Je bent hier: Home > Nieuws > Ondernemers vinden banken niet innovatief

Ondernemers vinden banken niet innovatief

Ondernemers vinden banken niet innovatief

10 mei 2019

De Nederlandse MKB ondernemers zien een rooskleurige toekomst voor de jonge fintech spelers. De traditionele banken krijgen het volgens hen nog zwaar te verduren.

MKB-financieringsplatform October ondervroeg ruim 1.000 Nederlandse ondernemers naar hun ervaringen met de traditionele banksector en de nieuwe fintech spelers.

Zowat een derde van de ondernemers verwacht dat fintech spelers binnen 5 jaren de rol van traditionele banken hebben overgenomen. Het gebrek aan innovatie bij traditionele banken is voor de MKB'er een doorn in het oog. De logge structuren en oude processen zorgen bijvoorbeeld voor een lange doorlooptijd bij het goedkeuren van bedrijfskredieten

"De gemiddelde ondernemer verliest buitensporig veel tijd aan een kredietaanvraag", zegt Luuc Mannaerts, CEO van October Nederland. "Met behulp van automatisering en digitale tools kan nochtans veel tijd worden bespaard." Zowat de helft van de ondervraagde ondernemers is trouwens van mening dat online applicaties betere risico inschattingen kunnen maken dan fysieke medewerkers van banken.

Ondanks het positieve beeld over de fintech spelers zijn er nog niet zoveel ondernemers die al daadwerkelijk met deze partijen samenwerken voor zakelijke kredieten buiten de traditionele banksector. Zo'n driekwart van de ondervraagden vindt de fintech spelers op dit moment nog geen goed alternatief voor de banken.


Laatste artikels over Leningen


Duizenden euro's besparen door het oversluiten van een lening

19 juni 2019

Heb je in het verleden meerdere leningen afgesloten waarover je nu veel kosten betaalt? Door het samenvoegen van verschillende afgesloten leningen ben je weer in het bezit van een enkele lening met een gunstig rentetarief en een voordelige looptijd.
Lees meer


Steeds minder hypotheken met betalingsachterstand

18 mei 2019

Op een half jaar tijd daalde het aantal hypotheken met betaalachterstand verder. Sinds 2015 gaat het over zo'n 40.000 mensen die hun achterstand konden wegwerken.
Lees meer


Vers geld voor kleine Nederlandse ondernemingen

22 april 2019

De website voor zakelijk krediet Funding Circle krijgt een injectie van 100 miljoen euro van de Europese Investeringsbank, om uit te lenen aan Nederlandse en Duitse ondernemingen. 
Lees meer


Een zakelijk krediet voor een auto

07 februari 2019

Startende ondernemers die een auto willen financieren met een zakelijk krediet zonder jaarcijfers kunnen zich wenden tot een digitale speler op de markt.
Lees meer
geld lenen kost geld