Je bent hier: Home > Nieuws > Neobank bunq lanceert gratis creditcards

Neobank bunq lanceert gratis creditcards

Neobank bunq lanceert gratis creditcards

21 december 2023 - door Redactie

Finn is de naam van de nieuwe persoonlijke assistent van bunq. Via een chatfunctie krijg je snel antwoorden op al je vragen.

De neobank bunq presenteerde gisteren een nieuwe update aan de app. 

Gratis creditcards

Voortaan kan elke klant een gratis virtuele creditcard aanvragen, die binnen enkele minuten actief is. Het gaat over een prepaid creditcard waar je zelf geld moet op zetten. Daarna kan je overal betalen met de card. Je kan ze ook eenvoudig toevoegen aan Apple Pay of Google Pay, zodat je makkelijk met je smartphone of smartwatch betaalt.

Wie graag een fysieke kaart heeft, kan deze aanvragen voor 9,99 euro per jaar via de bunq app.

Tap to Pay

Via Tap to Pay ontvang je op je iPhone contactloze betalingen in de bunq app. Een fysieke kaart op je telefoon leggen volstaat om een betaling te ontvangen, zonder dat je een PIN terminal nodig hebt. De functie is beschikbaar via de optie "Betaalverzoek" in de app en kan gebruikt worden door alle Nederlandse zakelijke klanten.

AI assistent Finn

Finn is een AI chatbot die je helpt om makkelijk allerlei informatie terug te vinden. Bovenaan in de app kan je een vraag typen voor Finn over de functies van de app. Dit is handiger dan antwoorden zoeken in een omvangrijke FAQ lijst. 

Maar Finn geeft ook antwoorden op basis van jouw persoonlijke financiën. Zo kan je bijvoorbeeld vragen hoeveel je gemiddeld uitgeeft in de supermarkt. Of als je wil weten hoeveel geld je hebt uitgegeven aan pizza vorige maand, dan kan dat gewoon. Finn is op deze manier een krachtige zoekmotor voor je financiële transacties, die tevens snel analyses maakt over je bestedingen.

Finst

Laatste artikels over Kredietkaarten


Inchecken met creditcard in OV op steeds meer plekken mogelijk

09 oktober 2022

In steeds meer regio’s kunnen reizigers niet alleen met hun OV-chipkaart, maar ook met een creditcard, bankpas, mobiele telefoon of smartwatch contactloos in- en uitchecken.


Contant geld blijft populair

15 juni 2021

Ondanks een toename van het elektronisch betalen, zal contant betalen nog een tijdje belangrijk blijven.


Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

30 september 2020

Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.


Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.


Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.


2 miljard dollar zoek bij betalingsverwerker Wirecard

19 juni 2020

De Duitse betaalgigant Wirecard moest opbiechten dat het 2 miljard dollar niet meer kan vinden. Op de beurs wordt het aandeel fors afgestraft.


Coronacrisis zorgt voor doorbraak contactloos betalen

15 juni 2020

Uit cijfers van Mastercard blijkt dat 78% van alle transacties in Europa contactloos gebeurde.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl