Je bent hier: Home > Nieuws > Apple lanceert eigen credit card

Apple lanceert eigen credit card

Apple lanceert eigen credit card

04 april 2019 - door Redactie

Apple lanceert in de zomer in de VS zijn eigen credit card. Achter de schermen wordt er wel samengewerkt met Goldman Sachs en Mastercard.

De Apple Card is in eerste instantie bedoeld om te gebruiken in de 'wallet' app op iPhones. Via Apple Pay kan je zo makkelijk betalen in winkels of online.

Apple zegt zelf dat ze de creditcard opnieuw uitvinden. Er zullen geen kosten worden aangerekend zoals uitgiftekosten of beheerskosten. Alleen zal er wel een rente worden aangerekend als je nog een openstaand saldo hebt. Op het einde van de maand volgt namelijk de afrekening van al je aankopen en als je dit niet meteen kan betalen blijft er een saldo open staan. In de wallet app zal je kunnen kiezen om reeds een deel af te betalen en je krijgt dan ook meteen te zien hoeveel rente je zou moeten ophoesten.

De virtuele Apple Card zal je in enkele minuten kunnen aanvragen via de Wallet app. Er zal een uniek nummer gegenereerd worden dat in het 'secure element' van je iPhone bewaard wordt. Om een betaling uit te voeren is het unieke nummer nodig, samen met een tijdelijke beveiligscode die de iPhone telkens zal genereren. Een betaling autoriseren doe je via Face ID of Touch ID dus als je smartphone gestolen wordt kunnen de dieven hier niet mee betalen.

Je krijgt een melding telkens als er een betaling is uitgevoerd, dus als hackers er toch in geslaagd zijn om je gegevens te stelen dan kan je dit meteen laten weten. Er zullen ook notificaties gestuurd worden als er verdachte betalingen zijn, zodat je kan bevestigen dat je deze betaling wel werkelijk zelf gedaan hebt.

Verder zal je in de wallet app allerlei statistieken kunnen raadplegen. Je kan zien waar je geld hebt uitgegeven en al je uitgaven worden ook in categorieën ondergebracht zoals bijvoorbeeld eten en drank, entertainment of shopping. 

De Apple Card heeft naast een virtuele versie ook een echte plastic card die je kan gebruiken in fysieke winkels. Uniek is dat hierop geen kaartnummer of CVC code zal staan.

Daily Cash

Apple introduceert ook een eigen cashback systeem, waarbij je bij elke betaling een deeltje zal terugkrijgen in Daily Cash. Dat bedrag kan je dan gewoon via Apple Pay uitgeven. Bij betalingen op de Apple website of in de App store zal je 3% terug krijgen. Telkens je Apple Pay gebruikt zal je 2% terugkrijgen en voor betalingen met de plastic Apple Card zal je 1% terug krijgen.

Cashback betalingen zijn mogelijk omdat de winkelier telkens een percentage van de transactie moet betalen aan de creditcardmaatschappij. Winkeliers betalen al snel 2,5% per transactie en deze kosten liggen vele malen hoger dan betalingen met een pinpas. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat winkeliers niet zo'n fan zijn van de creditcard, maar ze zullen deze mogelijkheid wel moeten aanbieden omdat klanten anders misschien naar concurrenten trekken waar creditcard betalingen wel mogelijk zijn.

Daarnaast worden cashback betalingen nog gefinancierd door de vele kosten die creditcardmaatschappijen aanrekenen, zoals een jaarlijkse bijdrage. In het geval van Apple zijn er geen kosten. Er wordt alleen een rentevoet aangerekend op het openstaande saldo. Door het invoeren van het cashback programma met duidelijke statistieken worden klanten wel aangespoord om zoveel mogelijk te betalen met hun Apple Card. Hierdoor zal de kans groter worden dat ze op het einde van de maand een openstaand saldo zullen hebben. Op dat openstaand saldo wordt vervolgens een hoge intrestvoet aangerekend. In het geval van Apple zal het gaan over 13,24% tot 24.24% op jaarbasis.

Finst

Laatste artikels over Kredietkaarten


Neobank bunq lanceert gratis creditcards

21 december 2023

Finn is de naam van de nieuwe persoonlijke assistent van bunq. Via een chatfunctie krijg je snel antwoorden op al je vragen.


Inchecken met creditcard in OV op steeds meer plekken mogelijk

09 oktober 2022

In steeds meer regio’s kunnen reizigers niet alleen met hun OV-chipkaart, maar ook met een creditcard, bankpas, mobiele telefoon of smartwatch contactloos in- en uitchecken.


Contant geld blijft populair

15 juni 2021

Ondanks een toename van het elektronisch betalen, zal contant betalen nog een tijdje belangrijk blijven.


Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

30 september 2020

Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.


Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.


Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.


2 miljard dollar zoek bij betalingsverwerker Wirecard

19 juni 2020

De Duitse betaalgigant Wirecard moest opbiechten dat het 2 miljard dollar niet meer kan vinden. Op de beurs wordt het aandeel fors afgestraft.


Coronacrisis zorgt voor doorbraak contactloos betalen

15 juni 2020

Uit cijfers van Mastercard blijkt dat 78% van alle transacties in Europa contactloos gebeurde.



geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl