuke extra bonus. Er zijn mensen die jaarlijks overstappen. Hoewel het wat meer rompslomp geeft mag het en kan het je vaak toch voordeel opleveren.

Finst

Laatste artikels over Sparen


Onthuld: wat doen we met ons vakantiegeld?

25 mei 2024

Mei, de maand waarin de meeste Nederlanders een flinke som vakantiegeld krijgen. Waarvoor wordt dit geld gebruikt?


Bitvavo verlaat Duitse markt en gaat voor AFM vergunning

09 mei 2024

Bitvavo focust zich op het verkrijgen van een MiCAR-licentie in Nederland en heeft zijn diensten in Duitsland voorlopig stopgezet.


AFM wil meer regels rond BNPL en crypto apps

29 april 2024

In het jaarverslag van de toezichthouder wordt kritisch gesproken over aanbieders van 'Buy-now-pay-later' betalingen en crypto apps.


N26 stunt met hoogrentende spaarrekening in Nederland

26 maart 2024

Klanten van N26 kunnen voortaan genieten van een rente van 2,8% op hun spaargeld. Voor wie een duurder abonnement heeft, loopt de rente zelfs op tot 4%.


Jongeren gebruiken vaak contant geld

22 februari 2024

Uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat zowel jongeren als ouderen veel betalen met contant geld.


Nederland loopt voorop in betalingen met digital wallets

19 december 2023

In winkels betaal je tegenwoordig eenvoudig met je smartphone of smartwatch. In Nederland wint deze methode aan belang.


Spaarrente stijgt weer bij Rabobank

12 september 2023

Rabobank trekt de variabele spaarrente op van 1,5 procent naar 1,7 procent.


Hogere rente levert banken meer winst op

12 augustus 2023

De snelle rentestijging legt ook de winstgevendheid van de banken geen windeieren. Spaarders blijven echter nog steeds op hun honger zitten.


Binance klanten sturen miljoenen aan crypto naar Bitvavo

09 juli 2023

Op 17 juli 2023 is er op Binance geen handel meer mogelijk voor klanten uit Nederland, waardoor miljoenen aan cryptovaluta naar andere exchanges worden gestuurd.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl