Je bent hier: Home > Nieuws > Apple Pay weldra ook mogelijk met creditcards

Apple Pay weldra ook mogelijk met creditcards

Apple Pay weldra ook mogelijk met creditcards

06 maart 2020

Via Apple Pay kan je makkelijk betalen in winkels via jouw iPhone of Apple Watch. Voorlopig kan je hier alleen nog maar betaalpassen aan koppelen.

Apple bevestigt dat er dit jaar in Nederland ondersteuning zal zijn voor creditcards in Apple Pay. Momenteel kunnen er alleen betaalpassen aan Apple Pay gekoppeld worden. Je kan hiermee betalen in winkels net zoals je met een betaalkaart contactloos betalingen kan uitvoeren. Nadeel hiervan is dat dit alleen werkt in winkels die Maestro ondersteunen. In het buitenland kan je voorlopig nog niet met Apple Pay betalen, omdat Maestro een lokaal gegeven is.

Momenteel zijn er al wel enkele uitzonderingen waarmee je wel kan betalen buiten de landsgrenzen. Denk hierbij aan de mobiele bank N26. Deze beschikt echter niet over gewone betaalpassen. Bij de gratis rekening van deze neobank krijg je namelijk een prepaid Mastercard, wat in feite neerkomt op een debitcard.

Bij het activeren van Apple Pay kan je makkelijk kiezen met welke kaart je wil betalen. De iPhone neemt gewoon de functie van de gewenste betaalpas of creditcard over. Doordat Apple Pay geactiveerd wordt via Touch ID of Face ID is het invoeren van een pincode niet nodig. Om deze reden kan je via Apple Pay ook grotere bedragen betalen. Op het contactloos betalen met een betaalpas is wel een limiet voorzien van bijvoorbeeld 25 euro.


Laatste artikels over Kredietkaarten


Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.
Lees meer


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.
Lees meer


Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.
Lees meer


2 miljard dollar zoek bij betalingsverwerker Wirecard

19 juni 2020

De Duitse betaalgigant Wirecard moest opbiechten dat het 2 miljard dollar niet meer kan vinden. Op de beurs wordt het aandeel fors afgestraft.
Lees meer


Coronacrisis zorgt voor doorbraak contactloos betalen

15 juni 2020

Uit cijfers van Mastercard blijkt dat 78% van alle transacties in Europa contactloos gebeurde.
Lees meer