Je bent hier: Home > Nieuws > N26 telt al meer dan 5 miljoen gebruikers

N26 telt al meer dan 5 miljoen gebruikers

N26 telt al meer dan 5 miljoen gebruikers

27 januari 2020

De Duitse mobiele bank N26 heeft in het afgelopen half jaar ruim 1,5 nieuwe klanten gemaakt en groeit dus heel sterk binnen Europa.

In de zomer van 2019 maakte N26 nog bekend dat er 3,5 miljoen gebruikers waren. Een half jaar later is dat aantal al opgelopen tot 5 miljoen gebruikers. N26 werd in 2013 opgericht en trok in 2019 meer klanten aan dan in alle jaren voordien.

De bank maakt geen gedetailleerde cijfers bekend, maar licht wel toe dat ze het sterkst groeit in Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk, gevolgd door Italië en Spanje. In 2019 werd ook de stap naar de VS gezet maar daar zijn nog geen resultaten over bekend gemaakt. Dit jaar staat ondermeer de lancering in Brazilië op het programma.

N26 kan vooral klanten winnen door de gratis bankrekening, waar ook een gratis Mastercard debit aan gekoppeld wordt. Op deze manier kan de bank sterk concurreren met aanbieders van prepaid creditcards, die vaak hoge kosten aanrekenen. Daarnaast is de app heel belangrijk en veel uitgebreider dan wat traditionele banken aanbieden. Je kan ook makkelijk nieuwe accounts aanmaken die je zelfs kan delen met andere mensen, wat handig kan zijn als je bijvoorbeeld samen op reis gaat.

N26 is momenteel één van de hoogst gewaardeerde fintechs uit Europa. In juli 2019 werd nog 470 miljoen dollar opgehaald en werd de bank gewaardeerd op zo'n 3,5 miljard dollar. CEO Valentin Stalf zegt dat een beursgang mogelijk is binnen de vijf jaar en mikt op termijn op wel 100 miljoen gebruikers.

Bezoek de N26 website.


Laatste artikels over Kredietkaarten


Cryptopay herlanceert prepaid creditcards

17 februari 2020

De fintech Cryptopay herlanceert in maart zijn prepaid creditcards in Europa. In Rusland werden de kaarten al eerder opnieuw gelanceerd.
Lees meer


Mastercard wil 100 miljoen bomen planten

29 januari 2020

Betaalkaartbedrijf Mastercard pakt uit met een groots opgezet plan om in de komende vijf jaren wereldwijd 100 miljoen bomen te planten.
Lees meer


Let bij prepaid creditcards ook op de kleine lettertjes

25 januari 2020

Bij een prepaid creditcard kan je in principe alleen het geld uitgeven dat op de card staat. Er zijn echter ook gevallen bekend waar je rood kan staan en dus schulden kan maken.
Lees meer


Waarom worden prepaid creditcards soms niet aanvaard?

11 juni 2019

Bij het huren van een auto of het boeken van een hotel worden prepaid creditcards soms niet aanvaard. Hoe komt dit eigenlijk?
Lees meer