Je bent hier: Home > Nieuws > Waarom worden prepaid creditcards soms niet aanvaard?

Waarom worden prepaid creditcards soms niet aanvaard?

Waarom worden prepaid creditcards soms niet aanvaard?

11 juni 2019 - door Redactie

Bij het huren van een auto of het boeken van een hotel worden prepaid creditcards soms niet aanvaard. Hoe komt dit eigenlijk?

Een prepaid creditcard van Visa of Mastercard is op het eerste zicht niet te onderscheiden van een gewone creditcard. Het grote verschil is uiteraard dat de gebruiker zelf geld op deze card moet storten en dat er dus nooit op krediet kan gekocht worden. Maar als het saldo op de kaart voldoende is, dan kan er in principe overal mee betaald worden. Toch komt het nog vaak voor dat betalingen geweigerd worden, vooral dan bij hotels of het huren van wagens.

Hoewel er visueel geen verschil is met een gewone creditcard, kan de verkoper wel achterhalen dat het over een prepaid creditcard gaat. Elke creditcard heeft namelijk een Bank Identification Number of kortweg een BIN-nummer. Op basis van dat nummer kan de verkoper achterhalen welke instelling de kaart heeft uitgegeven en krijgt hij informatie over het soort kaart. 

Als het over een prepaid creditcard gaat, dan weet de verkoper dat er geen krediet gegeven wordt. De koper moet dan zelf over voldoende fondsen beschikken om eventuele extra kosten te kunnen ophoesten. Bij hotels worden de kredietkaartgegevens meestal eerst ingelezen en pas achteraf gebruikt om het juiste bedrag te kunnen afrekenen. Als je de hele minibar hebt leeggedronken of films gehuurd hebt, dan zal dit aangerekend worden. Beschik je over een gewone kredietkaart, dan is de hoteleigenaar vrij zeker dat het ganse bedrag betaald zal worden. Bij prepaid creditcards is dat uiteraard niet het geval en dat is de reden waarom je vaak geen hotel kan boeken met dergelijke kaarten.

Op deze website kan je prepaid creditcards vergelijken. Indien je over een inkomen beschikt en geen negatieve BKR registratie, dan kan je ook een gewone creditcard aanvragen.

Finst

Laatste artikels over Kredietkaarten


Neobank bunq lanceert gratis creditcards

21 december 2023

Finn is de naam van de nieuwe persoonlijke assistent van bunq. Via een chatfunctie krijg je snel antwoorden op al je vragen.


Inchecken met creditcard in OV op steeds meer plekken mogelijk

09 oktober 2022

In steeds meer regio’s kunnen reizigers niet alleen met hun OV-chipkaart, maar ook met een creditcard, bankpas, mobiele telefoon of smartwatch contactloos in- en uitchecken.


Contant geld blijft populair

15 juni 2021

Ondanks een toename van het elektronisch betalen, zal contant betalen nog een tijdje belangrijk blijven.


Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

30 september 2020

Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.


Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.


Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.


2 miljard dollar zoek bij betalingsverwerker Wirecard

19 juni 2020

De Duitse betaalgigant Wirecard moest opbiechten dat het 2 miljard dollar niet meer kan vinden. Op de beurs wordt het aandeel fors afgestraft.


Coronacrisis zorgt voor doorbraak contactloos betalen

15 juni 2020

Uit cijfers van Mastercard blijkt dat 78% van alle transacties in Europa contactloos gebeurde.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl