Je bent hier: Home > Nieuws > Apple Pay weldra ook mogelijk met creditcards

Apple Pay weldra ook mogelijk met creditcards

Apple Pay weldra ook mogelijk met creditcards

06 maart 2020

Via Apple Pay kan je makkelijk betalen in winkels via jouw iPhone of Apple Watch. Voorlopig kan je hier alleen nog maar betaalpassen aan koppelen.

Apple bevestigt dat er dit jaar in Nederland ondersteuning zal zijn voor creditcards in Apple Pay. Momenteel kunnen er alleen betaalpassen aan Apple Pay gekoppeld worden. Je kan hiermee betalen in winkels net zoals je met een betaalkaart contactloos betalingen kan uitvoeren. Nadeel hiervan is dat dit alleen werkt in winkels die Maestro ondersteunen. In het buitenland kan je voorlopig nog niet met Apple Pay betalen, omdat Maestro een lokaal gegeven is.

Momenteel zijn er al wel enkele uitzonderingen waarmee je wel kan betalen buiten de landsgrenzen. Denk hierbij aan de mobiele bank N26. Deze beschikt echter niet over gewone betaalpassen. Bij de gratis rekening van deze neobank krijg je namelijk een prepaid Mastercard, wat in feite neerkomt op een debitcard.

Bij het activeren van Apple Pay kan je makkelijk kiezen met welke kaart je wil betalen. De iPhone neemt gewoon de functie van de gewenste betaalpas of creditcard over. Doordat Apple Pay geactiveerd wordt via Touch ID of Face ID is het invoeren van een pincode niet nodig. Om deze reden kan je via Apple Pay ook grotere bedragen betalen. Op het contactloos betalen met een betaalpas is wel een limiet voorzien van bijvoorbeeld 25 euro.


Laatste artikels over Kredietkaarten


Fintech Revolut is 5,5 miljard dollar waard

25 februari 2020

De neobank Revolut heeft 500 miljoen dollar opgehaald en wil met het geld zijn aanwezigheid uitbreiden in de landen waar het al actief is. Tegelijk wordt ook gewerkt aan andere diensten zoals leningen.
Lees meer


Cryptopay herlanceert prepaid creditcards

17 februari 2020

De fintech Cryptopay herlanceert in maart zijn prepaid creditcards in Europa. In Rusland werden de kaarten al eerder opnieuw gelanceerd.
Lees meer


Mastercard wil 100 miljoen bomen planten

29 januari 2020

Betaalkaartbedrijf Mastercard pakt uit met een groots opgezet plan om in de komende vijf jaren wereldwijd 100 miljoen bomen te planten.
Lees meer


N26 telt al meer dan 5 miljoen gebruikers

27 januari 2020

De Duitse mobiele bank N26 heeft in het afgelopen half jaar ruim 1,5 nieuwe klanten gemaakt en groeit dus heel sterk binnen Europa.
Lees meer