Je bent hier: Home > Nieuws > Coronacrisis zorgt voor doorbraak contactloos betalen

Coronacrisis zorgt voor doorbraak contactloos betalen

Coronacrisis zorgt voor doorbraak contactloos betalen

15 juni 2020

Uit cijfers van Mastercard blijkt dat 78% van alle transacties in Europa contactloos gebeurde.

Tijdens de Covid-19 crisis hebben 42% van de Europeanen het gebruik van cash fors verminderd. Er wordt dan ook steeds meer gebruik gemaakt van contactloos betalen, waarbij de pincode niet moet ingetoetst worden. Dat maakt het gebruiksvriendelijk en veilig, omdat er geen terminal moet aangeraakt worden. Voor 64% van de ondervraagden geniet dat contactloos betalen nu de voorkeur.

De winkeliers blijven ook oproepen om contactloos te betalen en de banken verhoogden de limiet op deze transacties. Dat geeft de transitie naar een cashloze samenleving in onze regio weer een duwtje in de rug. Een gidsland wat dat betreft is Zweden, waar je in veel winkels al niet meer met cash geld mag betalen.

Mastercard geeft aan dat de meeste transacties nog gebeuren door een traditionele of prepaid creditcard tegen een terminal te houden. Er zijn echter ook andere mogelijkheden, door de creditcard te koppelen aan andere toestellen. Zo'n 28% van de consumenten gebruikt bijvoorbeeld hun smartphone om betalingen te doen, bijvoorbeeld via Apple Pay. Slechts 4% maakt gebruik van andere apparaten, zoals een horloge.


Laatste artikels over Kredietkaarten


Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.
Lees meer


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.
Lees meer


Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.
Lees meer


2 miljard dollar zoek bij betalingsverwerker Wirecard

19 juni 2020

De Duitse betaalgigant Wirecard moest opbiechten dat het 2 miljard dollar niet meer kan vinden. Op de beurs wordt het aandeel fors afgestraft.
Lees meer