Je bent hier: Home > Nieuws > Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020 - door Redactie

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.

Mensen die een reis plannen naar verre oorden moeten zich ook op tijd afvragen hoe ze in dat land kunnen betalen. In dat geval zijn creditcards de oplossing: deze worden wereldwijd aanvaard en werken overal zonder problemen. Met de lokale betaaloplossingen is dat niet altijd het geval.

Ook wie in het buitenland een auto wil huren of een hotelkamer wil boeken, wordt meestal gevraagd een creditcard voor te leggen. De verkoper weet dan dat de koper kredietwaardig is en dat er altijd geld van de creditcard kan gehaald worden. Blijkt de koper toch over te weinig financiële middelen te beschikken, dan is dat het probleem voor de creditcardmaatschappij. Om deze reden worden prepaid creditcards vaak niet aanvaard bij dergelijke boekingen. Bij deze prepaid creditcards is namelijk geen sprake van krediet en als het geld op de kaart op is blijft de verkoper met lege handen achter.

Door de coronacrisis stonden niet alleen de recreatieve reizen onder druk, maar ook de zakenreizen werden stopgezet. Dit vertaalde zich uiteraard in heel wat minder aanvragen voor nieuwe creditcards.

De Nederlanders gingen fysiek minder naar het buitenland, maar bestelden online wel meer in buitenlandse webshops of entertainment websites. En ook op deze websites wordt meestal met een creditcard betaald, net omdat iDEAL vaak niet beschikbaar is. De creditcards die reeds in omloop zijn werden hierdoor vaker gebruikt.

Finst

Laatste artikels over Kredietkaarten


Neobank bunq lanceert gratis creditcards

21 december 2023

Finn is de naam van de nieuwe persoonlijke assistent van bunq. Via een chatfunctie krijg je snel antwoorden op al je vragen.


Inchecken met creditcard in OV op steeds meer plekken mogelijk

09 oktober 2022

In steeds meer regio’s kunnen reizigers niet alleen met hun OV-chipkaart, maar ook met een creditcard, bankpas, mobiele telefoon of smartwatch contactloos in- en uitchecken.


Contant geld blijft populair

15 juni 2021

Ondanks een toename van het elektronisch betalen, zal contant betalen nog een tijdje belangrijk blijven.


Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

30 september 2020

Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.


Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.


2 miljard dollar zoek bij betalingsverwerker Wirecard

19 juni 2020

De Duitse betaalgigant Wirecard moest opbiechten dat het 2 miljard dollar niet meer kan vinden. Op de beurs wordt het aandeel fors afgestraft.


Coronacrisis zorgt voor doorbraak contactloos betalen

15 juni 2020

Uit cijfers van Mastercard blijkt dat 78% van alle transacties in Europa contactloos gebeurde.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl