Je bent hier: Home > Nieuws > Apple Pay weldra ook mogelijk met creditcards

Apple Pay weldra ook mogelijk met creditcards

Apple Pay weldra ook mogelijk met creditcards

06 maart 2020 - door Redactie

Via Apple Pay kan je makkelijk betalen in winkels via jouw iPhone of Apple Watch. Voorlopig kan je hier alleen nog maar betaalpassen aan koppelen.

Apple bevestigt dat er dit jaar in Nederland ondersteuning zal zijn voor creditcards in Apple Pay. Momenteel kunnen er alleen betaalpassen aan Apple Pay gekoppeld worden. Je kan hiermee betalen in winkels net zoals je met een betaalkaart contactloos betalingen kan uitvoeren. Nadeel hiervan is dat dit alleen werkt in winkels die Maestro ondersteunen. In het buitenland kan je voorlopig nog niet met Apple Pay betalen, omdat Maestro een lokaal gegeven is.

Momenteel zijn er al wel enkele uitzonderingen waarmee je wel kan betalen buiten de landsgrenzen. Denk hierbij aan de mobiele bank N26. Deze beschikt echter niet over gewone betaalpassen. Bij de gratis rekening van deze neobank krijg je namelijk een prepaid Mastercard, wat in feite neerkomt op een debitcard.

Bij het activeren van Apple Pay kan je makkelijk kiezen met welke kaart je wil betalen. De iPhone neemt gewoon de functie van de gewenste betaalpas of creditcard over. Doordat Apple Pay geactiveerd wordt via Touch ID of Face ID is het invoeren van een pincode niet nodig. Om deze reden kan je via Apple Pay ook grotere bedragen betalen. Op het contactloos betalen met een betaalpas is wel een limiet voorzien van bijvoorbeeld 25 euro.

Finst

Laatste artikels over Kredietkaarten


Neobank bunq lanceert gratis creditcards

21 december 2023

Finn is de naam van de nieuwe persoonlijke assistent van bunq. Via een chatfunctie krijg je snel antwoorden op al je vragen.


Inchecken met creditcard in OV op steeds meer plekken mogelijk

09 oktober 2022

In steeds meer regio’s kunnen reizigers niet alleen met hun OV-chipkaart, maar ook met een creditcard, bankpas, mobiele telefoon of smartwatch contactloos in- en uitchecken.


Contant geld blijft populair

15 juni 2021

Ondanks een toename van het elektronisch betalen, zal contant betalen nog een tijdje belangrijk blijven.


Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

30 september 2020

Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.


Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.


Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.


2 miljard dollar zoek bij betalingsverwerker Wirecard

19 juni 2020

De Duitse betaalgigant Wirecard moest opbiechten dat het 2 miljard dollar niet meer kan vinden. Op de beurs wordt het aandeel fors afgestraft.


Coronacrisis zorgt voor doorbraak contactloos betalen

15 juni 2020

Uit cijfers van Mastercard blijkt dat 78% van alle transacties in Europa contactloos gebeurde.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl