Je bent hier: Home > Nieuws > Funding Circle wijzigt werkwijze drastisch

Funding Circle wijzigt werkwijze drastisch

Funding Circle wijzigt werkwijze drastisch

16 maart 2020

Funding Circle, het online leenplatform voor zakelijke leningen, wijzigt drastisch de manier waarop het in Nederland werkt.Particulieren zullen niet meer kunnen investeren in de leningen.

Funding Circle is een online platform voor zakelijke leningen, waarbij particulieren en institutionele investeerders geld kunnen investeren in dergelijke kredieten. Voor particulieren zal dit in de toekomst niet meer mogelijk zijn. De bestaande leningen blijven gewoon doorlopen, maar investeren in nieuwe leningen is niet meer mogelijk.

Funding Circle zal zich voortaan richten op het samenbrengen van het MKB en gespecialiseerde financiers. De activiteiten worden dus verdergezet, zij het op een geheel andere manier. Funding Circle moest veel promotie maken om particuliere investeerders aan te trekken, maar kreeg de laatste jaren steeds meer geld toegestopt van grote investeerders. Zo kreeg Funding Circle in 2019 nog 100 miljoen euro toegestopt van de Europese Investeringsbank.

Door niet langer te werken met particuliere investeerders wordt er serieus bespaard op de kosten. In de Amsterdamse vestiging werken zo'n 50 mensen, maar slechts een heel klein deel onder hen zal zijn job kunnen behouden.

In de voorbije jaren verstrekte Funding Circle voor zo'n 222 miljoen euro aan zakelijke kredieten. Zo'n 4.800 kleine ondernemingen deden beroep op de dienst.


Laatste artikels over Leningen


Banken bereiden zich voor op kredietverliezen

06 augustus 2020

De impact van de coronacrisis wordt steeds duidelijker. Doordat er veel onzekerheid blijft kunnen banken niet anders dan zich voorbereiden op grote kredietverliezen.
Lees meer


Hoe kun je je BKR registratie opvragen en inzien?

29 juli 2020

Je registratie in de lijst van het BKR, wat staat voor het Bureau Krediet Registratie, kan zeer belangrijk zijn. Op basis hiervan zal een kredietverstrekker namelijk bepalen of je in aanmerking komt voor een lening, maar ook voor het aanvragen van een hypotheek is dit van belang.
Lees meer


Meer jongeren met betalingsproblemen

29 juni 2020

Uit cijfers van het BKR blijkt dat het aantal jongeren met betalingsproblemen de afgelopen vijf jaar met maar liefst 70% is toegenomen.
Lees meer


Langer wachten op goedkeuring hypotheek

04 juni 2020

Het afhandelen van hypotheekaanvragen duurt heel wat langer door de coronacrisis. Soms duurt het zelfs 13 tot 14 werkdagen.
Lees meer


Hypotheekaanvragen weer op pre-coronaniveau

27 mei 2020

Volgens De Hypotheekshop keert de woningmarkt terug naar de normaliteit nu de coronamaatregelen versoepeld zijn.
Lees meer