Je bent hier: Home > Nieuws > Amazon en Goldman Sachs gaan zakelijke kredieten aanbieden

Amazon en Goldman Sachs gaan zakelijke kredieten aanbieden

Amazon en Goldman Sachs gaan zakelijke kredieten aanbieden

03 februari 2020

Goldman Sachs heeft vergevorderde plannen om via Amazon zakelijke kredieten aan te bieden in de VS.

Amazon heeft nu ook al een intern platform waarbij geld geleend worden aan bedrijven die hun producten via de Amazon website verkopen. Op basis van de verkoopscijfers kan Amazon snel beslissen of een bedrijf een krediet zou moeten krijgen om zijn activiteiten verder te ontplooien. Het geld kan bijvoorbeeld gebruikt worden om de voorraad op te bouwen of om te adverteren.

Amazon Lending bestaat sinds 2011 en geeft leningen van 12 maanden of minder. De uitgeleende bedragen beginnen vanaf $1.000 maar lopen op tot zelfs $750.000.

Amazon heeft momenteel voor zo'n 863 miljoen dollar aan leningen uitstaan. Door samen te werken met Goldman Sachs zou Amazon zijn aanbod aan zakelijke leningen enorm kunnen uitbreiden. Hierdoor zou het platform ook aantrekkelijk kunnen worden voor het midden-en kleinbedrijf dat niet op Amazon verkoopt.

Goldman Sachs probeert nieuwe inkomstenbronnen aan te boren en diversifieert zich weg van alleen trading en investment banking. Eerder in 2019 kondigde de bank al een samenwerking aan met Apple om een creditcard te lanceren, waardoor de bank meteen toegang kreeg tot de Apple gebruikers. Volgens waarnemers zou een groot deel van de uitstaande consumentenleningen op de Goldman balans bestaan uit creditcard schulden. Lees: Apple lanceert eigen creditcard.


Laatste artikels over Leningen


Zakelijk krediet zonder papierwerk

23 januari 2020

Dankzij de PSD2 richtlijn kunnen ondernemers nu zakelijke leningen afsluiten zonder al te veel papierwerk.
Lees meer


Hypotheek oversluiten zorgt voor grote besparingen

16 januari 2020

Uit een onderzoek van SNS blijkt dat een gemiddelde Nederlandse huizenbezitter maandelijks tot wel 224 euro kan besparen door te kiezen voor een oversluiting van de hypotheek.
Lees meer


Waar moet je op letten bij een persoonlijke lening?

11 december 2019

Wil je extra geld lenen voor een nieuwe badkamer of de aankoop van een auto? Dan kun je een persoonlijke lening aangaan. Maar hoe zit het met de rentes van zulke leningen en met welke andere belangrijke informatie moet je rekening houden?
Lees meer


Eigen huis haast onbetaalbaar voor eenverdiener

25 november 2019

Uit een onderzoek van De Hypotheker blijkt dat alleenstaanden haast geen betaalbare woningen meer kunnen vinden.
Lees meer