Je bent hier: Home > Nieuws > Steeds meer prepaid creditcards in omloop

Steeds meer prepaid creditcards in omloop

Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.

Bij een klassieke bankrekening krijg je een betaalpas, zodat je op fysieke winkelpunten kan betalen. De meeste neobanken zoals N26 bieden dit niet aan. Wel bieden ze meestal een IBAN rekening aan, waarbij de gebruikers een gratis prepaid creditcard krijgen.

Een prepaid creditcard werkt op dezelfde manier als een gewone betaalpas, omdat er geen krediet aan te pas komt. Je kan alleen het saldo uitgeven dat je op de kaart hebt opgeladen, of het saldo van een gekoppelde rekening zoals dat het geval is bij de neobanken.

Doordat de meeste neobanken gratis rekeningen aanbieden, groeit het aantal gebruikers ook enorm. Zo telde N26 al meer dan 5 miljoen gebruikers bij de start van het jaar. Soms worden mensen zelfs klant omdat ze een gratis prepaid creditcard willen hebben, die bij de meeste reguliere aanbieders jaarlijks geld kost.

Het enige nadeel van deze creditcards is dat je ze meestal niet kan gebruiken als borgstelling, bijvoorbeeld bij het boeken van een hotel of het huren van een auto. Dit komt uiteraard omdat er geen krediet aan verbonden is. De verkoper moet dan inschatten of de klant zelf over voldoende financiële middelen beschikt gezien de kredietmaatschappij de kosten nooit eerst zelf zal betalen.

Een andere sterk groeiende niche vinden we in de bitcoin prepaid creditcards. Hier kan de gebruiker zijn cryptocurrency opladen, waarna deze onmiddellijk in euro worden omgezet. Zo kunnen ze via de kaart overal uitgegeven worden.


Laatste artikels over Kredietkaarten


Mastercard gaat cryptocurrencies aanvaarden

11 februari 2021

Betalingsverwerker Mastercard gaat dit jaar cryptomunten mogelijk maken op zijn netwerk. Hierdoor kunnen consumenten betalen zonder de cryptocurrency om te zetten naar euro's of dollars.
Lees meer


Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

30 september 2020

Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.
Lees meer


Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.
Lees meer


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken