Je bent hier: Home > Nieuws > Funding Circle wijzigt werkwijze drastisch

Funding Circle wijzigt werkwijze drastisch

Funding Circle wijzigt werkwijze drastisch

16 maart 2020

Funding Circle, het online leenplatform voor zakelijke leningen, wijzigt drastisch de manier waarop het in Nederland werkt.Particulieren zullen niet meer kunnen investeren in de leningen.

Funding Circle is een online platform voor zakelijke leningen, waarbij particulieren en institutionele investeerders geld kunnen investeren in dergelijke kredieten. Voor particulieren zal dit in de toekomst niet meer mogelijk zijn. De bestaande leningen blijven gewoon doorlopen, maar investeren in nieuwe leningen is niet meer mogelijk.

Funding Circle zal zich voortaan richten op het samenbrengen van het MKB en gespecialiseerde financiers. De activiteiten worden dus verdergezet, zij het op een geheel andere manier. Funding Circle moest veel promotie maken om particuliere investeerders aan te trekken, maar kreeg de laatste jaren steeds meer geld toegestopt van grote investeerders. Zo kreeg Funding Circle in 2019 nog 100 miljoen euro toegestopt van de Europese Investeringsbank.

Door niet langer te werken met particuliere investeerders wordt er serieus bespaard op de kosten. In de Amsterdamse vestiging werken zo'n 50 mensen, maar slechts een heel klein deel onder hen zal zijn job kunnen behouden.

In de voorbije jaren verstrekte Funding Circle voor zo'n 222 miljoen euro aan zakelijke kredieten. Zo'n 4.800 kleine ondernemingen deden beroep op de dienst.


Laatste artikels over Leningen


Coronacrisis zet transacties op vastgoedmarkt onder druk

28 maart 2020

Door de coronacrisis daalde het aantal transacties in koopwoningen de afgelopen week met maar liefst 67%. Dat zegt makelaarsvereniging NVM.
Lees meer


Jonge ondernemers kiezen voor online kredietplatformen

07 maart 2020

Maar liefst 65% van de jonge ondernemers die nood hebben aan een zakelijk krediet kiezen voor een online aanbieder.
Lees meer


Blackstone koopt NIBC voor 1,4 miljard euro

26 februari 2020

De investeringsgroep Blackstone heeft een bod gedaan op NIBC. Het bestuur van de bank staat achter de overname.
Lees meer


Amazon en Goldman Sachs gaan zakelijke kredieten aanbieden

03 februari 2020

Goldman Sachs heeft vergevorderde plannen om via Amazon zakelijke kredieten aan te bieden in de VS.
Lees meer