Je bent hier: Home > Nieuws > N26 telt al meer dan 5 miljoen gebruikers

N26 telt al meer dan 5 miljoen gebruikers

N26 telt al meer dan 5 miljoen gebruikers

27 januari 2020

De Duitse mobiele bank N26 heeft in het afgelopen half jaar ruim 1,5 nieuwe klanten gemaakt en groeit dus heel sterk binnen Europa.

In de zomer van 2019 maakte N26 nog bekend dat er 3,5 miljoen gebruikers waren. Een half jaar later is dat aantal al opgelopen tot 5 miljoen gebruikers. N26 werd in 2013 opgericht en trok in 2019 meer klanten aan dan in alle jaren voordien.

De bank maakt geen gedetailleerde cijfers bekend, maar licht wel toe dat ze het sterkst groeit in Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk, gevolgd door Italië en Spanje. In 2019 werd ook de stap naar de VS gezet maar daar zijn nog geen resultaten over bekend gemaakt. Dit jaar staat ondermeer de lancering in Brazilië op het programma.

N26 kan vooral klanten winnen door de gratis bankrekening, waar ook een gratis Mastercard debit aan gekoppeld wordt. Op deze manier kan de bank sterk concurreren met aanbieders van prepaid creditcards, die vaak hoge kosten aanrekenen. Daarnaast is de app heel belangrijk en veel uitgebreider dan wat traditionele banken aanbieden. Je kan ook makkelijk nieuwe accounts aanmaken die je zelfs kan delen met andere mensen, wat handig kan zijn als je bijvoorbeeld samen op reis gaat.

N26 is momenteel één van de hoogst gewaardeerde fintechs uit Europa. In juli 2019 werd nog 470 miljoen dollar opgehaald en werd de bank gewaardeerd op zo'n 3,5 miljard dollar. CEO Valentin Stalf zegt dat een beursgang mogelijk is binnen de vijf jaar en mikt op termijn op wel 100 miljoen gebruikers.

Bezoek de N26 website.


Laatste artikels over Kredietkaarten


Cryptopay rolt nieuwe prepaid creditcards eindelijk uit

03 juni 2020

Het cryptocurrency bedrijf Cryptopay heeft na meer dan twee jaren eindelijk zijn prepaid creditcard weer op de markt gebracht.
Lees meer


Waarom contant geld nog niet voorbij is

20 mei 2020

Het coronavirus heeft een enorme invloed op de manier waarop we onze betalingen verrichten. Contant geld wordt bijvoorbeeld flink vermeden.
Lees meer


N26 haalt opnieuw 100 miljoen dollar op

05 mei 2020

De mobiele bank N26 haalt in een nieuwe ronde 100 miljoen dollar op, om goed gewapend de naschokken van de coronacrisis het hoofd te kunnen bieden.
Lees meer


Fold prepaid creditcard pakt uit met bitcoin rewards

14 april 2020

De startup Fold lanceert weldra een Visa creditcard die gebruikers bij aankopen zal belonen in bitcoins.
Lees meer


ICS medewerker steelt geld van klanten

07 april 2020

Een medewerker van International Card Services heeft bijna 25.000 euro gestolen van klanten.
Lees meer