Je bent hier: Home > Nieuws > Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.

Mensen die een reis plannen naar verre oorden moeten zich ook op tijd afvragen hoe ze in dat land kunnen betalen. In dat geval zijn creditcards de oplossing: deze worden wereldwijd aanvaard en werken overal zonder problemen. Met de lokale betaaloplossingen is dat niet altijd het geval.

Ook wie in het buitenland een auto wil huren of een hotelkamer wil boeken, wordt meestal gevraagd een creditcard voor te leggen. De verkoper weet dan dat de koper kredietwaardig is en dat er altijd geld van de creditcard kan gehaald worden. Blijkt de koper toch over te weinig financiële middelen te beschikken, dan is dat het probleem voor de creditcardmaatschappij. Om deze reden worden prepaid creditcards vaak niet aanvaard bij dergelijke boekingen. Bij deze prepaid creditcards is namelijk geen sprake van krediet en als het geld op de kaart op is blijft de verkoper met lege handen achter.

Door de coronacrisis stonden niet alleen de recreatieve reizen onder druk, maar ook de zakenreizen werden stopgezet. Dit vertaalde zich uiteraard in heel wat minder aanvragen voor nieuwe creditcards.

De Nederlanders gingen fysiek minder naar het buitenland, maar bestelden online wel meer in buitenlandse webshops of entertainment websites. En ook op deze websites wordt meestal met een creditcard betaald, net omdat iDEAL vaak niet beschikbaar is. De creditcards die reeds in omloop zijn werden hierdoor vaker gebruikt.


Laatste artikels over Kredietkaarten


Mastercard gaat cryptocurrencies aanvaarden

11 februari 2021

Betalingsverwerker Mastercard gaat dit jaar cryptomunten mogelijk maken op zijn netwerk. Hierdoor kunnen consumenten betalen zonder de cryptocurrency om te zetten naar euro's of dollars.
Lees meer


Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

30 september 2020

Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.
Lees meer


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.
Lees meer


Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken