Je bent hier: Home > Nieuws > Oplichters richten pijlen op ouderen

Oplichters richten pijlen op ouderen

Oplichters richten pijlen op ouderen

19 april 2020

Tijdens de coronacrisis komen er opvallend meer meldingen binnen van ouderen die opgelicht zijn. Criminelen profiteren van de angst en de onzekerheid.

Om een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het belangrijk dat mensen zoveel mogelijk thuis blijven. Dat hebben de ouderen ook begrepen. Maar uiteraard hebben zij ook verschillende noden, waar criminelen momenteel handig op inspelen.

De oplichters contacteren de ouderen en bieden aan om hen te helpen met de boodschappen. Ze vragen daarom de pinpas of creditcard en bijhorende pincode, zodat ze boodschappen kunnen gaan doen. Vervolgens kunnen ze de rekeningen van de ouderen plunderen.

Banken hebben ouderen ook steeds meer verplicht in de richting van internetbankieren geduwd. Maar ouderen zijn vaak niet mee met de digitalisering en moeten beroep doen op bijvoorbeeld hun kinderen om overschrijvingen uit te voeren. 

Door de coronacrisis krijgen de ouderen nu geen bezoek meer van familieleden die hen helpen met bankverrichtingen. Criminelen slagen er zo in om ouderen te overtuigen om hen deze bankzaken te laten uitvoeren. Zo krijgen ze toegang tot de bankrekeningen en spaarrekeningen van ouderen, waardoor ze weer heel wat geld kunnen stelen.

Om een antwoord te bieden op deze problemen lanceert ABN AMRO alvast een seniorentelefoonlijn. De 700.000 oudere klanten van de bank kunnen hier terecht met al hun vragen.


Laatste artikels over Sparen


Op zoek naar een woning? Maak de juiste financiële keuzes!

12 januari 2021

Voor de meeste mensen is het kopen van een huis de allergrootste uitgave die ze ooit in hun leven zullen doen. Dit is mogelijk ook het geval voor jou.
Lees meer


Let op, sparen kost geld

11 januari 2021

Wie een groot bedrag op een spaarrekening heeft staan, wordt steeds meer geconfronteerd met straftarieven in de vorm van een negatieve rente.
Lees meer


Snelste groei ooit voor Bunq

11 december 2020

In de eerste helft van 2020 heeft de mobiele bank Bunq de snelste groei ooit neergezet.
Lees meer


Soms is het moeilijkste aan geld besparen het beginnen

05 november 2020

Soms is het moeilijkste aan geld besparen het beginnen. Deze handige tips uit dit artikel voor het besparen van geld kan je helpen bij het ontwikkelen van een eenvoudige en realistische strategie.
Lees meer


Financiële problemen zijn een taboe

20 oktober 2020

In Nederland wordt niet gauw openlijk gepraat over financiële problemen. Dat blijkt uit een onderzoek van Rabobank.
Lees meer