Je bent hier: Home > Nieuws > Zakelijk krediet zonder papierwerk

Zakelijk krediet zonder papierwerk

Zakelijk krediet zonder papierwerk

23 januari 2020

Dankzij de PSD2 richtlijn kunnen ondernemers nu zakelijke leningen afsluiten zonder al te veel papierwerk.

De PSD2 richtlijn (Payment Service Directive) is een Europese richtlijn die voor meer innovatie moet zorgen op de Europese betalingsmarkt. Door de richtlijn kunnen derde partijen inzicht krijgen in de betaalrekening van consumenten.

Het financieringsplatform Floryn heeft recent een PSD2-vergunning gekregen van De Nederlandsche Bank. Floryn verstrekt online zakelijke kredieten van 10.000 euro tot wel 2 miljoen euro en richt zich daarmee op het midden- en kleinbedrijf.

De fintech Floryn werd in 2016 opgericht en kreeg dit jaar nog een kapitaalinjectie van 60 miljoen euro. Ondermeer NIBC investeerde een flink bedrag omdat er steeds meer vraag is naar zakelijke kredieten buiten de traditionele banksector.

Dankzij de PSD2-vergunning kunnen aanvragen voor zakelijke leningen snel en efficiënt behandeld worden. Om een kredietdossier te kunnen beoordelen vraagt Floryn de bankafschriften op van het laatste half jaar. Nu moet de ontlener deze zelf aanleveren, wat voor wat extra administratieve rompslomp zorgt. Dankzij PSD2 kunnen ontleners nu met een druk op de knop toegang geven tot hun betaaldata, waardoor het hele proces van de kredietaanvraag vlotter verloopt.

Floryn zal de PSD2 functionaliteiten in het huidige kwartaal implementeren.


Laatste artikels over Leningen


Amazon en Goldman Sachs gaan zakelijke kredieten aanbieden

03 februari 2020

Goldman Sachs heeft vergevorderde plannen om via Amazon zakelijke kredieten aan te bieden in de VS.
Lees meer


Hypotheek oversluiten zorgt voor grote besparingen

16 januari 2020

Uit een onderzoek van SNS blijkt dat een gemiddelde Nederlandse huizenbezitter maandelijks tot wel 224 euro kan besparen door te kiezen voor een oversluiting van de hypotheek.
Lees meer


Waar moet je op letten bij een persoonlijke lening?

11 december 2019

Wil je extra geld lenen voor een nieuwe badkamer of de aankoop van een auto? Dan kun je een persoonlijke lening aangaan. Maar hoe zit het met de rentes van zulke leningen en met welke andere belangrijke informatie moet je rekening houden?
Lees meer


Eigen huis haast onbetaalbaar voor eenverdiener

25 november 2019

Uit een onderzoek van De Hypotheker blijkt dat alleenstaanden haast geen betaalbare woningen meer kunnen vinden.
Lees meer