Je bent hier: Home > Nieuws > Steeds meer prepaid creditcards in omloop

Steeds meer prepaid creditcards in omloop

Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020 - door Redactie

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.

Bij een klassieke bankrekening krijg je een betaalpas, zodat je op fysieke winkelpunten kan betalen. De meeste neobanken zoals N26 bieden dit niet aan. Wel bieden ze meestal een IBAN rekening aan, waarbij de gebruikers een gratis prepaid creditcard krijgen.

Een prepaid creditcard werkt op dezelfde manier als een gewone betaalpas, omdat er geen krediet aan te pas komt. Je kan alleen het saldo uitgeven dat je op de kaart hebt opgeladen, of het saldo van een gekoppelde rekening zoals dat het geval is bij de neobanken.

Doordat de meeste neobanken gratis rekeningen aanbieden, groeit het aantal gebruikers ook enorm. Zo telde N26 al meer dan 5 miljoen gebruikers bij de start van het jaar. Soms worden mensen zelfs klant omdat ze een gratis prepaid creditcard willen hebben, die bij de meeste reguliere aanbieders jaarlijks geld kost.

Het enige nadeel van deze creditcards is dat je ze meestal niet kan gebruiken als borgstelling, bijvoorbeeld bij het boeken van een hotel of het huren van een auto. Dit komt uiteraard omdat er geen krediet aan verbonden is. De verkoper moet dan inschatten of de klant zelf over voldoende financiële middelen beschikt gezien de kredietmaatschappij de kosten nooit eerst zelf zal betalen.

Finst

Laatste artikels over Kredietkaarten


Neobank bunq lanceert gratis creditcards

21 december 2023

Finn is de naam van de nieuwe persoonlijke assistent van bunq. Via een chatfunctie krijg je snel antwoorden op al je vragen.


Inchecken met creditcard in OV op steeds meer plekken mogelijk

09 oktober 2022

In steeds meer regio’s kunnen reizigers niet alleen met hun OV-chipkaart, maar ook met een creditcard, bankpas, mobiele telefoon of smartwatch contactloos in- en uitchecken.


Contant geld blijft populair

15 juni 2021

Ondanks een toename van het elektronisch betalen, zal contant betalen nog een tijdje belangrijk blijven.


Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

30 september 2020

Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.


Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.


2 miljard dollar zoek bij betalingsverwerker Wirecard

19 juni 2020

De Duitse betaalgigant Wirecard moest opbiechten dat het 2 miljard dollar niet meer kan vinden. Op de beurs wordt het aandeel fors afgestraft.


Coronacrisis zorgt voor doorbraak contactloos betalen

15 juni 2020

Uit cijfers van Mastercard blijkt dat 78% van alle transacties in Europa contactloos gebeurde.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl