Je bent hier: Home > Nieuws > Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

30 september 2020

Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.

Door de coronacrisis riepen winkels op om zoveel mogelijk contactloos te betalen, zodat je de toetsen van het pin-apparaat niet moet gebruiken. Banken verhoogden de limiet van contactloze betalingen waardoor minder snel de pincode moet ingetoetst worden.

Visa merkt over heel Europa dat er met creditcards nu veel vaker contactloos wordt betaald. In Duitsland groeide het aantal contactloze betalingen met 33% tegenover vorig jaar. In heel wat andere Europese landen komt de stijging uit op zo'n 20%. In Nederland bedroeg de groei slechts 15%, maar hier was het contactloos betalen al langer ingeburgerd. Aan het einde van 2019 gebeurden al 69% van de Nederlandse betalingen contactloos.

Ook het gemiddelde aankoopbedrag per contactloze betaling ging met 20% de hoogte in. Daarnaast kende de e-commerce ook een stevige groei. Tegenover een jaar eerder gaat het over gemiddelde stijgingen van zo'n 20%. Uitschieters zijn Griekenland en Roemenië, waar het aantal e-commercebetalingen met 60% groeide.


Laatste artikels over Kredietkaarten


Mastercard gaat cryptocurrencies aanvaarden

11 februari 2021

Betalingsverwerker Mastercard gaat dit jaar cryptomunten mogelijk maken op zijn netwerk. Hierdoor kunnen consumenten betalen zonder de cryptocurrency om te zetten naar euro's of dollars.
Lees meer


Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.
Lees meer


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.
Lees meer


Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken