Je bent hier: Home > Nieuws > Een verantwoord uitgavenpatroon, hoe regel ik dat ?

Een verantwoord uitgavenpatroon, hoe regel ik dat ?

Een verantwoord uitgavenpatroon, hoe regel ik dat ?

16 december 2018

Geen schulden hebben of deze in ieder geval niet verder laten oplopen is iets wat veel mensen wel willen maar vaak lukt het ze niet.

Als je niet zoveel te besteden hebt kan het soms lastig zijn om de eindjes aan elkaar te knopen. Natuurlijk is het het beste om maandelijks te sparen, maar veel mensen lukt dat niet. Vaak denken ze ook dat er geen enkele mogelijkheid is om te bezuinigen. Maar soms zijn er toch nog mogelijkheden om de uitgaven wat naar beneden te krijgen.

Loop je abonnementen na

Een abonnement wordt vaak afgesloten en vervolgens loopt het achteloos jarenlang door. Vaak zijn er goedkopere alternatieven of is een abonnement niet meer relevant. Een tijdschrift dat ongelezen bij het oud papier wordt gegooid kan je opzeggen. Een reisverzekering die niet meer wordt gebruikt omdat je eigenlijk nooit meer met vakantie gaat kan je stopzetten. Bel eens naar de provider van je internetabonnement of dat van je mobiele telefoon. Vaak willen ze een leuk aanbod doen als je aangeeft te willen overstappen naar een concurrent. Of vergelijk de abonnementen voor internet, bellen en televisie.

Doe verantwoord boodschappen

Als je een beperkt budget hebt kun je niet gedachteloos boodschappen doen. Maak een lijstje van wat er nodig is en houd je daar aan. Bekijk welke producten bij de supermarkten bij jou in de buurt in de aanbieding zijn en pas je menukeuze daar op aan. Het kan soms echt de moeite waard zijn om bij verschillende supermarkten je boodschappen te doen. Artikelen zoals shampoo, waspoeder en vaatwastabletten zijn zo vaak in de aanbieding dat je die eigenlijk nooit voor de normale prijs hoeft te kopen.

Heb je het meest voordelige energiecontract?

Betaal je niet te veel voor gas en stroom? Bekijk de prijzen bij andere aanbieders of bij collectieven zoals UnitedConsumers en overweeg of het de moeite waard is om over te stappen. Vaak krijg je dan ook nog een leuke extra bonus. Er zijn mensen die jaarlijks overstappen. Hoewel het wat meer rompslomp geeft mag het en kan het je vaak toch voordeel opleveren.


Laatste artikels over Sparen


Heeft sparen met deze lage spaarrente nog wel zin?

29 januari 2019

De rente is vandaag de dag nog steeds historisch laag. Je krijgt over je spaargeld nauwelijks nog een vergoeding. Is het dan wel zo verstandig om te sparen?
Lees meer


Hoe kan ik makkelijker rondkomen met mijn inkomen?

17 januari 2019

Ondanks dat het in 2019 goed gaat met de Nederlandse economie, zijn er nog steeds honderdduizenden gezinnen die moeten rondkomen van een inkomen op bijstandsniveau.
Lees meer


Help, ik heb een grote prijs gewonnen

12 november 2018

Iedereen die meespeelt in loterijen droomt van een grote klapper. Maar wat als het je werkelijk overkomt? Dan weten veel mensen vaak niet wat ze moeten doen met zoveel geld.
Lees meer


Wat is beter: Sparen of lenen?

30 oktober 2018

Als je voor een bepaalde uitgave geld nodig hebt zijn er twee mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Je kunt ervoor sparen, maar je kunt ook besluiten om er geld voor te lenen.
Lees meer
geld lenen kost geld