Je bent hier: Home > Nieuws > N26 telt al meer dan 5 miljoen gebruikers

N26 telt al meer dan 5 miljoen gebruikers

N26 telt al meer dan 5 miljoen gebruikers

27 januari 2020

De Duitse mobiele bank N26 heeft in het afgelopen half jaar ruim 1,5 nieuwe klanten gemaakt en groeit dus heel sterk binnen Europa.

In de zomer van 2019 maakte N26 nog bekend dat er 3,5 miljoen gebruikers waren. Een half jaar later is dat aantal al opgelopen tot 5 miljoen gebruikers. N26 werd in 2013 opgericht en trok in 2019 meer klanten aan dan in alle jaren voordien.

De bank maakt geen gedetailleerde cijfers bekend, maar licht wel toe dat ze het sterkst groeit in Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk, gevolgd door Italië en Spanje. In 2019 werd ook de stap naar de VS gezet maar daar zijn nog geen resultaten over bekend gemaakt. Dit jaar staat ondermeer de lancering in Brazilië op het programma.

N26 kan vooral klanten winnen door de gratis bankrekening, waar ook een gratis Mastercard debit aan gekoppeld wordt. Op deze manier kan de bank sterk concurreren met aanbieders van prepaid creditcards, die vaak hoge kosten aanrekenen. Daarnaast is de app heel belangrijk en veel uitgebreider dan wat traditionele banken aanbieden. Je kan ook makkelijk nieuwe accounts aanmaken die je zelfs kan delen met andere mensen, wat handig kan zijn als je bijvoorbeeld samen op reis gaat.

N26 is momenteel één van de hoogst gewaardeerde fintechs uit Europa. In juli 2019 werd nog 470 miljoen dollar opgehaald en werd de bank gewaardeerd op zo'n 3,5 miljard dollar. CEO Valentin Stalf zegt dat een beursgang mogelijk is binnen de vijf jaar en mikt op termijn op wel 100 miljoen gebruikers.

Bezoek de N26 website.


Laatste artikels over Kredietkaarten


Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

30 september 2020

Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.
Lees meer


Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.
Lees meer


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.
Lees meer


Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.
Lees meer


2 miljard dollar zoek bij betalingsverwerker Wirecard

19 juni 2020

De Duitse betaalgigant Wirecard moest opbiechten dat het 2 miljard dollar niet meer kan vinden. Op de beurs wordt het aandeel fors afgestraft.
Lees meer