Je bent hier: Home > Nieuws > Apple lanceert eigen credit card

Apple lanceert eigen credit card

Apple lanceert eigen credit card

04 april 2019

Apple lanceert in de zomer in de VS zijn eigen credit card. Achter de schermen wordt er wel samengewerkt met Goldman Sachs en Mastercard.

De Apple Card is in eerste instantie bedoeld om te gebruiken in de 'wallet' app op iPhones. Via Apple Pay kan je zo makkelijk betalen in winkels of online.

Apple zegt zelf dat ze de creditcard opnieuw uitvinden. Er zullen geen kosten worden aangerekend zoals uitgiftekosten of beheerskosten. Alleen zal er wel een rente worden aangerekend als je nog een openstaand saldo hebt. Op het einde van de maand volgt namelijk de afrekening van al je aankopen en als je dit niet meteen kan betalen blijft er een saldo open staan. In de wallet app zal je kunnen kiezen om reeds een deel af te betalen en je krijgt dan ook meteen te zien hoeveel rente je zou moeten ophoesten.

De virtuele Apple Card zal je in enkele minuten kunnen aanvragen via de Wallet app. Er zal een uniek nummer gegenereerd worden dat in het 'secure element' van je iPhone bewaard wordt. Om een betaling uit te voeren is het unieke nummer nodig, samen met een tijdelijke beveiligscode die de iPhone telkens zal genereren. Een betaling autoriseren doe je via Face ID of Touch ID dus als je smartphone gestolen wordt kunnen de dieven hier niet mee betalen.

Je krijgt een melding telkens als er een betaling is uitgevoerd, dus als hackers er toch in geslaagd zijn om je gegevens te stelen dan kan je dit meteen laten weten. Er zullen ook notificaties gestuurd worden als er verdachte betalingen zijn, zodat je kan bevestigen dat je deze betaling wel werkelijk zelf gedaan hebt.

Verder zal je in de wallet app allerlei statistieken kunnen raadplegen. Je kan zien waar je geld hebt uitgegeven en al je uitgaven worden ook in categorieën ondergebracht zoals bijvoorbeeld eten en drank, entertainment of shopping. 

De Apple Card heeft naast een virtuele versie ook een echte plastic card die je kan gebruiken in fysieke winkels. Uniek is dat hierop geen kaartnummer of CVC code zal staan.

Daily Cash

Apple introduceert ook een eigen cashback systeem, waarbij je bij elke betaling een deeltje zal terugkrijgen in Daily Cash. Dat bedrag kan je dan gewoon via Apple Pay uitgeven. Bij betalingen op de Apple website of in de App store zal je 3% terug krijgen. Telkens je Apple Pay gebruikt zal je 2% terugkrijgen en voor betalingen met de plastic Apple Card zal je 1% terug krijgen.

Cashback betalingen zijn mogelijk omdat de winkelier telkens een percentage van de transactie moet betalen aan de creditcardmaatschappij. Winkeliers betalen al snel 2,5% per transactie en deze kosten liggen vele malen hoger dan betalingen met een pinpas. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat winkeliers niet zo'n fan zijn van de creditcard, maar ze zullen deze mogelijkheid wel moeten aanbieden omdat klanten anders misschien naar concurrenten trekken waar creditcard betalingen wel mogelijk zijn.

Daarnaast worden cashback betalingen nog gefinancierd door de vele kosten die creditcardmaatschappijen aanrekenen, zoals een jaarlijkse bijdrage. In het geval van Apple zijn er geen kosten. Er wordt alleen een rentevoet aangerekend op het openstaande saldo. Door het invoeren van het cashback programma met duidelijke statistieken worden klanten wel aangespoord om zoveel mogelijk te betalen met hun Apple Card. Hierdoor zal de kans groter worden dat ze op het einde van de maand een openstaand saldo zullen hebben. Op dat openstaand saldo wordt vervolgens een hoge intrestvoet aangerekend. In het geval van Apple zal het gaan over 13,24% tot 24.24% op jaarbasis.


Laatste artikels over Kredietkaarten


Waarom worden prepaid creditcards soms niet aanvaard?

11 juni 2019

Bij het huren van een auto of het boeken van een hotel worden prepaid creditcards soms niet aanvaard. Hoe komt dit eigenlijk?
Lees meer


Zo gebruik je je creditcard op een verantwoorde manier

15 februari 2019

Een creditcard is reuze handig. Je kunt er online aankopen mee betalen en in het buitenland mee afrekenen zonder dat je vreemd geld op zak hoeft te hebben.
Lees meer


Wat is het alternatief voor een creditcard?

11 december 2018

Steeds meer mensen hebben een creditcard. Dit betaalmiddel is erg handig voor het doen van betalingen in het buitenland of voor het betalen van online aankopen.
Lees meer


Hoe houd ik mijn creditcard uitgaven binnen de perken?

05 november 2018

Steeds meer mensen winkelen online en steeds meer mensen hebben voor dat doel een creditcard. En de meeste creditcards hebben een bestedingslimiet van 2.500 euro of meer.
Lees meer
geld lenen kost geld